Kindercriticus: Zulaika, Kobra ta duru

Roselinde van Nee bespreekt het mooie speelfilmdebuut van Diederik van Rooijen

, Roselinde van Nee

Roselinde van Nee (12) uit De Meern bezocht op Cinekid de feestelijke première van de film Zulaika, Kobra ta dura, het speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Diederik van Rooijen.

Zulaika gaat over een meisje dat met haar opa en oma in Curaçao woont, omdat haar moeder naar Nederland is gegaan om werk te zoeken. De oma van Zulaika heeft een winkeltje waar je eten kan kopen. Met die winkel gaat het niet goed, want de mensen halen allemaal eten, maar ze betalen er niet voor! Ze hebben allemaal schulden die ze niet terugbetalen.

De oma en opa van Zulaika zijn dus niet erg rijk. Zulaika zit op school en ze moet het schoolgeld binnen een week betalen, anders wordt ze van school gestuurd. En dat wil ze niet, dus bedenkt ze een manier om geld te krijgen. En gaat dat lukken???

Ik vond het zelf een leuke film omdat er veel in gebeurde, verdrietige maar ook grappige dingen. Zulaika had bijvoorbeeld een poppetje getekend en dat kwam tot leven! En er was mooie muziek bij die ik wel bij de film vond passen, verdrietige muziek , omdat het Zulaika maar niet lukt om het schoolgeld te betalen. Je zag soms ook beelden die al geweest waren in de film, dingen waaraan Zulaika terugdacht. We moesten lang wachten voordat de film begon, want de hoofdrolspelers waren er ook , daar ging de baas van Cinekid vragen aan stellen.

En daarna kregen we een andere film te zien, De jongen die niemand meer verstond. Die gaat straks samen met Zulaika in de bioscoop draaien. Alle mensen praten daarin andersom, en is ook leuk. Daarna pas begon Zulaika. Ik raad jullie aan erheen te gaan, want het is... gewoon een leuke film!!!

Zulaika is tijdens Cinekid in Amsterdam nog te zien op donderdag 16 okt. en zondag 19 okt.

advertentie