Netflix-tips: The Town en The Magnificent Seven

Filmtips voor Netflix

, Jelle Schot

VPRO Cinema speurt elke week het filmaanbod van streamingsdienst Netflix af en vist de spreekwoordelijke krenten uit de pap. Van nieuwkomers tot klassiekers, van arthouse tot de betere blockbuster. Met deze week: het net toegevoegde The Town, komedie Bad Neighbours en klassieker The Magnificent Seven.

Net toegevoegd: The Town

Na zijn sterke regiedebuut Gone Baby Gone (ook te zien op Netflix) kroop acteur Ben Affleck wederom op de regisseursstoel voor deze spannende misdaadthriller. Hij speelt zelf de hoofdrol van Doug MacRay, een succesvol bankrover die verliefd wordt op een door hem gegijzelde bankmedewerkster. De film is gesitueerd in Charleston in Boston , de wijk met het hoogste percentage bankovervallen ter wereld, tevens de wijk waar Affleck zelf opgroeide.
Bekijk ook ons interview met Affleck en Jeremy Renner

Actueel: Bad Neighbours

De goede smaak wordt nogal eens getart in deze buitensporige komedie, maar kwalijk is dat geen moment. Bad Neighbours is namelijk een van de betere Hollywood-komedies van de laatste jaren, vooral met dank aan voortreffelijke hoofdrolspelers Seth Rogen en Rose Byrne. Het duo speelt kersverse ouders die het aan de stok krijgen met de zuiplappen uit het naburige studentenhuis. Deel twee, waarin de fratboys vervangen worden door dispuutmeisjes, draait sinds kort in de bioscoop (zie ons recensieoverzicht).

Klassieker: The Magnificent Seven

Meesterlijke western met subliem spel van toen nog relatief onbekende acteurs als Steve McQueen en James Coburn. Losjes gebaseerd op Akira Kurosawa’s Seven Samurai vertelt de film het epische verhaal van zeven scherpschutters die door de bewoners van een Mexicaans dorpje worden ingehuurd om Calvera (Eli Wallach) en zijn bandieten te verjagen. Een remake, met in de hoofdrollen onder andere Denzel Washington en Chris Pratt, verschijnt later dit jaar.

Meer Netflix-tips

advertentie