Polleke's moeder: actrice HALINA REIJN

"Toen ik werd gevraagd om auditie te doen voor deze film was ik stomverbaasd. Ik, een moeder? "

Later begreep ik van Ineke dat zij juist een jonge moeder wilde. Tina kreeg Polleke op heel jonge leeftijd- een tienermoeder uit een achterstandswijk. Toen vond ik het interessant worden. Ik wilde geen moeder uit OUDERS VAN NU spelen. Daar heb ik niets mee.

"Tina is sterk en daadkrachtig, maar ook chaotisch en onzeker. Ze houdt ontzettend veel van Polleke, maar weet niet precies hoe ze haar moet opvoeden. Ze doet maar wat. Tina is af en toe zelf nog een kind. Polleke schaamt zich soms dood voor haar moeder en moet haar af en toe zelfs behoeden voor stommiteiten. Tina maakt het Polleke niet gemakkelijk, ze krijgt een relatie met haar meester . Maar zeker is dat ze ook nog gevoelens voor de vader van Polleke heeft. Kortom : een heel rijk karakter om te spelen.

Ik herken veel in deze film. Polleke is een meisje dat op de rand balanceert tussen kind en puber. Een interessante leeftijd. Soms zie je die kind/pubermeisjes in de stad lopen, daar kan ik helemaal in op gaan. Ik kan me die leeftijd nog zo goed herinneren. Je voelt je al heel volwassen, maar aan de andere kant ben je zo onzeker als wat. Toen ik die leeftijd had, gingen mijn ouders uit elkaar. Mijn moeder kreeg een nieuwe vriend. Heel verwarrend allemaal. Ik zou destijds heel blij geweest zijn met een film als POLLEKE."