Goran Rebic

Regisseur, Scenarist

Goran Rebic is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Silvester Countdown

1997 | Komedie

Duitsland 1997. Komedie van Oskar Roehler. Met o.a. Rolf Peter Kahl, Marie Zielcke, Robert Victor Minich, Laura Tonke en Doreen Jacobi.

De jonge professionele fotograaf Romeo (Rolf Peter Kahl) heeft een stormachtige relatie met zijn vriendin Julia (verfrissend gespeeld door Marie Zielcke) in het Berlijn van de jaren ´90. De relatie wordt op de spits gedreven als Romeo een aanval van jaloezie krijgt. Om het goed te maken gaat het paar voor Nieuwjaarsnacht (het Duitse Sylvester) naar een vriend in Warschau. Daar wordt het er niet beter op. In zijn tweede film toont regisseur Roehler op pijnlijke wijze hoe een hedendaagse Romeo en Julia worstelen met hun verre van volwassen liefde. We maken kennis met de subcultuur van de Duitse jeugd, waarin drugs, heftige conversaties en seks een hoofdrol lijken te spelen. In deze stoere wereld is geen plaats voor een fragiele en wanhopige relatie, waarin de geliefden niet de ruimte krijgen zichzelf te zijn. Silvester Countdown / In with the new was te zien op het filmfestival van Toronto in 1997.

Jugofilm

1996 |

Duitsland 1996. Goran Rebic. Met o.a. Ljubisa Samardzic, Eva Mattes en Merab Ninidze.

Wrang, poëtisch drama over de desintegratie van een gastarbeidersgezin in Wenen anno 1991. Joegoslavische gastarbeiders en hun gezinnen voelen zich geroepen of zien zich gedwongen om partij te kiezen in de burgeroorlog. De kleine Milan (eveneens verteller in Jugofilm) moet lijdzaam toezien hoe zijn vader en oudere broer - zijn vroegere helden - als potentiële vijanden tegenover elkaar komen te staan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Goran Rebic op televisie komt.

Reageer