De VPRO in Utrecht

Een overzicht van alle activiteiten

Natuurlijk is de VPRO als sponsor van het Nederlands Film Festival nadrukkelijk aanwezig in Utrecht. Een overzicht.

TELEVISIE
2Doc: Parts of Family (wo 24 sept.)
Bitterzoet en universeel liefdesverhaal gesitueerd in Mexico. Diego Guiterrez portretteert zijn ouders Gonzalo en Gina in de herfst van hun leven. Wat blijft er over als de passie langzaam is weggeëbd, de kinderen zijn uitgevlogen en de jaren geruisloos zijn verstreken? Winnaar Gouden Kalf 2013.

Film op 2: Wederopstanding van een klootzak (vr 26 sept.)

Indrukwekkend speelfilmdebuut van striptekenaar Guido van Driel, gebaseerd op zijn eigen graphic novel Om mekaar in Dokkum.

Nederlands Film Festival live (za 27 sept. en di 30 sept.)
Tweemalige late night talkshow van Wilfried de Jong vanuit het hart van het Nederlands Film Festival, het nieuwe TivoliVredenburg te Utrecht. Wilfried ontvangt bekende en spraakmakende gasten uit de Nederlandse film- en documentairewereld en voert met hen niet-alledaagse gesprekken over film, werk en leven. Ook worden de nominaties van de Gouden Kalveren bekendgemaakt.

2Doc: Dagboek van een postduif (wo 1 okt.)

Documentaire van Floris Jan van Luyn over het leven van Toontje, een Hollandse wedstrijdduif die via zijn duivenmelker uit Groningen bij een Chinese miljonair in Peking belandt.

Gala van de Nederlandse Film (vr 3 okt.)

Rechtstreeks verslag vanuit TivoliVredenburg in Utrecht van het Gala van de Nederlandse Film. Met de uitreiking van de Gouden Kalveren.

CINEMA.NL

VPRO NFF Report (do 25 sept. t/m vr 3 okt.)
Tijdens het festival iedere ochtend op vpro.nl/ nff een nieuwe aflevering (5 minuten) van het VPRO NFF Report. Met reportages en interviews.

Cinema.nl Afficheprijs

Op donderdag 2 oktober wordt in de NFF- talkshow de winnaar van de 14de Cinema.nl Afficheprijs bekendgemaakt. Stemmen kan tot woensdag 1 oktober, 12.00 uur op cinema.nl/afficheprijs.

RADIO
Nooit meer slapen, NPO Radio 1
Tijdens het NFF zal het latenightcultuurmagazine veel aandacht besteden aan het festival. Onder andere op 25 september, wanneer boksfenomeen Lucia Rijker (op het NFF te zien in de documentaire Bittersweet) te gast is.

3voor12 Radio
3voor12 Radio zal op donderdag 25 sep van 22 tot 1 uur live uitzenden vanaf de Avond van de Nederlandse Videoclip in TivoliVredenburg.

Radio 4 (zaterdag 27 sept. 23.00-24.00 & zondag 28 sept. 23.00-24.00 uur)
Radio 4 zal een programma uitzenden over klassieke muziekstukken uit de 20e eeuw die (mede) dankzij de bioscoopzaal beroemd zijn geworden.

NFF Interactive: 20 jaar VPRO Digitaal
Een nieuw programma- onderdeel op het Filmfestival: Interactive. Met op zondag 28 september speciale aandacht voor VPRO Digitaal 20 jaar. Met vier hoofdredacteuren als sprekers: Bruno Felix, Erwin Blom, Erik van Heeswijk en Geert-Jan Boogaerts. Tivoli/ Vredenburg, Pandora Zaal, van 14 tot 22 uur.

CULTURA
Ook NPO Cultura richt ook dit jaar weer de schijnwerpers op het NFF. Met een week vol aandacht voor jong filmtalent, actuele reportages, speelfilms, live- verslag van álle Gouden Kalveren en een avondvullend programma rond het thema van dit jaar: filmmuziek. Voor meer info zie: www.npocultura.nl/nff.

NPO DOC
Naar aanleiding van de uitzending van de documentaire Parts of a Family op NPO 2 (wo 24 sept.) over een gepensioneerd echtpaar dat elkaar het leven zuur maakt, zendt NPO Doc een week lang documentaires uit over mensen die van de ene op de andere dag zeeën van tijd hebben. Met films als Het lege nest, Summer of Love en Het grote genieten.

PREMIÈRES
In Utrecht gaan verschillende door de VPRO geproduceerde of gecoproduceerde documentaires, series en films in première. Speciale aandacht voor de documentaires Onze Kresj en Dagboek van een postduif, de tv- series Hollands Hoop en A’dam – E.V.A., de One Night Stands Eddy & Coby en Basile H. en de speelfilms 2/11 – Het spel van de wolf en Brozer.

VPRO EXTRA
De VPRO Previewdag (do 25 sept.)
De vpro heeft een selectie gemaakt uit de festivalprogrammering. Tijdens de VPRO Previewdag worden op de eerste festivaldag zeven films voor het eerst vertoond, waaronder Bittersweet, Bloedlink, Voor Emilia (ONS) en Onze Kresj. Voor meer informatie en de volledige line-up: vpro.nl/ evenementen.

VPRO Gids
Zes pagina’s over het filmfestival. Met artikelen over Brozer, Hollands Hoop en Gast van het jaar componist Fons Merkies.

VPRO.nl/NFF
De online verzamelplek met alles dat we maken tijdens het festival. De NFF Reports, de radio-uitzendingen, de tv-specials & de stukken uit de Gids.
Redactie: Cinema.nl (Rick de Gier)

advertentie