Jean-Claude Barbier

Acteur

Jean-Claude Barbier is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La clef des champs

1998 | Drama

Frankrijk 1998. Drama van Charles Nemes. Met o.a. Christine Boisson, Catherine Rouvel, Thérèse Liotard, Jean-Claude Dauphin en Amandine Chauveau.

Zesdelige familie-sage, gedraaid in gehucht van Aveyron- streek. Gescheiden `Parisienne` Colombe Pag[KA2]es (Boisson) keert na twintig jaar terug naar haar geboortedorp, bij dood van haar vader. Tot ieders verbazing neemt zij diens messen- makerij over. Zij gewent opnieuw aan het leven op het platteland, alleen haar dochter Vanessa (Chauveau) is niet gelukkig met de verhuis. Verder is er de journalist/romancier Antoine Pujol (Yordanoff) die Colombe niet onverschillig laat. Tegenwind komt er van lokale burgemeester en notaris die haar bedrijfje naar faillissement pogen te drijven omdat zij in haar ouderlijk huis een bejaardenhome wilden onderbrengen. Traag gestarte familie- en plattelandskroniek, geschreven door Brigitte Peskine, krijgt soap-allures wanneer Paul (Delarive), het door meestergast van het bedrijfje geadopteerde kind, Colombe`s doodgewaande zoon blijkt te zijn. Ook haar Parijse zoon Laurent (Sauvion) strijkt in Aveyron neer. Alle karikaturen van 'terugkeer naar de roots', 'echte waarden van het leven', de uiteengevallen familie, het verlangen om zijn leven te veranderen, zijn aanwezig naast meer traditionele ingrediënten als liefde, haat en sombere, angstvallig verborgen geheimen. Heerlijk voor wie houdt van dit soort menu, opgediend door goed geïnspireerd spel der acteurs.

Prunelles Blues

1986 | Misdaad, Avonturenfilm

Frankrijk 1986. Misdaad van Jacques Otmezguine. Met o.a. Valérie Boujenah, Vincent Steffen, Karim Lindon, Michel Allaoui en Robert Aumont.

Otmezguine heeft zijn gelijknamige roman over een drugssmokkelaffaire verfilmd. Alles loopt echter ditmaal voor de twee hoofdrolspelers goed af. Helaas wordt men niet zomaar regisseur en met het willen mengen van griezel- en romantische filmelementen, geweld en hopeloze liefde, ontstaat een onwaarschijnlijke film. De figuren stellen weinig voor en zijn in het geheel niet interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Claude Barbier op televisie komt.

Reageer