De lijst

De Comakijker: Het gouden tijdperk

, Nick Boers

Hallo? The Walking Dead? Daar zijn we nu mee bezig, ja. Aflevering drie, zeg je? Volgende week? Dat moet wel lukken. Nee, niet van seizoen vijf, ben je gek. Man, we zijn blij als we seizoen één uitgekeken hebben deze week. Er is nog zoveel te zien.

Heb je dat trouwens gehoord van die clowns in American Horror Story? Ah man, die zijn mij een partijtje eng. En in Amerika heb je de eerste na-apers al, die gaan de straat op als clowns met wapens. Vind je het gek dat de Clowns of America International (beetje paradox, niet?) daar moeite mee hebben. Zullen we een Horror Story marathonnetje doen voor Halloween volgende week? Goed idee. Pakken we gelijk Les Revenants mee; moeten we alleen even letten op het tijdslot. (Echt waar, NPO?)

Over onrust gesproken, heb je die Breaking Bad-poppetjes gezien?  Ze zijn inmiddels uit de schappen, maar die had ik wel graag gekregen voor de Sinterklaas. Dat is toch fantastisch, een Walter White met pistool en zakje meth. Het had alleen beter gekund als het Jesse-poppetje ook nog zo’n geluidsknopje had, bitch! Dat BoJack Horseman van hem is trouwens ook nog wel grappig (beetje puberaal alleen), ben er nu even doorheen aan het blazen op Netflix. Op de lijst ? Ja, zet maar op de lijst.

One more episode of Battlestar Galactica (Portlandia)

Heb je The Wire nou trouwens al gezien? Man, nog steeds niet? Laatst waren de cast en David Simon weer bij elkaar voor PaleyFest, ken je dat? Daar moeten we echt een keer naartoe, is gewoon een festival voor medianerds. Kijk anders even de New York-editie van dit jaar terug. Wist jij dat Blue Bloods überhaupt nog liep?

Mijn lijst? Ach, daar staat nog zoveel op. De laatste aflevering van Boardwalk Empire is zondag maar ik ben nog niet verder dan seizoen twee. Nee, ik heb eerst eindelijk The Shield helemaal gekeken, zeven seizoenen. Kostte me drie weken. Pakte gelijk door met Justified, maar heb na een paar afleveringen toch eerst nog Gavin & Stacey ertussen gedaan. Mad Men moet ook  nog, heb seizoen zes nog geeneens gezien. The Americans? Dat beloof ik al maanden te kijken, net als de laatste seizoenen van Suits. Ik moet nog bijkomen van de zomer, joh. Silicon Valley, The Leftovers, The Honorable Woman, nu nog Manhattan en The Knick. Maar ja, kijk jij nou eerst maar eens Deadwood. Of Six Feet Under.

Als we de site tiii.me moeten geloven, heb ik al minstens vijftig dagen (en zeventien uur) van mijn leven gewijd aan geconcentreerd series kijken. En dan ben ik er ongetwijfeld nog een paar vergeten. Huh? Stoppen met televisiekijken? Nee joh, dit is het gouden tijdperk. Ik ga even verder met Sons of Anarchy. Tot volgende week.

 

advertentie