Verenigde Staten 1946. Horror van Lesley Selander. Met o.a. Carl Esmond, Lenore Aubert, Douglas Dumbrille, Gerald Mohr en Fritz Feld.

VPRO Cinema

Parijs 1896. De stad is in de greep van een reeks mysterieuze moorden die gepleegd lijken door een katachtig wezen. Charles Regouer (Esmond) is een jonge schrijver die zojuist een reis gemaakt heeft door het geheimzinnige oosten. Sinds zijn terugkeer is hij regelmatig het slachtoffer van blackouts en hij vreest dat hij de `catman` is, zoals de pers de moordenaar is gaan noemen. De mooie Marie Audet (Aubert), de dochter van zijn uitgever, is ervan overtuigd dat Charles niets met de moorden te maken heeft. Inspecteur Severin (Mohr) van de Sureté denkt er echter anders over. Een verwarrende griezelfilm uit 'poverty row', die een cocktail biedt van THE WOLFMAN en CAT PEOPLE, maar de generieken van die films waren spannender dan deze CATMAN. De sfeer van het Parijs tijdens de 'fin-de-siècle' van de 19e eeuw is zowat het beste dat deze film te bieden heeft. De acteurs hadden duidelijk geen aspiraties op het winnen van een Oscar. Sherman L. Lowe schreef het scenario. Fotografie is van Reggie Lanning.

credits

Regie:
Lesley Selander
Cast:
Carl Esmond, Lenore Aubert, Douglas Dumbrille, Gerald Mohr, Fritz Feld, Francis Pierlot, George Renavent, Francis McDonald, Maurice Cass, Adele Mara, John Dehner, Anthony Caruso, Robert J. Wilke
Scenario:
Sherman L. Lowe
Productie:
Herbert J. Yates, Marek M. Libkov
Camera:
Reggie Lanning
Muziek:
Richard Cherwin
Jaar:
1946
Alt. titels:
Catman of Paris, The
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Weerwolven
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Catman of Paris (1946) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken