Chieko Matsubara

Acteur

Chieko Matsubara is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Dolls

2002 | Romantiek, Komedie, Experimenteel, Drama

Japan 2002. Romantiek van Takeshi Kitano. Met o.a. Miho Kanno, Tatsuya Mihashi, Chieko Matsubara, Kyoko Fukada en Tsutomu Takeshige.

Matsumoto heeft zijn verloving met Sawako verbroken om met de dochter van zijn rijke directeur te trouwen. Maar wanneer hij hoort dat zijn voormalige geliefde haar verstand heeft verloren bij een zelfmoordpoging, keert hij naar haar terug. Samen zwerven ze dan door Japan, met elkaar verbonden door een koord. Dolls heeft het typische staccato ritme van Kitano's beste werk en bevat mooie shotcomposities. De kostuums van Yohji Yamamoto zijn kleurrijk, en de film is knap gemonteerd. Dolls is bewonderenswaardig - en ook een beetje saai.

Daikanbu

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Mitsuo Hamada en Tamio Kawaji.

Goro, zoon van een prostituée en een onbekende vader, heeft een jonger zusje dat sterft van de honger.Hij ziet zich genoodzaakt om zich in de misdaad te begeven. Een politiefilm met de nadruk op de sociale achtergronden van de criminaliteit, waardoor deze algauw gaat moraliseren.

Shichinin no Yaju

1968 | Misdaad

Japan 1968. Misdaad van Mio Ezaki. Met o.a. Tetsurô Tamba, Joe Shishido, Chieko Matsubara en Masumi Okada.

Een onstlagen politieman wordt teruggeroepen de ontvoering van een belangrijke wetenschapper op te lossen, een zaak met een delicaat karakter. Een kleurloze thriller die maar al te duidelijk geïnspireerd is op James Bond.

Oreni Sawaruto Abunaize

1967 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Japan 1967. Avonturenfilm van Yasuharu Hasebe. Met o.a. Akira Kobayashi, Chieko Matsubara, Akemi Kita en Mieko Nishio.

Een jonge fotograaf, die net uit Vietnam terug is, komt in aanraking met een groep meisjes die jacht maken op een schat. Een grappige, curieuze film met veel uiteenlopende ideeën die op schaamteloze wijze ontleend zijn aan James Bond-films.

Anata no Inochi

1967 | Misdaad

Japan 1967. Misdaad van Buichi Saito. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Joe Shishido en Tomoko Hamakawa.

Een jonge musicus wordt ten onrechte naar de gevangenis gestuurd. Wanneer hij zijn straf uitgezeten heeft, komt hij erachter dat zijn vader gestorven is. Een curieuze politiefilm met een opmerkelijke sfeer voor dit genre.

Yoake no Uta

1966 | Drama, Musical

Japan 1966. Drama van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ruriko Asoaka, Mitsuo Hamada, Chieko Matsubara en Masumi Okada.

Een zangeres met een groot liefdesverdriet omdat haar vriend haar heeft verlaten, besluit zich sterk te maken als de beschermengel van een jong stel waarvan het meisje gedeeltelijk blind is. Een sentimentele musical die slechts van sociologisch belang is.

Tôkyô nagaremono

1966 | Misdaad, Drama, Thriller

Japan 1966. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Ryuji Kita, Hideaki Nitani en Eiji Go.

Gangster Tetsuo wil zich, net als zijn baas Kurata, terugtrekken uit het criminele leven, maar als een rivaliserende bende het gemunt heeft op zijn oude baas en mentor komt Tetsuo toch weer in actie. Niet eens zo opzienbarend Japans misdaadverhaal bevat behoorlijke plotgaten, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de zeer eigenzinnige vormgeving. Regisseur Suzuki mocht van de studio voor het eerst in kleur draaien en gebruikte dat optimaal. Mooie jaren 60 sfeer, een stijlvolle hoofdrolspeler met als toetje een toefje cultuurkritiek.

Hoshi to Ore tode Kimetanda

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Tan Ida. Met o.a. Teruhiko Saigo, Tetsuya Watari, Yukiyo Toake en Chieko Matsubara.

De broer van een aankomende stokvechter wordt op mysterieuze wijze vermoord, op het moment dat hij aan een nieuw model motorboot werkt. Een onbeduidende politiefilm, die de oosterse krijgskunst met popmuziek combineert.

Makka na Umiga Yonderuze

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Tatsuya Watari, Hideaki Nitani, Sanae Nakahara en Chieko Matsubara.

Een zeeman in de koopvaardij die net in rang is bevorderd, maakt voor het eerst een reis op het schip van zijn broer en ontdekt dat deze is verwikkeld is in een louche smokkelaffaire. Avonturenfilm zonder veel inhoud die echter toch de moeite waard is.

Kanto Yukyoden

1964 | Misdaad

Japan 1964. Misdaad van Akinori Matsuo. Met o.a. Akira Kobayashi, Joe Shishido, Chieko Matsubara en Shiro Osaka.

In het vooroorlogse Japan leert een delinquent, die net uit de gevangenis komt, de clandestiene gokkerswereld kennen. Een misdaadfilm die ondanks een zekere uitstraling duidelijk minder is dan soortgelijke Amerikaanse films.

Sasurai

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Hiroshi Noguchi. Met o.a. Akira Kobayashi, Chieko Matsubara, Daizaburo Hirata, Tadao Sawamoto en Takamaru Sasaki.

Een trapeze-artiest, verbitterd door de dood van zijn collega, stopt ermee. Maar hij gaat al snel terug naar het slappe koord; er doen zich echter emotionele verwikkelingen voor. Een zwakke en nogal lachwekkende Japanse imitatie van het succes van Carol Reeds TRAPEZE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chieko Matsubara op televisie komt.

Reageer