Duitsland 1994. Romantiek van Josh Broecker. Met o.a. Johannes Heesters, Steffen Wink, Anne-Marie Bubke, Oliver Grober en Gerd Wiedenhofen.

VPRO Cinema

Kerstmis rond 1900. Jason (Wink), een jonge aspirant musicus en zijn vrouw Marie (Bubke) leven in grote armoede. Om toch wat kerstsfeer in huis te brengen en een geschenk te kunnen kopen verkoopt de jongeman de viool die hij als kind kreeg van een oude violist (Heesters). Zijn vrouw heeft hetzelfde idee en, zonder dat Jason er iets van afweet, verkoopt ze haar weelderige haardos aan een pruikenmaakster. Hierdoor worden de geschenken die ze voor elkaar kopen totaal waardeloos. Maar liefde overwint elke hindernis. Sfeervolle sprookjesfilm vol romantiek en een overweldigend gevoel voor liefde. De twee jonge acteurs leveren prima werk en het zal voor heel wat mensen een genoegen zijn om de toen negentig-jarige Heesters nog eens terug te zien. Zelden werd de kerstgedachte zo mooi in beeld gebracht, zonder dat er enige religie aan te pas komt. De jonge debuterende regisseur Broecker baseerde zijn dialoogloos scenario op het kort verhaal The Gift Of The Magi van O. Henry. Meesterlijke, warme fotografie van Dieter Deventer. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Josh Broecker
Cast:
Johannes Heesters, Steffen Wink, Anne-Marie Bubke, Oliver Grober, Gerd Wiedenhofen, Ellen Umlauf, Ursula Anderski, Richard Anglister, Thomas Schmelzer
Productie:
Dirk Engelhard, Christoph Mueller
Muziek:
Stephan Zacharias
Jaar:
1994
Genres:
Romantiek, Fantasy, Familiefilm, Korte film
Trefwoorden:
Kerstfilm, Fantasy, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Silent Love (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken