Arthur Lowe: A Life on The Box

1998, Emma Cornish, 45 minuten

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Emma Cornish. Met o.a. Terry Wogan, Clive Dunn, Bill Pertwee, William Roache en David Croft.

VPRO Cinema

Een hulde aan de Britse acteur Arthur Lowe (1914-1982), die vooral wereldberoemd werd door zijn rol als Kapitein Mainwaring in de tv-serie Dad's Army, die liep van 1967 tot 1977. Maar Lowe was ook een gereputeerd karakteracteur in toneelstukken en films als KIND HEARTS AND CORONETS, THIS SPORTING LIFE, O LUCKY MAN en BRITANNIA HOSPITAL. Begin jaren 1960 brak hij op het kleine scherm door als winkelier Leonard Swindley in de langlopende reeks Coronation Street. Nadien was hij nog te zien in series als Potter en Bless Me Father en tv-films als CAR ALONG THE PASS, A VOYAGE ROUND MY FATHER en DAVID COPPERFIELD. Terry Wogan introduceert de figuur van Lowe en tussen filmfragmenten in praten vrienden en medewerkers over de acteur. Cornish schreef het scenario samen met Colin Edmonds. Montage is van Mark Lawrence en Rob Mansell en voor de fotografie werd beroep gedaan op Conor Connolly, Clive Gill, Nick Manley en Steve Porritt.

credits

Regie:
Emma Cornish
Cast:
Terry Wogan, Clive Dunn, Bill Pertwee, William Roache, David Croft, Jimmy Perry, Wendy Richard, Ian Lavender, Roy Hattersley
Productie:
Emma Cornish
Jaar:
1998
Alt. titels:
Life on The Box, A, Lowe, Arthur
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer