Verenigde Staten 1945. Horror van Lesley Selander. Met o.a. John Abbott, Charles Gordon, Peggy Stewart, Grant Withers en Adele Mara.

VPRO Cinema

Voor iedereen is Webb Fallon (Abbott) de koning van de onderwereld in een stad aan de Westkust van Afrika. In werkelijkheid is hij echter een vampier die met een oogopslag een spiegel kan versplinteren. Vader Gilchrist (Withers) zit hem al een hele tijd op de hielen en het lijkt erop dat hij hem nu in het nauw heeft gedreven. Maar Fallon kan ontsnappen en neemt de mooie Julie Vance (Stewart) als gijzelaar met zich mee. Een van de zeldzame uitstappen in de griezelfilm van B-film-producenten Republic, maar ze waren op deze reis beter thuis gebleven. Een waardeloos onding dat, al duurt het amper een uur, eindeloos lang lijkt. De acteerprestaties zijn evenredig aan het ondermaatse scenario van Leigh Brackett en John K. Butler, naar een verhaal van Brackett. Fotografie is van Bud Thackery.

credits

Regie:
Lesley Selander
Cast:
John Abbott, Charles Gordon, Peggy Stewart, Grant Withers, Adele Mara, Emmett Vogan, Roy Barcroft, Martin Wilkins, Frank Jacquet, Jimmy Aubrey
Productie:
Herbert J. Yates, Rudolph E. Abel
Camera:
Bud Thackery
Muziek:
Richard Cherwin
Schrijver:
Brackett
Jaar:
1945
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Vampieren
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Vampire's Ghost (1945) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken