Louise Dhour

Acteur

Louise Dhour is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Madame le juge: le dossier Françoise Muller

1978 | Mysterie, Misdaad

Frankrijk/Duitsland 1978. Mysterie van Edouard Molinaro. Met o.a. Simone Signoret, Nathalie Delon, Gilles Segal, Jean-Pierre Darras en Jean-Claude Dauphin.

Veelbelovende econoom Rousselet valt voor gangstermeisje Delon, waarop hij bij een mislukte afrekening door ex-minnaar Segal wordt neergeknald en omgelegd. Delon bekent schuld, maar onderzoeksrechter Signoret gelooft er geen barst van en wroet net zolang in het misdaadmilieu rond totdat zij de ware schuldige gevat heeft. De eerste film in een serie van zes, rondom Signoret met een voor haar op maat gemaakt scenario van Alphonsé Boudard naar de karakters van Raymond Thevenin. Literaire tv- persoonlijkheid Pivot is te zien in een klein rolletje. Krimi à la française.

L' Ampélopède

1974 | Experimenteel, Actiefilm, Horror

Frankrijk 1974. Experimenteel van Rachel Weinberg. Met o.a. Isabelle Huppert, Patricia Pierangeli, Jean-Marie Marguet, Jean Pignol en Philippe Lehombre.

Huppert vertelt dit wonderlijke verhaal met hedendaagse toon waarvan Weinberg zowel regisseur, scenarioschrijver en dialogenschrijver is. De Amp[KA1]elop[KA2]ede is half-mens half- dier en leeft in een door huizenspeculanten verwoest bos. Men vangt hem en koppelt hem met een geestelijk gestoord meisje. Hij sterft en laat haar achter met een zoon, zij keert terug naar het wilde leven ver van het dorp dat een concentratiekamp geworden is en omringd door prikkeldraad. Een mengsel van bedenksels, reflectie op onze tijd en huivering maar ook flaters en vondsten die niet nieuw zijn (kijk maar naar SOYLENT GREEN)! Een verhaal dat echter toch interessant is en de platgetreden paden weet te mijden.

Requiem pour un vampire

1971 | Erotiek, Horror

Frankrijk/België 1971. Erotiek van Jean Rollin. Met o.a. Marie-Pierre Castel, Mireille Dargent, Philippe Gaste, Louise Dhour en Michel Delesalle.

Jonge, naakte vastgebonden vrouwen vormen de buit van wellustige vampieren in een kasteel waar twee meisjes terechtkomen, die voor de politie op de vlucht zijn. De meisjes hebben geluk, want zij zijn nog maagdelijk. Men spaart ze voor de kasteelheren... Zoals in de meeste van Rollin's vampier-films domineert het seksuele, dus het commerciële.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Louise Dhour op televisie komt.

Reageer