Ti Lung (1946) is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

The Legend of Drunken Master

1994 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1994. Komedie van Liu Chia-Liang. Met o.a. Jackie Chan, Ti Lung, Anita Mui en Felix Wong.

Klassieke kungfu-komedie boordevol doldwaze gevechten, bizarre stunts en slapstick-humor. Superster Chan speelt een dokterszoon die het begin twintigste eeuw in China aan de stok krijgt met een stel snoodaards van de Britse ambassade. Ver in de minderheid en zonder geavanceerde wapens lijkt hij kansloos, maar Chan is een meester in zui quan, oftewel dronken kungfu. Het epische slotgevecht in een staalfabriek, dat ruim een kwartier duurt, behoort tot de absolute hoogtepunten uit de martial arts-geschiedenis.

People's Hero

1987 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1987. Misdaad van Yee Tung-Shing. Met o.a. Ti Lung, Leung Chiu Wei en Tony Leung Chiu Wai.

Een drama met als thema net zo'n roof als in DOG DAY AFTERNOON. Ondanks de onduidelijke rol als een van Hong Kongs tien meest gezochte misdadigers haalde Ti Lung met zijn spel weer een onderscheiding binnen. Hoewel de spanning in deze quasi- artistieke film niet voortdurend kan worden gehandhaafd, is het toch een poging tot een serieuze film, die niet vervalt in het commercialisme van A BETTER TOMORROW of PRISON ON FIRE. Bovendien is hij minder bloedig. Een stel incompetente jonge boeven probeert een bank te beroven. Als dat niet lukt, nemen zij Ti Lung en de bankiers als gijzelaars, terwijl buiten de politie wacht. Het lot van de personages wordt verbonden aan dat van de ouder wordende topgangster, die als 'People's Hero' de situatie redt. Uitstekend spel!

A Better Tomorrow II

1987 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1987. Misdaad van John Woo. Met o.a. Leslie Chung, Dean Shek, Ti Lung, Leslie Cheung en Chow Yun-Fat.

In het vervolg op het kassucces uit 1986 keert top ster Chow Yun Fat terug als tweelingbroer van de beruchte Mark. Een overdreven, maar onderhoudende gangsterfilm, die helaas de eerste aflevering niet kan evenaren. John Woo is creatief genoeg, maar het totale effect is nogal statisch, onrealistisch en overvol dramatische opnames. De film was een grote hit en bracht meer dan HK $ 30 miljoen op. Enkele scènes werden op lokatie in New York opgenomen. Het winnende trio van de eerste film voorziet de productie van veel energie, aantrekkingskracht èn het dynamische spel van Chow.

The Legend of The Golden Pearl

1986 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Teddy Robin Kwan. Met o.a. Samuel Hui, Ti Lung, Bruce Baron, Teddy Robin Kwan en Wong Joe Yin.

De film gaat over de avontuurlijke jacht op een legendarische parel, die eeuwen geleden in het hooggebergte van Nepal is neergelegd door een mythische vuurdraak. Vol flitsende kung fu- acrobatiek en mysterieuze monniken die een vijf jaar oud kind met psychische krachten vereren.

A Better Tomorrow

1986 | Actiefilm, Misdaad, Drama

1986. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Chow Yun-Fat, Ti Lung, Leslie Cheung, Leslie Chueng en Young Pao-Y.

Een Chinees misdaadsyndicaat in Hong Kong beschikt over de software om valse dollars op de computer te maken. Twee criminele handlangers van de organisatie, w.o. de broer van een eerlijke politieman moeten in Taiwan de bankbiljetten in circulatie brengen. De operatie mislukt en ze draaien de bak in. Het syndicaat laat uit wraak de ziekelijke vader van de boef en smeris ombrengen. Zowel de schurk als zijn nette broer zetten het syndicaat een hak, ieder op hun eigen manier, maar toch gezamenlijk. Vlotte, goed gespeelde film met een soms heel amusant verhaal dat een Westerse kijker boeit, terwijl het geheel trouw is aan de tradities. Scenario van de regisseur. Kreeg nog een tweetal vervolgen. Ook bekend als THE COLOR OF A HERO, THE ESSENCE OF HEROES, TRUE COLORS OF A HERO en YING XIONG BEN SE.

The Magic Blade

1976 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1976. Avonturenfilm van Chu Yuan. Met o.a. Ti Lung, Lo Lieh en Ching Li.

Een heldenepos uit China's mistige verleden. Mysterieuze, zwijgzame zwaardvechters strijden om het bezit van de legendarische Pauwepijlen - een dodelijk wapen, superieur aan het zwaard. Verbrijzelende zwaardhouwen, broeierige staaltjes van heldendom. Strikt voor de liefhebber.

Revenge of the Zombies

1976 | Horror

Indonesië/Hongkong SAR van China 1976. Horror van Meng-Hwa Ho. Met o.a. Ni Tien en Ti Lung.

Een heldenepos uit China's mistige verleden. Mysterieuze, zwijgzame zwaardvechters strijden om het bezit van de legendarische Pauwepijlen - een dodelijk wapen, superieur aan het zwaard. Verbrijzelende zwaardhouwen, broeierige staaltjes van heldendom. Strikt voor de liefhebber.

Fists From the Spirit World

1976 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1976. Komedie van Liu Chia-Liang. Met o.a. Lin Chen-Chi, Ti Lung en Chen Kuan-Tai.

Ching-Dynastie. Volksverlakker, die voorwendt door geest van demon te worden bezeten, wordt tot zijn schrik daadwerkelijk door kwade geest besprongen. Interessante occulte mogelijkheden verwateren in spasmodische bekkentrekkerij.

7 Man Army

1976 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Hongkong SAR van China 1976. Actiefilm van Chang Cheh, Wu Ma en Hsiung Ting-Wu. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Feng I en Chen Kuan-Tai.

Incident uit Tweede Chinees-Japanse Oorlog (1933): zeven mannen van bijna uitgeroeid Chinees regiment trachten fort Pao Lau tegen oprukkende Japanse strijdkrachten te verdedigen. Staaltjes van zeldzaam heroïsme in kader van overdonderende gevechtshandelingen. Alleen fervente liefhebbers zitten deze film uit.

Call Him Mr. Shatter

1975 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1975. Actiefilm van Michael Carreras. Met o.a. Kao Husing, Chiang Han, James Ma, Lo Wei en Liu Ya Ying.

Incident uit Tweede Chinees-Japanse Oorlog (1933): zeven mannen van bijna uitgeroeid Chinees regiment trachten fort Pao Lau tegen oprukkende Japanse strijdkrachten te verdedigen. Staaltjes van zeldzaam heroïsme in kader van overdonderende gevechtshandelingen. Alleen fervente liefhebbers zitten deze film uit.

Black Magic

1975 | Thriller

Hongkong SAR van China 1975. Thriller van Ho Meng-Hua. Met o.a. Ti Lung, Lo Lieh, Ku Feng, Yu Hui en Lily Li.

Magiër verkoopt toverdrankjes waarmee vrouwen hun uitverkorenen aan zich kunnen binden. Op locatie in Kuala Lumpur gedraaide film staat bol van kirrend vrouwelijk naakt. Infantiel werkstuk heeft niets met karate te maken.

5 Shaolin Masters

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Fu Sheng, Chi Kang-Chung en Meng Fei.

Chin-Dynastie. Manchu-troepen slaags met Ming-gezinde elementen. Vijf elite-krijgers keren zich tegen Manchu-bewind. Afwisselend routineus en fascinerend.

The Savage Five

1974 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Chen Kuan-Tai, Wang Chung en Li Hsiu-Hsien.

Vijf dorpelingen keren zich tegen een bandietenbende. Opnieuw een variant op Cheh's favoriete thema: de onverkwikkelijke business van het heldendom. Mystiek en kinderachtigheid gaan hand in hand in deze elegante maar knetterende knokfilm.

The Duel

1974 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Wang Ping, Yu Hui en Ku Feng.

Animositeit tussen twee families wordt middels kung fu-duels beslecht. Film boven de middelmaat maar voor Chang Cheh-werkstuk teleurstellend.

The Heroic Ones

1973 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Avonturenfilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Chin Han, Wang Kuang-Yu en Lo Wei.

China, 12e eeuw. Twee aangrenzende staatjes voeren met verve oorlog. Dit vroeg-middeleeuws sprookje trekt alle registers van avontuur en strijd wijd open. Een film waarin alle betrokkenen naar hartelust meppen en rammen.

The Blood Brothers

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Ching Li, Chen Kuan-Tai en Tien Ching.

Ching-Dynastie. Struikrovers doden generaal Ma Hsin-I van Nanking en vertellen voor de rechtbank hoe zij tot deze daad kwamen. Dit ambitieuze werkstuk schildert de rechten en plichten van het heldendom. Prachtig camerawerk. Ook bekend als CHINESE VENGEANCE.

The Angry Guest

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. Ti Lung, David Chiang, Ching Li, Chen Hsing en Fang Yen-Tsu.

Fan Ko en Wen Lieh ten strijde tegen corrupte grootindustrieel Yamaguchi die Wen Lieh's verloofde heeft gekidnapt. Onophoudelijke kung fu-duels. Vervolg op DUEL OF FISTS.

Duel of Fists

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Ching Li, Liu Lan-Ying en Chiang Yen.

Rechtschapen Hong Kong-ingenieur betrokken bij corrupte zaken in bokskringen te Bangkok, Thailand. Sierlijk maar hard en continu knokwerk. Filmmuziek geleend van Quincy Jones en John Barry. Ook bekend als THE CHINESE CONNECTION.

The Pirate

1972 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Avonturenfilm van Chang Cheh, Hsueh Li Pao en Wu Ma. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Tien Ching, Ku Feng en Lu Ti.

China, 18e eeuw. Piraat Chang Po-Chai besluit een einde te maken aan de terreur van de wrede generaal Chiang. Opgeruimd avonturenwerkje met nobele helden en lage schurken. Zeldzaam naïef maar onderhoudend.

The New One-Armed Swordsman

1972 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Avonturenfilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Ching Li, Ku Feng en Wang Chung.

Een eenarmige zwaardvechter dringt het Tijgerfort binnen om zijn gevangen genomen vriend te bevrijden. Deze film rond norse helden van het zwaard vertoont krachtige invloeden van de Italiaanse spaghetti-western. Ook bekend als TRIPLE IRONS.

Shatter

1972 | Thriller, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1972. Thriller van Michael Carreras. Met o.a. Stuart Whitman, Peter Cushing, Anton Diffring, Ti Lung en Lily Li.

Whitman is de wat uitgebluste huurmoordenaar uit de titel die een opdracht moet uitvoeren in Zuid-Afrika voor een internationale organisatie in Hongkong. Als hij om zijn geld komt, schijnt niemand iets te weten; zijn contact in Washington DC weet evenmin iets, maar laat nog net los dat de organisatie op hem loert. Whitman gaat met behulp van een stel kungfu-vechters de zaak tot op de bodem uitzoeken. Het weinig geslaagde debuut van griezelproducent Hammer op de kungfu-markt. Er kwamen drie regisseurs aan te pas voordat de film compleet was. Hammer-ster Cushing speelt de rol van Rattwood. Scenario van Don Houghton. Camerawerk van Brian Probyn, John Wilcox en Roy Ford. Ook bekend als KILL MR. SHATTER en CALL HIM MR. SHATTER.

Four Riders

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Chang Cheh. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Chen Kuan-Tai, Wang Chung en Lily Li.

Groepje gevechtsinstructeurs raakt aan einde van Koreaanse Oorlog te Seoel in de problemen. Met fatale gevolgen. Snerpende knokker. Massale vechttaferelen in complexe choreografie. Eén der betere Chang Cheh-films. Ook bekend als HELLFIGHTERS OF THE EAST.

Delightful Forest

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh en Hsueh Li Pao. Met o.a. Ti Lung, Tien Ching, < Ku Feng en Yueh Hua.

Film is 2e deel van zgn. 'Water Margin'-trilogie. Zie verder onder ALL MEN ARE BROTHERS. Als zelfstandig werkstuk beschouwd is film volmaakt onbegrijpelijk.

All Men Are Brothers

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh, Wu Ma en Hsueh Li Pao. Met o.a. David Chiang, Chen Kuan-Tai, Ku Feng, Yueh Hua en Lily Ho.

Kungfulegende David Chiang schittert in de hoofdrol als een vechter uit de twaalfde eeuw die samen met 107 bannelingen trouw zweert aan de keizer. Wat volgt is een onnavolgbare reeks schermutselingen met als doel de inname van de ommuurde stad waar de rebellen huizen. Opvolger van The water margin. Beide groots opgezette films werden geproduceerd door de Shaw Brothers en zijn gebaseerd op enkele hoofdstukken uit Outlaws of the marsh, de Chinese klassieker uit de veertiende eeuw. Vanaf 1995 werden de 108 personages wereldwijd bekend door de introductie van computerspel Suikoden, waarvan er tot 2006 vijf zijn verschenen. Subliem staaltje vakmanschap.