Duitsland 1999. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Jason Kay, Stuart Zender en Derrick McKenzie.

VPRO Cinema

Een portret van de funky groep rond de jonge Britse zanger Jason (Jay) Kay, zoon van de populaire Las Vegas-vedette Karen Kay. De naam `Jamiroquai` is een samentrekking van het Amerikaanse `jam` en de Latijns-Amerikaanse dans `miroquai`. De groep werd begin jaren 1990 opgericht en kende reeds met hun eerste single `Emergency On Planet Earth` een grandioos succes. Hun stijl leunt dicht aan bij deze van soul- en funkgrootmeester Stevie Wonder en ook Kay`s songteksten getuigen vaak over wat misloopt op onze wereldbol. Ze gaan al evenmin jazz- en disco- invloeden uit de weg. Jamiroquai is tevens een van de weinige popgroepen met een vaste didgeridoo-speler (Wallis Buchanan). Ze staan nog aan het begin van hun carrière, maar de fans zullen wel plezier beleven aan deze oppervlakkige documentaire, geschreven door Niels Folta, die veel ruimte geeft aan de songs van de groep. Fotografie is van Ulrich Heinisch. Stereo.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Jason Kay, Stuart Zender, Derrick McKenzie
Scenario:
Niels Folta
Productie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher, Thorsten Simon, Jörg Jungwirth, Stephan Denzer
Camera:
Ulrich Heinisch
Muziek:
Stevie Wonder, James Brown, Parliament, The Commodores, The Temptations, K.C. & The Sunshine Band, Average White Band, Jamiroquai
Jaar:
1999
Alt. titels:
Jamiroquai
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Pop Galerie: Jamiroquai (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken