Ook in première

Around the World in 80 Days, Ella Enchanted, Sproet 2, 13 Going on 30

Avonturen met Jackie Chan, Ella ontmoet Prins Charmont, het voordeel van wenssproeten en het nadeel van wenspoeder.

Around the World in 80 Days van Frank Coraci
Deze Jules Verne- verfilming verschuift het accent van de beroemde avonturenroman. Hoofdpersoon is niet langer de wereldreiziger Phileas Fogg, maar zijn assistent Passepartout, gespeeld door Jackie Chan. Zoals zo vaak bij Chan is de film bijzonder wisselvallig. Knappe stunts worden gevolgd door vervelende plotcomplicaties. Hoogtepunt is een amusant bijrolletje van Arnold Schwarzenegger als Turkse prins .
(David Sneek)

Ella Enchanted van Tommy O'Haver
Bij haar geboorte wordt Ella betoverd door de vreemde fee Lucinda: zij 'schenkt' haar de gave der gehoorzaamheid, waardoor ze alles, maar dan ook alles doet wat haar wordt opgedragen. Als de twee dochters van vaders nieuwe vrouw haar als sloof gebruiken, gaat Ella op zoek naar de fee om de betovering ongedaan te laten maken. Onderweg ontmoet ze de knappe, maar naïeve Prins Charmont die moet afrekenen met zijn laaghartige oom Edgar. Juist op tijd herinnert Ella zich de raad die haar moeder haar op haar sterfbed meegaf: wat diep van binnen zit, is sterker dan elke betovering. Ella Enchanted is een ontwapenend tienersprookje, vrij naar Assepoester, Shrek en The Wizard of Oz. De vormgeving is bijzonder, de liedjes goed gekozen. Anne Hathaway, eerder te zien in de sprookjesvariatie The Princess Diaries, is prettig in de hoofdrol, en er zijn leuke bijrollen van Vivica L. Fox (fee), Joanna Lumley (stiefmoeder) en Eric Idle (de verteller die in allerlei gedaanten opduikt).
(Jan Pieter Ekker)

Sproet 2 van Ben Verbong
Aardig vervolg op Ben Verbongs Duitse succesnummer Das Sams uit 2001. Tien jaar na dato keert Sproet, een olijke sater met oranjerood piekhaar, een varkenssnoet en blauwe wenssproeten, terug bij de familie Taschenbier om de 11-jarige schlemielige zoon Martin en zijn dominante vader te helpen in hun strijd tegen de vervelende gymleraar Daume. De moraal: soms is het beter om niet naar je vader te luisteren. Met aandacht in het Nederlands nagesynchroniseerd.
(Jan Pieter Ekker)

13 Going on 30 van Gary Winick
Een overbekende formule wordt zonder fantasie hergebruikt in de komedie 13 Going on 30, waarin een schoolmeisje zich door magisch wenspoeder opeens in een volwassen lichaam bevindt.
(David Sneek)