Behnaz Jafari

Acteur

Behnaz Jafari is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Gaze

2006 | Drama

Frankrijk/Iran 2006. Drama van Sepideh Farsi. Met o.a. Hami-Reza Danechvar, Fariba Kossari, Behnaz Jafari en Mohamad Hatami.

Esfandyar, een in Parijs wonende Iraanse immigrant, krijgt binnen korte tijd twee keer slecht nieuws: zijn vader ligt op sterven en hij wordt blind. Na twintig jaar ballingschap keert hij terug naar zijn geboorteland, waar hij geconfronteerd wordt met zijn verleden.

Takhté siah

2000 | Drama

Italië/Iran/Japan 2000. Drama van Samira Makhmalbaf. Met o.a. Said Mohamadi, Behnaz Jafari, Mohamad Karim Rahmati, Rafat Moradi en Mayas Rostami.

De in Cannes met de juryprijs bekroonde Blackboards is de tweede film van de dochter van een van Irans bekendste regisseurs, Mohsen Makhmalbaf. Op 18-jarige leeftijd was zij ook al in Cannes vertegenwoordigd met De Appel. Blackboards speelt zich af in het Koerdische gedeelte van Iran, waar een groepje leraren, met schoolborden op de rug, op zoek is naar werk. Maar in het barre landschap, waar de bewoners kampen met de voortdurende dreiging van militair geweld, is weinig interesse. Een leraar sluit zich aan bij een groep nomaden, een ander bij een aantal jonge smokkelaars. Makhmalbaf maakte een humanistische, ontroerende maar ook geestige bespiegeling over de waarde van kennisoverdracht in een wereld waar mensen nauwelijks bestaansrecht hebben. Inmiddels vormen de Makhmalbafs een heuse filmdynastie: Hana (15), de jongste dochter van pa Makhmalbaf en zijn echtgenote Marzieh Mashkini (The day I became a woman), presenteerde vorige maand in Rotterdam haar film The Joy of Madness.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Behnaz Jafari op televisie komt.

Reageer