Jongerenjury Moviesquad IFFR kiest J'ai tué ma mère

Canadese film favoriet jongerenjury

Jongerenjury Moviesquad IFFR kiest J'ai tué ma mère

Canadese film favoriet jongerenjury

De film J’ai tué Ma Mère (Xavier Dolan, Canada, 2009) heeft de MovieSquad IFFR Award gewonnen, dat maakte de jongerenjury van het International Film Festival Rotterdam donderdagavond bekend tijdens de MovieSquad Award Ceremony in Pathé Schouwburg.

De MovieSquad IFFR jury bestond uit vijf jongeren: Roos Meijer (15), Matthijs Koster (17), Aideen Hearn (17), Max de Wolf (17) en Uriël Matahelumual (16). Zij keken niet alleen films, maar discussieerden er ook over met filmjournalisten en makers.

Zij kozen de winnaar uit 20 films uit het hoofdprogramma van het festival. De jury nomineerde naast de winnende film ook de Tijgerkandidaten Alamar (Pedro González-Rubio, Mexico, 2009) en R (Michael Noer en Tobias Lindholm, Denemarken, 2009).

Volgens de jury is “J’ai tué ma mere is niet zomaar een film, maar een kunstwerk. De film heeft een zeer herkenbaar thema, waarmee veel jongeren zichzelf kunnen identificeren. De regisseur heeft alle film elementen op de beste manier gecombineerd. De muziek, het gebruik van verschillende gekleurde beelden en dromerige scènes geven iets extra’s aan het verhaal. Vooral het gebruik van poëzie geeft diepte aan het verhaal en helpt het gedrag uit te leggen van de moeder en zoon.”

Aan de MovieSquad Award is een geldbedrag verbonden van € 2.000,- ter promotie van de film onder de doelgroep. Tevens wordt de film opgenomen in het landelijke filmeducatieve programma MovieZone Label.

J’ ai tué ma mère wordt door distributeur Cinemien op 25 februari 2010 in de bioscoop uitgebracht.

advertentie