Magda Schneider: cast.
Er zijn 39 films gevonden.

Legenden - Romy Schneider

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Michael Strauven. Met o.a. Sarah Biasini, Karlheinz Böhm, Oswalt Kolle, Helmut Lohner en Jean-Claude Brialy.

Den schönen guten Waren

1990 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1990. Documentaire van Martina Müller. Met o.a. Edwige Feuillère, Magda Schneider, Daniel Gélin, Henri Alekan en Ivan Desny.

Max Opüls werd in 1902 geboren als Max Oppenheimer. Hij stierf in 1957, te vroeg, en volgens François Truffaut moest Frankrijk een lievelingsregisseur missen. Documentairemaakster Müller laat ons de stijl en de techniek van Ophüls zien, terwijl zij nog in het leven zijnde acteurs en actrices over Ophüls aan het woord laat. Onderscheiden met een bijzondere prijs is deze film een must voor filmliefhebbers en filmstudenten.

Forever My Love

1962 |

1962. Ernst Marischka. Met o.a. Magda Schneider, Karl Boehm en Romy Schneider.

Max Opüls werd in 1902 geboren als Max Oppenheimer. Hij stierf in 1957, te vroeg, en volgens François Truffaut moest Frankrijk een lievelingsregisseur missen. Documentairemaakster Müller laat ons de stijl en de techniek van Ophüls zien, terwijl zij nog in het leven zijnde acteurs en actrices over Ophüls aan het woord laat. Onderscheiden met een bijzondere prijs is deze film een must voor filmliefhebbers en filmstudenten.

Morgen beginnt das Leben

1961 | Drama

Oostenrijk 1961. Drama van Hermann Leitner. Met o.a. Cordula Trantow, Walter Wiltz, Corny Collins, Rainer Brandt en Magda Schneider.

Het verhaal van twee tieners, de ene reeds zeer vroeg ontgoocheld en de ander gevangen in haar mondaine wereldje. Deze film zal ook de problemen van de jeugd niet oplossen, al wordt de schuld gedeeltelijk aan hun opvoeding gegeven. Enig lichtpunt in dit vervelende verhaal is de vertolking van Schneider. Ook bekend onder de Duitse titel VERDAMMT DIE JUNGE SUNDER NICHT.

Die Halbzarte

1958 | Romantiek, Drama, Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1958. Romantiek van Rolf Thiele. Met o.a. Carlos Thompson, Josef Meinrad, Alfred Costas, Gertraud Jesserer en Rudolf Foster.

Tiener Romy schrijft uit geldnood onder pseudoniem het stuk [KL]Eva, memoires van een zeventienjarige[KLE], dat voor een schandaal zorgt. De Amerikaanse theater-producent Dott (Thompson) ziet er echter brood in, op voorwaarde dat de memoires authentiek zijn en de schrijfster zich bekend maakt. Liefde bloeit op tussen de twee. Spontane rol van Schneider. Het scenario is van Hans Jacoby an Fritz Rotter. Het camerawerk is van Klaus von Rautenfeld.

Das Dreimäderlhaus

1958 | Muziek

Oostenrijk 1958. Muziek van Ernst Marischka. Met o.a. Karlheinz Böhm, Ewald Balser, Magda Schneider, Gustav Knuth en Rudolf Schock.

Het leven, de liefdes en het muzikale werk van Schubert in superromantische verpakking volgens het Marischka-recept, oer- Duits dus. Naar het boek Schrammer van Rudolf Hans Bartsch. Al in 1918 werd het door Richard Oswald verfilmd.

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin

1957 | Drama, Romantiek, Historische film

Oostenrijk 1957. Drama van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Gustav Knuth en Vilma Degischer.

Prima hoogtepunt van deze laatste Sissi-film speelt zich af in de Scala van Milaan waar het keizerlijk paar wordt ontvangen met een luidkeels gezongen 'Slavenkoor' uit de Nabucco van Verdi: een daad van protest van de Italiaanse aristocratie die overigens zelf niet kwam opdagen maar het (verklede) huispersoneel naar de opera had gestuurd. Hierna hield Schneider het voor gezien. Regisseur Marischka zwaaide nog met de geldbuidel - ze kon 1 miljoen mark krijgen als ze toehapte - maar Schneider bleek niet te paaien. Ze zou overigens nog één keer Sissi spelen, in Visconti's Ludwig (1972), maar toen als volwassen actrice in een voortreffelijke rol.

Sissi - Die junge Kaiserin

1956 | Romantiek, Drama, Historische film

Oostenrijk​/​​Duitsland 1956. Romantiek van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Gustav Knuth en Walter Reyer.

Wederom een overvloed aan hoepeljurken, kroonluchters en edelweiss in Sissi's tweede avontuur, waarin haar jeugdige nukkigheid bijna tot oorlog met de buurlanden leidt. Franz Joseph houdt zich intussen met staatszaken bezig. Tegen ministers die hem waarschuwen voor een lankmoedige houding tegenover opstandig Hongarije zegt hij diepzinnig: ''t Is nog veel gevaarlijker om een land alsmaar als vijandig te beschouwen.' (waarmee scenarist Marischka maar wil zeggen dat de geallieerden van WO II zo'n tien jaar na dato ook wel wat compassie mogen hebben met de voormalige vijanden Duitsland en Oostenrijk). Verder uiteraard de bekende kitsch met veel uitbundige massascènes, suikerspinzoete glimlachjes van Sissi en oogverblindende Agfacolor.

Robinson soll nicht sterben

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Romy Schneider, Horst Buchholz, Erich Ponto, Gustav Knuth en Magda Schneider.

De film speelt in het Londen van 1730. De schrijver Daniel Defoe (Ponto) vindt een gewillig oor bij de buurtkinderen, met name Maud (Romy). Defoe heeft ruzie met zijn zoon Tom (Buchholz) die zelfs met het manuscript van Robinson Crusoë op de loop gaat. Maud brengt vader en zoon echter weer samen.

Sissi

1955 | Drama, Romantiek, Historische film

Oostenrijk 1955. Drama van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Uta Franz en Gustav Knuth.

Het eerste deel van een geromantiseerde trilogie over de jonge jaren van keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. Regisseur Marischka liep al decennia lang rond met het plan om het leven van Elisabeth alias Sissi - (toekomstig) echtgenote van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph - te verfilmen. Begin jaren vijftig stond vast dat Romy Schneider de titelheldin zou vertolken. Ze wist hoe ze een kroon moest dragen (dat had ze al laten zien in Mädchenjahre einer Königin, waarin ze koningin Victoria speelde) en bovendien beschikte ze over net dat vleugje eigenzinnigheid dat perfect paste bij de Sissi die Marischka voor ogen stond. Sissi moest geen belegen historische figuur worden, maar een wispelturige jongedame die het keizerlijk hof een poepje zou laten ruiken. Volgden nog twee Sissi-films.

Die Deutschmeister

1955 | Musical

Oostenrijk 1955. Musical van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Magda Schneider, Siegfried Breuer jr, Hans Moser en Gretl Schörg.

Stanzi Hübner, een mooie jonge vrouw uit de Oostenrijkse provincie, vertrekt naar Wenen, waar ze in de bakkerij van haar tante gaat werken. Tijdens een parade ontmoet ze de charmante soldaat Wilhelm Jurek en voor beiden is het liefde op het eerste gezicht.

Mädchenjahre einer Königin

1954 | Historische film, Romantiek, Drama

Oostenrijk 1954. Historische film van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Adrian Hoven, Magda Schneider, Karl Ludwig Diehl en Paul Hörbiger.

Het sterk geromantiseerde verhaal over het vorstinnenleven van Victoria (gespeeld door Romy Schneider) verloopt zo'n beetje volgens het sjabloon dat we uit de latere Sissi-films kennen. De koningin in kwestie is een sympathieke jongedame die zich weinig aantrekt van de hofetiquette en bij voorkeur naast de rode lopers loopt. Daarnaast kent ze haar plicht, en is ze bereid om offers te brengen. Maar als het op de liefde aankomt, heeft hare hoogheid een uitgesproken eigen willetje. In de film speelt Romy's real life-moeder Magda de barones Lehzen, de vertrouwelinge van Victoria. De hofintriges komen overigens niet echt uit de verf, en de romantische verwikkelingen zijn tamelijk slaapverwekkend, maar voor liefhebbers van La Romy doet dat er nauwelijks toe.

Wenn der weiße Flieder wieder blüht

1953 | Muziek, Komedie, Drama

Duitsland 1953. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Magda Schneider, Willy Fritsch, Götz George en Romy Schneider.

Eerste optreden van Romy Schneider als filmactrice. Ze was bij uitbreng nog zo onbekend dat haar naam ontbrak in de advertenties. Toen ze twee jaar later doorbrak met Sissi werd de film - een operetteverhaal over twee ex-geliefden die elkaar na vijftien jaar opnieuw ontmoeten - ook in Nederland alsnog een succes. Door de Duitse filmkritiek werd Wenn der weisse Flieder wieder blüht betiteld als een 'Gefühlsbetonter Unterhaltungsfilm' met veel zang- en dansscènes.

Zwei glückliche Menschen

1943 | Komedie

Oostenrijk 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Charlotte Daudert, Jane Tilden, Hans Thimig en Wolf Albach-Retty.

Een juristenechtpaar komt tot de ontdekking dat hun huwelijk niet bepaald ideaal is. In dit aardige blijspel zijn Schneider en Albach-Retty vooral op dreef wanneer ze in hun eigen echtscheidingszaak pleiten.

Liebeskomödie

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Magda Schneider, Lizzi Waldmüller, Johannes Riemann, Albert Matterstock en Theo Lingen.

Een berooide schilderes probeert in de belangstelling te komen door rond te bazuinen dat ze een affaire heeft met een beroemde operettecomponist. In dit vrolijke blijspel wisselen dolle scènes en droge humor elkaar af. Scenario van Franz Gribitz, door de camera keek Erich Claunigk.

Liebeskomodie

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Johannes Riemann en Magda Schneider.

Een berooide schilderes probeert in de belangstelling te komen door rond te bazuinen dat ze een affaire heeft met een beroemde operettecomponist. In dit vrolijke blijspel wisselen dolle scènes en droge humor elkaar af. Scenario van Franz Gribitz, door de camera keek Erich Claunigk.

Mädchen im Vorzimmer

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Magda Schneider, Heinz Engelmann, Richard Häussler en Carsta Löck.

Een secretaresse zorgt ervoor dat het geld op tafel komt dat nodig is om een aan de grond geraakte uitgeverij er weer bovenop te helpen. Zorgvuldig door Lamprecht geregisseerd en met een goede hoofdrol van Magda Schneider.

Herzensfreud - Herzensleid

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Magda Schneider, Paul Klinger, Carola Höhn, Paul Hörbiger en Hans Leibelt.

De ouders van Paul (Klinger) wonen in Bremen en zijn mensen van stand. Paul woont in Wenen en is daar in het gehein getrouwd met de jonge Toni (Schneider), die van bescheiden komaf is. Samen hebben ze een kind. Wanneer Paul met Toni naar Bremen komt heeft hij niet de moed om met de waarheid voor de dag te komen en stelt Toni aan zijn verbouwereerde ouders (Leibelt und Thellmann) voor als zijn verloofde. Alleen aan Paul`s begripvolle oma (Bleibtreu) wordt opgebiecht hoe de vork in de steel zit. Na grote onenigheid reist Toni alleen naar Wenen terug. Daar treft zij Paul en alles komt goed. Een blijspel vol afwisseling met hier en daar een serieuze ondertoon en veel muziek. Amusant geënsceneerd door regisseur Marischka.

Wer küsst Madeleine?

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Viktor Janson. Met o.a. Magda Schneider, Albert Matterstock, Herti Kirchner en Hermann Speelmans.

De vrouw van een gezagvoerder, die regelmatig het traject Parijs-Londen vliegt, besluit haar man in Londen te verrassen. Maar deze is inmiddels in Parijs, waar hij in zijn eigen bed een vreemde man aantreft met een vrouw, die hij voor zijn echtgenote aanziet. Een vrolijke komedie met pittige muziek van Bochmann.

Das Recht auf Liebe

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Joe Stöckel. Met o.a. Magda Schneider, Viktor Staal, Anneliese Uhlig, Paul Wegener en Rolf Wanka.

Film die het verhaal vertelt van de jonge Vinzenz (Staal), die lichtzinnig een verhouding begint met het dienstmeisje Vroni (Schneider), hoewel hij met de dochter van de landheer (Uhlig) verloofd is. In een gevecht met zijn rivaal (Wanka) raakt Vinzenz dodelijk gewond. Op zijn sterfbed kan hij nog met Vroni trouwen, die een kind van hem verwacht. Dit klinkt allemaal erg kitscherig, maar wordt door de goede acteurs en regie tot een Alpen- en heimatfilm die het aanzien waard is. De grote karakterspeler Paul Wegener is indrukwekkend in zijn rol van landheer.

Oberleutnant Franzl

1938 | Romantiek

Duitsland​/​​Hongarije​/​​Oostenrijk 1938. Romantiek van Hubert Marischka. Met o.a. Magda Schneider, Paul Javor, Paul Kemp, Alice Brand en Lucie Englisch.

Een luitenant met schulden wordt verliefd op een rijk meisje dat aanvankelijk denkt dat hij op haar geld uit is. Dat blijkt niet het geval. Deze Duitse versie van een Hongaarse film, waarin een sentimentele geschiedenis van wat komische elementen is voorzien, komt niet boven de middelmaat uit.

Musik für Dich

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Magda Schneider, Fritz Imhoff, Hans Söhnker, Paul Kemp en Karl Skraup.

Een pleegkind wordt voor de zoon van een Amerikaanse miljonair gehouden. De film komt eigenlijk pas in de tweede helft een beetje op gang, maar er zijn aardige dialogen, vlotte liedjes van Robert Stolz en een heel leuke rol van Paul Kemp. Het scenario is van Hans Gustl Kernmayr en Georg Zoch. Het camerawerk is van Werner Brandes.

Rendezvous in Wien

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van Walter Janson. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Adele Sandrock, Magda Schneider, Leo Slezak en Lizzi Holzschuh.

Een Weens meisje brengt een compositie van haar vroegere pianoleraar onder bij een Engelse uitgever. De leraar wordt jaloers op de uitgever en verzoent zich pas met zijn leerlinge wanneer de Engelsman zich met een ander verlooft. Een film met grappige situaties, natuurlijk, charmant spel van Magda Schneider en Wolf Albach-Retty en goede komische typeringen van Adele Sandrock en Leo Slezak.

Prater

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van Willy Schmidt-Gentner. Met o.a. Magda Schneider, Hilde von Stolz, Willy Eichberger, Hans Olden en Fred Hennings.

De ontslagen assistente van een goochelaar leert een werkeloze schilder kennen en probeert diens werk aan de man te brengen. Daarbij komt ze in penibele situaties terecht. Een tamelijk conventionele film, maar met toch enkele boeiende momenten.

Geheimnis eines alten Hauses

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Rudolf van der Noss. Met o.a. Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Grethe Weiser, Käthe Haack en Ernst Waldow.

In 1736 sluiten een gravin en een architect een weddenschap. Zal een door hem gebouwd huis twee eeuwen blijven staan? Een aardige komedie met zo nu en dan geslaagde pogingen tot filmhumor.

Die Puppenfee

1936 | Romantiek

Oostenrijk 1936. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Adele Sandrock, Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Paul Hörbiger en Lizzi Holzschuh.

Een adellijke maar arme heer valt niet erg in de smaak bij de tante van zijn eveneens berooide geliefde. Bovendien wordt hij ook nog van ontrouw verdacht. De sfeer van het leven in het Oostenrijk van rond de eeuwwisseling is uitstekend getroffen en regisseur Emo had prima acteurs tot zijn beschikking.

Winternachtstraum

1935 | Komedie, Muziek

Duitsland 1935. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Richard Romanowsky, Hans Moser en Theo Lingen.

Kassier Boeneke (Romanowsky) en klerk Prinz (Moser) willen hun collegaatje Hilde (Schneider) aan een man helpen. Gedrie[KA3]en gaan ze op vakantie in de bergen. Daar komt het tot de dolste verwikkelingen. Boeneke wordt van verduistering verdacht en Prinz van oplichting, een stel dieven (Meyerinck/Bj[KA3]ornson) pikt de aktentas van Boeneke en tenslotte duiken ook nog de directeur en de afdelingschef van de firma op. Maar het was de moeite waard: Hilde krijgt haar kerel (Albach-Retty). De sterren zijn niet Schneider en Albach-Retty, maar het komische trio Moser, Romanowsky en Lingen, die alle registers van hun kunnen opentrekken. Scenario van Ernst Marischka en camerawerk van Werner Brandes.

Eva

1935 | Muziek

Oostenrijk 1935. Muziek van Johannes Riemann. Met o.a. Magda Schneider, Mimi Shorp, Adele Sandrock, Hans Söhnker en Heinz Rühmann.

Een porseleinfabrikant trouwt met één van zijn arbeidsters. Aardige filmversie van de minder bekende operette van Franz Lehár, vooral dankzij het humoristische element waarvoor Adele Sandrock, Heinz Rühmann en Hans Moser verantwoordelijk zijn. Scenario van Ernst Marischka en camerawerk van Eduard Hoesch.

Die lustigen Weiber

1935 | Komedie, Historische film

Duitsland 1935. Komedie van Carl Hoffmann. Met o.a. Magda Schneider, Leo Slezak, Ida Wüst, Maria Krahn en Otto Wernicke.

Gebaseerd op het personage van Shakespeare, John Falstaff, maar volgt voornamelijk het libretto van de opera Die Lustigen Weiber von Windsor van Otto Nicolai. Maar de toeschouwer kan niet om de vrolijke vrouwtjes lachen. Het ontbreekt de film te zeer aan intelligente invallen. Alleen Slezak slaagt erin Falstaff vorm te geven. Hij speelt hem niet, hij brengt hem tot leven. Ook bekend als FALSTAFFS ABENTEUR.

Une histoire d'amour

1934 | Komedie

Frankrijk 1934. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Magda Schneider, Georges Liebeneiner, Georges Rigaud, Simone Héliard en Abel Tarride.

Het scenario is identiek aan dat van de Duitse versie (zie LIEBELEI) met als enige verschil dat de speelduur 88m in plaats van 90m bedraagt; het is niet uitgesloten dat het ingekort is. De twee hoofdrolspelers zijn dezelfde, met dien verstande dat Wolfgang Liebeneiner in de begintitels opeens Georges heet. Joost mag weten waarom! Otto speelt weer de bijrol, terwijl andere acteurs van de originele versie en vooral Olga Tschechowa alleen maar gedubd zijn. Een paar extra decors. Iets minder dan het origineel en dat is logisch: we missen de Weense gezelligheid. De Franse acteurs zijn daarentegen niet minder overtuigend. De speelduur is die van een kopie uit de Cinemathèque van Lausanne.

Ich kenn' Dich nicht und liebe Dich

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Magda Schneider, Willi Forst, Trude Haefelin, Max Gülstorff en Theo Lingen.

Een bekend componist (Forst) wordt verliefd op een meisje (Schneider). Om haar beter te leren kennen neemt hij bij haar ouders een baantje aan als kamerdienaar. Als het meisje het bedrog ontdekt is ze eerst kwaad, omdat ze zich bespied voelt, maar later komt toch alles weer goed. Zoals alle films van Bolvary is ook deze amusant, onderhoudend en vol leuke details. Naast de hoofdrollen is het vooral Theo Lingen die je bijblijft. De muziek van Franz Grothe heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van deze film, waarvan ook een Franse versie werd gemaakt: TOI QUE J'ADORE.

G'schichten aus dem Wienerwald

1934 | Komedie

Oostenrijk 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Magda Schneider, Truus van Aalten, Leo Slezak en Georg Alexander.

Een jonge graaf, die zich voor autoverkoper uitgeeft, ontmoet een Amerikaanse journaliste. De film moet het hebben van de plaatjes van Wenen, maar er is gelukkig wel een schitterende bijrol van Leo Slezak.

Ein Mädel wirbelt durch die Welt

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Magda Schneider, Harald Paulsen, Hugo Schrader, Theo Lingen en Jakob Tiedtke.

Dochter Schneider van een muziekuitgever Tiedke vlucht op een motorfiets voor een haar opgedrongen verloofde. Ze leert twee vrienden kennen - een componist (Paulsen) van wat toen nog `Schlagers` heette, en een tekstdichter (Schrader). Ze wachten op een doorbraak en ondertussen worden ze allebei verliefd op het meisje. De componist wint, en tijdens een diner bij de muziekuitgever worden de beide vrienden ontdekt. Een onbeduidend werkstukje dat niet wervelt, maar trekt als kauwgom. Daar valt voor de geroutineerde cast niets meer aan te redden. Van regisseur Jacoby hebben we betere films gezien. Het enige aardige zijn twee kleine liedjes.

Liebelei

1933 | Drama, Romantiek

Duitsland 1933. Drama van Max Ophüls. Met o.a. Magda Schneider, Luise Ullrich, Willi Eichberger, Paul Hörbiger en Gustaf Gründgens.

Magda Schneider (Romy's moeder) speelde als Christine haar glansrol in deze beroemde Ophüls-film die nergens sentimenteel wordt. De scène waarin Schneider hoort dat haar luitenant dood is, is een cinematografisch hoogtepunt. Als er ooit een liefdesgeschiedenis hartveroverend werd verfilmd, dan is het met deze film. Eric Segal van LOVE STORY had beter eerst eens enkele keren naar deze film kunnen kijken. Bijzonderheden over de gelijktijdig gedraaide Franse versie aldaar te vinden onder UNE HISTOIRE D'AMOUR. Scenario van regisseur Ophüls, Curt Alexander en Hans Wilhelm. Camerawerk van Franz Planer.

Kind, ich freu' mich auf dein Kommen!

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Kurt Gerron. Met o.a. Magda Schneider, Wolf Albach-Retty, Otto Wallburg en Ida Wüst.

Om 'klanten' te winnen laat Madame Lu haar foxterrier, voorzien van halsband met adres, in auto's van heren springen. Wanneer de hond wegloopt en een nieuwe bazin vindt blijkt hij dat trucje nog niet verleerd te zijn. Een conventioneel blijspel, maar vlot geregisseerd en met een opvallende bijrol van Ida Wüst.

Glückliche Reise

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Alfred Abel. Met o.a. Magda Schneider, Max Hansen, Carla Carlsen, Ekkehard Arendt en Paul Henckels.

Twee jonge Duitse boeren, Stefan (Hansen) en Robert (Arendt) hebben in Zuid-Amerika veel last van heimwee. De briefwisseling met hun penvriendinnen, twee meisjes uit Hamburg, Monika (Schneider) en Lona (Carlsen), is hun enige afwisseling. Ze besluiten naar Duitsland te gaan om de meisjes te leren kennen. Omdat alleen Monika, onder de naam van haar vriendin, aan de mannen geschreven heeft en Lona daarom niets van de briefwisseling afweet, ontstaan er doldwaze verwikkelingen. Aan het eind zijn er natuurlijk twee paren. De ensc[KA2]enering laat te wensen over. De operette waarop de film gebaseerd is, was (en is dat tot op heden), een groot succes.

Tell Me Tonight

1932 | Musical, Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1932. Musical van Anatole Litvak. Met o.a. Jan Kiepura, Magda Schneider, Sonnie Hale, Edmund Gwenn en Athene Seyler.

De Engelse versie van LA CHANSON D'UNE NUIT/DAS LIED EINER NACHT over de persoonsverwisseling van de tenor Kiepura met een voortvluchtige oplichter in een Zwitsers dorpje. De musical verschilt alleen in de bezetting van de bijrollen van de simultaan gemaakte Franse en Duitse versies.

La Chanson d'une nuit

1932 | Musical, Komedie

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1932. Musical van Anatole Litvak. Met o.a. Jan Kiepura, Magda Schneider, Pierre Brasseur, Lucien Baroux en Charlotte Lysés.

Een belcanto-zanger zoekt rust in een Zwitsers dorpje in het toevallige gezelschap van een voortvluchtige misdadiger. De laatste geeft zich uit voor de beroemde tenor, zodat de zanger zelf incognito de burgemeestersdochter het hof kan maken. Deze in drie talen gemaakte musical rond Kiepura en Schneider is naar Europese maatstaven met een ongewone vlotheid gemaakt, maar blijft in de eerste plaats een aanleiding voor de zangsolo's van Kiepura en is daarmee strikt voor de liefhebbers.

Das Lied einer Nacht

1932 | Muziek, Komedie

Duitsland 1932. Muziek van Anatole Litvak. Met o.a. Jan Kiepura, Magda Schneider, Fritz Schulz, Otto Wallburg en Ida Wüst.

In de trein wisselen de beroemde tenor Ferraro (Kiepura) en de huwelijkszwendelaar Koretzky (Schulz) van rol. Ze komen aan in een Kurort, en daar loopt meteen alles mis. Koretzky kan niet zingen; Ferraro wordt verliefd op de dochter (Schneider) van de hoteldirecteur (Wallburg) en, verdacht van huwelijkszwendel, gearresteerd. Maar alles loopt goed af. Een indertijd zeer succesvolle muziekfilm, die ook vandaag het aanzien zeker nog waard is. Niet in de laatste plaats omdat de Poolse tenor Kiepura niet alleen prachtig zingt, maar ook als acteur zijn mannetje staat. De titelsong veroverde de wereld en de film kreeg een Engelse, zowel als een Franse versie (TELL ME TONIGHT en LA CHANSON D'UNE NUIT).