Victor Khoziainov

Acteur

Victor Khoziainov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Histoires russes : Le Tchékiste

1992 | Drama, Historische film

Rusland/Frankrijk 1992. Drama van Alexandre Rogojkine. Met o.a. Igor Sergueev, Alexei Polouyan, Mikhail Vasserbaoum, Sergei Issavnine en Vassili Domratchiov.

1919. De jonge Sergueev is lid van de Tcheka, de eerste geheime politiedienst van de USSR wiens voornaamste taak eruit bestaat tegenstanders van de revolutie te elimineren. Sergueev voelt zich alsof hij over leven en dood heerst. Nadat hij zijn eigen vader heeft terechtgesteld komt hij stilaan tot het besef dat het terreurbewind waaraan hij meewerkt niets te maken heeft met de revolutie waarvan hij droomde. Goedgemaakt psychologisch portret van een jongeman die een gewetensprobleem doorworstelt om zich dan te verzetten tegen het symbool van de macht die hij steeds blindelings vertegenwoordigde. Pakkend scenario van Jacques Baynac naar een roman van Vladimir Zazoubrine. Fotografie van Valeri Mulgaout.

Histoires russes : Au bord de l'Irtych

1992 | Drama, Historische film

Frankrijk/Rusland 1992. Drama van Viatcheslav Sorokine. Met o.a. Nicolas Pavlov, Victor Khoziainov, Margarita Zvonareva, Elena Roufanova en E. Vajexin.

Siberi[KA3]e 1931. Door omstandigheden krijgt de Siberische boer Stepan (Pavlov) de zorg over een vrouw en haar drie kinderen. Hierdoor wordt hij door de overheid beschuldigd van steun aan de Koelaks, de rijke boeren die door Stalin als staatsvijanden bestempeld worden. Een drama dat zich afspeelt in een ons haast onbekend stukje Rusland met als onderwerp een al even weinig bekend historisch gegeven. De uitstekende sfeerschepping geeft het verhaal een zeer realistisch tintje. Jacques Baynac baseerde zijn scenario op de roman Na Irtyche van Sergueï Zaliguine. De camera was in handen van Nicolas Stroganov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Victor Khoziainov op televisie komt.

Reageer