FW: Filmpje archief Aflevering 116 t/m 120

FW Filmpje Aflevering 116 en verder

Op internet is een schat aan mooie, creatieve, ontroerende en interessante filmpjes te vinden over cinema. Van bloopers tot onbekende interviews, van parodieën tot neptrailers. In de rubriek FW: Filmpje selecteert Cinema.nl iedere week een nieuw filmpje.

 

Archief

Aflevering 116: Pulp Fiction: Alleen de vloeken

Mooie montage uit Pulp Fiction waarbij alleen de aanstootgevende woorden werden bewaard. Volgens de makers zijn het 429 vloekwoorden, kan zijn, wij raakten de tel kwijt. Let ook op het hypnotiserende ritme. 

 

Aflevering 117: De alter ego 's van Woody Allen

Slimme montage met thematisch gegroepeerde scènes van acteurs die in films van Woody Allen de rol van neuroot spelen.

 

 

Aflevering 118: Openhartige Harrison Ford

Harrison Ford is niet zo makkelijk te interviewen, vaak wat stug en gereserveerd. Zijn regisseur Jon Favreau, die met hem samenwerkte bij Cowboy's vs Aliens,  kreeg hem wel aan de praat, onder andere over hoeden en zwepen. Let op: het volledige interview is acht video's lang en te bekijken bij Youtube.

 

 

Aflevering 119: Plot Device

Een jonge filmmaker bestelt via internet een boek over digitale opnametechnieken én krijgt daar voor een zacht prijsje een plot device bij, een geel kastje met een geheimzinnige lichtgevende knop...

De making of van deze bijzonder aardige low budget genrefilm vind je hier: http://vimeo.com/24747132

 

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het filmfestival van Toronto maakte David Cronenberg een korte film , met een hoofdrolspeler van zijn vervreemdende thriller Videodrome in de hoofdrol. Ook 'Camera' is weer een typisch Cronenberg-filmpje

 

 Archief van andere FW Filmpjes

 

advertentie