Binnenkort op dvd: juli/augustus

De interessantste dvd-releases van deze zomer

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dvd-releases van deze zomer.

5 juli

Stand van de sterren ( Leonard Retel Helmrich)
Documentairemaker Helmrich volgt sinds 2001 de Indonesische mevrouw Sjamsuddin en haar twee zonen en nichtje Tari. Na Stand van de zon in 2001, over de invloed van politiek, en Stand van de maan in 2004, over de invloed van geloof, sluit Stand van de sterren het drieluik af. Deel drie gaat over de rol van geld en de economie in het leven van de Sjamsuddins. Won prijzen op oa IDFA en Sundance.
Sterren: ****
Extra's: Geen. Ook verkrijgbaar met de eerdere delen in één box.

6 juli

Black Swan (Darren Aronofsky)
Tour de force van actrice Natalie Portman als balletdanseres die doldraait als ze naast de brave witte zwaan, die ze van nature is, ook de uitdagende zwarte zwaan moet dansen. Spannend verteld en prachtig verfilmd door regisseur Aronofsky (Requiem for a Dream, The Wrestler ).
Sterren: *****
Extra's: Black Swan Metamorfose. 

20 juli

127 Hours (Danny Boyle)
De jonge avonturier Aron Ralston (James Franco ) komt in de wildernis klem te zitten in een bergkloof. Dat leidt tot een lugubere wanhoopsdaad. Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) weet van dit eenvoudige, waargebeurde gegeven een bloedstollende en ten slotte zelfs opbeurende film te maken.
Sterren: ****
Extra's:
Verwijderde scènes, alternatief einde. 

21 juli

The Fighter (David O. Russell)
Boksfilm met Mark Wahlberg als Micky Ward, die het buiten de ring moet opnemen tegen zijn verstikkende moeder ( Melissa Leo) en drugsverslaafde halfbroer (Christian Bale). Geen al te verrassende wendingen, wel formidabel spel. Leo en Bale werden bekroond met een Oscar.
Sterren: ****
Extra's:
Interviews met cast en crew, documentaire, verwijderde scènes.

Winter’s Bone (van Debra Granik)
Op een armoedige boerderij in het mistroostige Amerikaanse Ozarkgebied verzorgt de 17-jarige Ree (prachtrol van Jennifer Lawrence) haar broertje, zusje en zieke moeder. Wanneer het gezin uit huis dreigt te worden gezet, gaat ze op zoek naar haar criminele vader, de enige die de zaak kan oplossen. De indrukwekkende film - sociaal drama en gothisch sprookje ineen - toont een onbekend Amerika.
Sterren: ****
Extra's: Alternatieve opening, verwijderde scènes, making of. 

17 augustus

Rabbit Hole (van John Cameron Mitchell)
Drama over een echtpaar dat een vierjarig zoontje verliest. Nicole Kidman en Aaron Eckhart maken de machteloosheid van de rouwende ouders invoelbaar, en het scenario, gebaseerd op een met de Pulitzer Prize bekroond toneelstuk, is warm en subtiel. Onder de huid kruipen doet het drama echter niet, daarvoor is het iets te keurig gedoseerd.
Sterren: ***
Extra's:
interviews met cast en regisseur. 

18 augustus

Somewhere (Sophia Coppola)
Lost in Translation-light wordt deze Gouden Leeuw-winnaar wel genoemd. Dat is wat overdreven, maar Coppola houdt wel van personages die zich een vreemde voelen in hun eigen leven. Ging ze voor Lost in Translation naar Tokio, deze keer blijft ze dichter bij huis. Acteur Johnny Marco sloeg zich altijd manmoedig door de nikserigheid van Hollywood heen, totdat hij van zijn ex voor zijn 11-jarige dochter moet zorgen. Stephen Dorff als Marco is goed, Elle Fanning als zijn dochter is nog beter.
Sterren: ****
Extra's:
Nog niet bekend.

22 augustus

The Myth of the American Sleepover (David Robert Mitchell)
Een aantal tieners uit Detroit brengt de laatste week van de zomervakantie door met hangen , zuipen en seksuele avontuurtjes. Debuut van Mitchell treft de juiste weemoedige toon, maar kabbelt nogal.
Sterren: ***
Extra's: interview met cast en crew.

25 augustus

Paul (Greg Mottola)
Sf-komedie met Simon Pegg en Nick Frost (Sean of the Dead, Hot Fuzz) als twee Trekkies die een ontsnapte alien (met de stem van Seth Rogen) helpen uit handen van de FBI te blijven. Hier en daar wat flauw, maar duidelijk met veel plezier gemaakt.
Sterren: ***
Extra's: Making of, bloopers. 

30 augustus

Honey (Semih Kaplanoglu)
Laatste deel van de Turkse Yusuf-trilogie. In het eerste deel (Egg) is de hoofdpersoon volwassen, in het tweede deel (Milk) student, en in dit derde deel een jongetje van zes. Afzonderlijk zijn de films al bijzonder, maar als drieluik staat het werk op eenzame hoogte.
Sterren: *****
Extra's:
Honey verschijnt in een box samen met de eerste delen van de trilogie. Inclusief interview met de regisseur en making of- docu.

Norwegian Wood (Tran Anh Hung)
Gevoelige, visueel meeslepende verfilming van de bestseller van Haruki Murakami, over een student in het Tokio van de jaren zestig, die na de zelfmoord van zijn beste vriend verliefd wordt op diens vriendin.
Sterren: ****
Extra's:
Aparte schijf met langere director's cut van de film, interview met regisseur. 

31 augustus

Never Let Me Go (Mark Romanek)
Ingetogen drama met subtiele sf- elementen, naar de roman van Kazuo Ishiguro (The Remains of the Day). In een geheimzinnig Brits weeshuis worden de kinderen voorbereid op een verschrikkelijke toekomst. Mooi spel van Carey Mulligan, Kiera Knightley en Andrew Garfield.
Sterren: ****
Extra's: Geheimen van Never Let Me Go (docu), setfoto's van Mark Romanek, Tommy's kunst , campagnemateriaal voor het Nationale Donorprogramma van Hailsham

advertentie