Iedere week tipt de redactie van VPRO Cinema de beste en interessantste films op Netflix. Met ditmaal onder meer een kleurrijke en vermakelijke animatiefilm en Marisa Tomei en Robert Downey jr in een romantische komedie.

Entergalactic

Bij het uitbrengen van zijn achtste studioalbum wilde de Amerikaanse hiphopartiest Kid Cudi (artiestennaam van Scott Mescudi) grootser uitpakken dan normaal. Dus besloot hij een animatiefilm te creëren als aanvulling op de nieuwe plaat. Het resultaat is Entergalactic, een warmbloedige romantische komedie waarvoor Mescudi zelf de stem van het hoofdpersonage insprak. In het grappige en prachtig geanimeerde relaas - dat qua animatiestijl sterk doet denken aan Spider Man: Into the Spider-Verse - probeert striptekenaar Jabari te wennen aan zijn nieuwe leven in Manhattan, terwijl hij als een blok valt voor zijn buurvrouw Meadow (Jessica Williams). De film gebruikt de vertrouwde stijlfiguren van een standaard liefdesfilm, maar is door de sympathieke personages, kleurrijke animaties en ongedwongen toon vooral een meeslepend en uiterst vermakelijk geheel.

Le départ (vanaf zaterdag 15 oktober)

Kappersbediende Marc (Jean-Pierre Léaud) wil met de Porsche van zijn baas (Paul Roland) deelnemen aan een race. Hij oefent `s nachts stiekem met de wagen, maar verneemt op het laatste ogenblik dat zijn baas de auto zelf nodig heeft. Hij gaat op zoek naar een andere Porsche, vastbesloten toch deel te nemen aan de wedstrijd. Duport is Michèle, die Marc door dik en dun steunt. Een minder bekende film van de Pool Skolimowski, die internationaal wellicht het bekendst werd door King, Queen, Knave (1972) met Gina Lollobrigida en David Niven (die toen al over het hoogtepunt van hun carrière heen waren). Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn.

Only You (vanaf zaterdag 15 oktober)

Meer dan twintig jaar voor het geflirt tussen Marisa Tomei en Robert Downey jr in de Spider-Man-films speelden ze samen in deze vederlichte komedie. Faith Corvatch (Tomei) kent haar prins op het witte paard alleen van naam. Damon Bradley, heet hij. Veertien jaar geleden werd die naam voor haar uitgespeld bij een mysterieus bordspel. Spannend gegeven voor een schoolmeisje, maar als je zelf juf bent geworden, denk je niet meer aan dat soort onbenulligheden. Totdat ene Damon Bradley haar opbelt. Damon Bradley! Haar soulmate, haar ware wederhelft, hij bestaat dus echt. Vanaf dat moment heeft Faith nog maar één wens: haar Damon ontmoeten. Het is aanleiding voor een reisje naar Italië, met voorvallen die doen denken aan Roman Holiday.

Meer film- en serietips voor Netflix