Verenigde Staten 1998. Sciencefiction van Abel Ferrara. Met o.a. Christopher Walken, Asia Argento, Willem Dafoe, Annabella Sciorra en Yoshitaka Amano.

VPRO Cinema

De wereld in de nabije toekomst. Grote multinationale ondernemingen zijn met elkaar verwikkeld in een genadeloze strijd voor de controle over de nieuwste technologische ontwikkelingen. De briljante geleerde Hiroshi (Amano) is van plan om naar de concurrentie over te lopen en dat kan het Maas Conglomeraat zich niet veroorloven. De Hosaka Corporation, die Hiroshi in hun rangen wil hebben, stuurt twee industri[KA3]ele spionnen, X (Walken) en Fox (Dafoe) uit om Hiroshi`s desertie te regelen. Ze overwegen verschillende strategie[KA3]en, maar besluiten uiteindelijk de oudste list ter wereld te gebruiken. Sandi (Argento), een verleidelijke danseres, moet de geleerde om de vinger winden en hem aansporen tot de overstap. Uitstekend gemaakte, maar niet helemaal overtuigende, sf-misdaad-thriller die een beeld schetst van het concurrentiebeleid in de toekomst. Het idee is schitterend, maar de uitwerking laat soms wel te wensen over, mede door het lage budget waarmee gewerkt moest worden. Ferrara en Christi Zois baseerden hun scenario op een roman van William Gibson, de godfather van de cyberpunk. Fotografie is van Ken Kelsch. Ultra Stereo.

credits

Regie:
Abel Ferrara
Cast:
Christopher Walken, Asia Argento, Willem Dafoe, Annabella Sciorra, Yoshitaka Amano, Gretchen Moll, Ryuichi Sakamoto, John Lurie
Scenario:
Christi Zois, Christ Zois, Abel Ferrara
Productie:
Edward R. Pressman
Camera:
Ken Kelsch
Muziek:
Schooly D.
Geluid:
Mathew Price
Art direction:
Frank DeCurtis
Montage:
Anthony Redman
Jaar:
1998
Genres:
Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
SF-Film, Misdaadthriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

New Rose Hotel (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken