Denemarken 1998. Horror van Shaky Gonzalez. Met o.a. Maria Karlsen, Mette Louise Holland, Tomas Villum Jensen, Ulrich Thomsen en Karin Røorbach.

VPRO Cinema

Drie tieners brengen een weekend door in een oud landhuis in een buitenwijk van Kopenhagen. Bij het verkennen van de statige vertrekken stoten ze op een oud, stoffig manuscript. Gedreven door hun ongezonden nieuwsgierigheid doorbladeren ze het document, dat de eeuwenoude geschiedenis bevat van een vampier die de streek lang geleden terroriseerde. Hij werd uiteindelijk uitgeschakeld toen de bevolking erin slaagde hem in een tombe op te sluiten. Maar dit graf kan geopend worden en het trio beseft niet dat ze zojuist de eerste stap gezet hebben naar de bevrijding van de vervloekte ziel van de ondode. Een mengeling van de EVIL DEAD-films, DRACULA, TEXAS CHAIN SAW MASSACRE en SCREAM. De film lijkt wel gemaakt in de jaren 1970: extreme gruwel met relativerende knipoogjes. De genre-freaks zullen ongetwijfeld de vele verwijzingen naar andere films herkennen. Scenaristen Gonzalez, zijn broer Stefano en Lars C. Detlefsen maken van het krankzinnige verhaal gebruik om verschillende periodes van de Deense geschiedenis aan te halen. Niet helemaal geslaagd, wel leuk. Fotografie is van Jacob Kusk.

credits

Regie:
Shaky Gonzalez
Cast:
Maria Karlsen, Mette Louise Holland, Tomas Villum Jensen, Ulrich Thomsen, Karin Røorbach, Erik Holmey, Annette Toftgaard, Thomas Bo Larsen
Productie:
Thomas Stegler Lorentzen
Camera:
Jacob Kusk
Muziek:
Søren Hyldgaard
Jaar:
1998
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Satire, Vampieren
Landen:
Denemarken

op televisie
0 uitzendingen

Angel of The Night (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken