Sean Ellis

1970 Regisseur, Scenarist, Producer, Cameraman

Sean Ellis (1970) is regisseur, scenarist, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Anthropoid

2016 | Oorlogsfilm, Thriller

Tsjechië/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2016. Oorlogsfilm van Sean Ellis. Met o.a. Jamie Dornan, Cillian Murphy, Charlotte Le Bon, Anna Geislerová en Toby Jones.

December 1941: de in Engeland getrainde Tsjechoslowaakse soldaten Jozef Gabčík (Murphy) en Jan Kubiš (Dornan) keren per parachute terug in hun door de nazi’s bezette vaderland. Het doel van hun (zelfmoord)missie: het doden van SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich, alias De Slager van Praag. Historisch accurate reconstructie van de enige succesvolle moordaanslag op een nazikopstuk, gemaakt met een internationale cast en crew en grotendeels gefilmd in Praag. Regisseur Ellis (Cashback) leunt naar het einde toe iets te veel op de actie, maar al met al een treffend eerbetoon.

Metro Manila

2013 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk/Filipijnen 2013. Misdaad van Sean Ellis. Met o.a. Jake Macapagal, Althea Vega en John Arcilla.

Rijstboer Oscar en zijn vrouw Mai kunnen niet meer rondkomen en besluiten te verhuizen naar de hoofdstad. Het overleven in de krochten van Manila blijkt echter een nog veel grotere uitdaging. Ellis vangt met losjes geschoten beelden, sterk acteerwerk van de lokale acteurs en een minimum aan armoedeclichés moeiteloos de van wanhoop en penoze zwangere sfeer van de miljoenenstad. Dat het sociaal-realistische migrantendrama in de climax nog even een misdaadthriller wordt, doet nogal geforceerd aan.

Cashback

2006 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2006. Komedie van Sean Ellis. Met o.a. Sean Biggerstaff, Emilia Fox, Shaun Evans en Michelle Ryan.

Ben (Biggerstaff), student aan de kunstacademie en werkzaam als vakkenvuller kan de tijd stilzetten. Hij benut die 'tijd tussen twee secondes' om nietsvermoedende vrouwelijke bezoekers van de supermarkt uit te kleden en na te tekenen. Tot hij oog krijgt voor Sharon (Fox), een zachtaardige caissière met lang blond haar en bruine ogen. Niet op alle fronten geslaagd speelfilmdebuut van fotograaf Ellis intrigeert door de typisch eigen smaak, geur en kleur. Ellis maakte eerder een gelijknamige versie van achttien minuten, die integraal werd verwerkt in de speelfilmversie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sean Ellis op televisie komt.

Reageer