Nieuw-Zeeland/Luxemburg 1998. Familiefilm van Steve Lahood en Steve la Hood. Met o.a. Stig Eldred, Dean O'Gorman, Jed Brophy, Simone Kessell en Nikita Schembri.

VPRO Cinema

We zijn in 1875. Veertien jaar na zijn avontuur op Schatteneiland is Jim Hawkins (O`Gorman) een succesvol koopman die fortuin zoekt in de Britse kolonie South Carolina. Als drie van zijn schepen met lading onderweg naar Europa geconfisceerd werden door de Britten `in naam van de koning`, besluit hij zelf het bevel te voeren over zijn laatste schip. Ze worden inderdaad aangevallen door de Seawolf, een oorlogsbodem o.l.v. Mr. Savage (Brophy). Dank zij een storm kunnen ze ontkomen, maar ze liggen totaal uit koers. Ze meren aan op een eiland waar Jim juist op tijd komt om een beeldschoon meisje (Kessell) te redden uit de handen van enkele boeven. En wie is de vader van dit meisje? Niemand minder dan Long John Silver (Eldred), de piratenkoning waarmee Jim ooit optrok. Long John lijkt wel een eerzame en rijke burger geworden, maar de oude vos is zeker zijn oude streken nog niet verleerd, zoals Jim vlug zal ondervinden. Plezierige nonsens waarin voortgeborduurd wordt op de klassieker van Robert Louis Stevenson. Eldred is een schitterende Long John, een soort kruising tussen Robert Newton en Lee Marvin. Een droom van een jongensfilm, ook al zitten er enkele gewelddadige scènes in. Amusement zonder verdere pretenties. Harry Duffin schreef het scenario. Mooie fotografie van Renaud Maire.

credits

Regie:
Steve Lahood, Steve la Hood
Cast:
Stig Eldred, Dean O'Gorman, Jed Brophy, Simone Kessell, Nikita Schembri, Gilbert Goldie, Yacouba Coulibaly, Bruce Phillips, John Wraight, Duncan Smith, William Kircher, Jason Whyte, Jeff Szustermann, Peter Schoenauer, Will Clannachan, Alan Norman, Richard Condon
Scenario:
Harry Duffin
Productie:
Sandra Clark, Raymond Thompson, Heinz Lehmann
Muziek:
Simon May
Jaar:
1998
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Piratenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Nieuw-Zeeland, Luxemburg

op televisie
0 uitzendingen

Return to Treasure Island (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken