Lucio Fulci is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 58 films gevonden.

Voci d'oltre

1991 | Horror, Thriller

Italië 1991. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Duilio del Prete, Karina Huff, Pascal Persiano, Lorenzo Fromarty en Destina Giovannini.

Stijlvolle griezelthriller waarin verschillende nieuwe angsten de hoofdrol spelen. De film gaat over het leven na de dood gezien vanuit een 'griezelig' gezichtspunt. Del Prete sterft in een ziekenhuis, maar zijn geest blijft ronddolen op zoek naar zijn moordenaar. Wanneer zijn mooie dochter Karina Huff naar huis terugkeert voor het voorlezen van het testament, verschijnt hij aan haar en haalt haar over om op onderzoek uit te gaan. Regisseur Fulci slaagt er op vernuftige wijze in om dagelijkse dingen bedreigend of angstaanjagend te maken en belicht door middel van flashbacks de verschillende gezichtspunten van de hoofdrolspelers: bijna iedereen is verdacht. Het slot is zeer ingenieus en toont een nieuwe manier om moord te plegen. Ook bekend als VOICES FROM BEYOND.

Un gatto nel cervello

1990 | Horror, Thriller

Italië 1990. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Joffrey Kennedy, J.L. Thompson, Harrison Lang, Raia Simon en Lucio Fulci.

Een regisseur van horrorfilms heeft nachtmerries en steeds terugkerende fantasieën over monsters en onthoofde mensen. Hij is zo in de war van zijn macabere obsessie dat hij op het laatst realiteit en verbeelding door elkaar haalt. Hij gaat naar een psychiater, die nog gekker is dan hijzelf. Deze psychiater heeft een beeldschone vrouw waar hij smoorverliefd op is, maar die van hem wil scheiden. Daar is hij zo kwaad over dat hij haar vermoordt in een filmdecor van de regisseur. Best interessant.

Nightmare concert / a cat in the brain

1990 |

Italië 1990. Lucio Fulci. Met o.a. Melissa Lang, Jeoffrey Kennedy, David L. Thompson en Lucio Fulci.

Een regisseur van horrorfilms heeft nachtmerries en steeds terugkerende fantasieën over monsters en onthoofde mensen. Hij is zo in de war van zijn macabere obsessie dat hij op het laatst realiteit en verbeelding door elkaar haalt. Hij gaat naar een psychiater, die nog gekker is dan hijzelf. Deze psychiater heeft een beeldschone vrouw waar hij smoorverliefd op is, maar die van hem wil scheiden. Daar is hij zo kwaad over dat hij haar vermoordt in een filmdecor van de regisseur. Best interessant.

Dangerous Obsession

1990 | Erotiek

Verenigde Staten 1990. Erotiek van Lucio Fulci. Met o.a. Brett Halsey, Corinne Clery, Blanca Marsillach, Stefano Madia en Paola Molina.

Zombie-regisseur Fulci had de in 1986 geschoten soft-porno THE DEVIL`S HONEY op de plank liggen met Halsey in de mannelijke hoofdrol als een kwakzalverige chirurg, die hij op video besloot uit te brengen. Een schok voor zijn fans. Chirurg Halsey wiens seksuele relatie met zijn vrouw, Cl[KA1]ery (uit HISTOIRE D'O) op een laag pitje is komen te staan, wordt achtervolgd door de vriendin van door zijn schuld overleden patentiënt en hij komt in allerlei sadistische seks-situaties terecht. Marsillach staat op de videocassette als haar bekendere zuster Christine onjuist vermeld. De film heeft absoluut niets te bieden.

Zombi 3

1988 | Horror

Italië 1988. Horror van Lucio Fulci en Bruno Mattei. Met o.a. Alan Collins, Deran Sarafian, Richard Raymond, Michele Monti en Uli Reinthaler.

Weer zo'n lusteloze en ongeïnspireerde serie over zombies, een uitgemolken onderwerp. Goedkoop gemaakt en druipend van de ketchup. Dom verhaal, armzalige regie, slecht spel en misselijkmakend geweld.

Quando Alice ruppe lo specchio

1988 | Thriller, Horror

Italië 1988. Thriller van Lucio Fulci. Met o.a. Brett Halsey, Ria de Simone en Pier Luigi Conti.

Een playboy met een passie voor de paardenrennen hangt rond en verleidt niets vermoedende, lichtgelovige vrouwen. Hij vermoordt elke vrouw die hij verleidt en eigent zich hun bezittingen toe om op de paarden te wedden. In het donker ligt er echter iemand op de loer en weet van te voren wat de playboy gaat doen. Soms vrij spannend, maar de regie en de vertolking zijn zwak.

Il fantasma di Sodoma

1988 | Horror

Italië 1988. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Robert Egon en Teresa Razzauti.

Tijdens een uitstapje belandt een groep jongeren bij een verlaten villa waarin de nazi's veertig jaar geleden orgieën organiseerden. De beruchte, spookachtige villa maakt de jongeren nieuwsgierig en ze dwalen van kamer tot kamer als de geesten uit het verleden te voorschijn komen om nogmaals hun slachtoffers op te eisen. Slecht geregisseerd en zwak vertolkt door merendeels onbekende amateurs.

I frati rossi

1988 | Horror, Mysterie, Erotiek

Italië 1988. Horror van Lucio Fulci en Joe Martucci. Met o.a. Chuck Valenti, Lara Wendel, Gerardo Amato, Malisa Lang en David Green.

De jonge echtgenote van een rijke eigenaar van een middeleeuws kasteel lijkt sprekend op het portret van een vrouw, die eeuwen geleden leefde. Zij raakt daar behoorlijk van in de war. Om haar heen niets dan geheimzinnigheid en macabere rituelen in onderaardse gangen en grotten vol mannen in rood met een kap over hun hoofd. Een occulte kracht zaait dood en verderf onder de slachtoffers, vanwege een oude vete. Gruwelijk gespeeld, veel zinloos naakt en geweld. Ook bekend als THE RED MONKS.

Aenigma

1988 | Horror

Italië 1988. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Lara Nazinski, John Martin en Kati Wise.

Op een college voor meisjes in Boston, Massachusetts wordt een van hen voortdurend gepest wordt door een groep meisjes. De wanhopige en zich ellendig voelende studente loopt weg, maar krijgt een ongeluk en moet in diepe coma naar het ziekenhuis gebracht worden. Vervolgens gaan de meisjes die haar treiterden en bepotten, een voor een op gruwelijke wijze dood. Er bestaat een of ander parapsychologisch verband tussen de sterfgevallen en het meisje dat in coma ligt. Zo nu en dan heel spannend, maar de vertolking en de regie zijn oppervlakkig.

La Miel del diablo

1986 | Drama

Italië/Spanje 1986. Drama van Lucio Fulci. Met o.a. Blanca Marsillach, Brett Halsey, Corinne Clery en Paula Molina.

Een jonge vrouw ontvoert de arts die haar verloofde niet heeft gered, om hem te vernederen en hem te laten lijden alvorens hem te doden, maar ze wordt verliefd op hem. Bijna hetzelfde verhaal als een andere Spaans-Italiaanse co-produktie, LA JAULA, die gemaakt is in hetzelfde jaar, met een script van de maker van deze film. Beide zijn enigszins vreemde en sinistere psycho- seksuele drama's, met in de hoofdrol een van de slechtste Spaanse actrices.

Rome, 2072 A.D. - The New Gladiators

1983 | Actiefilm, Sciencefiction

Italië 1983. Actiefilm van Lucio Fulci. Met o.a. Jared Martin, Fred Williamson, Howard Ross, Eleanor Gold en Claudio Cassinelli.

Een vervelende film over het maken van populaire, gewelddadige tv-programma's door twee concurrerende internationale zenders. Eén van hen heeft als hitprogramma dodelijke motorraces, de andere gladiatorengevechten in Rome. De hele film gaat over de voorbereidingen, de actie begint pas tegen het eind, als de kijkers al lang in slaap gevallen zijn.

Murderock uccide a passo di danza

1983 | Mysterie, Thriller

Italië 1983. Mysterie van Lucio Fulci. Met o.a. Olga Karlatos, Ray Lovelock en Claudio Cassinelli.

Een spannende film over een bekwame ballerina, wier carrière door een auto-ongeluk geruïneerd wordt. Zij wordt directrice van een dansschool voor talentvolle meisjes, maar een reeks afschuwelijke moorden verstoort haar leven. Vier van haar studentes worden vermoord met een hoedespeld in het hart, en ze is vastbesloten de reden voor deze verschrikkelijke moorden te ontdekken. Middelmatige acteerprestaties en techniek, maar een goede opbouw van de spanning.

La Conquista de la tierra perdida

1983 | Fantasy

Spanje/Mexico/Italië 1983. Fantasy van Lucio Fulci. Met o.a. Andrea Occhipinti, George Rivero, Sabrina Sellers, Corrado San Martin en Violeta Cela.

De doorgaans in gore horror gespecialiseerde Fulci draait ook z`n hand niet om voor een potje fantasy, en met al even desastreuze gevolgen. Voor zover er aan de film een touw vast te knopen valt gaat het over Ilias, een dappere krijger die van zijn vader, de heerser van Cronos, een magische boog krijgt en daarmee naar een ver land wordt gestuurd om daar de plaatselijke despoot, ene Ocron, van de troon te werpen. Onderweg wordt hij belaagd door o.a. een metalen demon, foetusmensen, zombies, wolfmensen en zijn eigen spiegelbeeld. Het is allemaal nogal lachwekkend getruceerd (tijdens een vechtscène verliest één van de wolfmensen z'n hoofd en kruipt beschaamd uit beeld). Enig lichtpunt in deze soms bijzonder geestige rotzooi is de schitterende symfonische muziek van Claudio Simonetti. Ook bekend als CONQUEST.

Manhattan Baby

1982 | Horror, Thriller

Italië 1982. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Christopher Connelly, Martha Taylor, Brigitta Boccoli, Giovanni Freza en Cinzia de Ponti.

Een Amerikaans archeoloog en zijn gezin worden na hun verblijf in Egypte in New York belaagd door de geest van een kwaadaardige mummie. Een uitermate vervelend, lelijk gefotografeerd en ondermaats vertolkt horrorgeval van de Italiaanse specialist Fulci die dit keer weliswaar afziet van zijn gebruikelijke expliciete sadisme, maar helaas geen enkel alternatief weet te bieden. Héél slecht. Scenario van Dardano Sacchetti en Elisa Livia Briganti.

Lo Squartatore di New York

1982 | Horror

Italië 1982. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Jack Hedley, Almanta Keller, Howard Ross, Andrew Painter en Paolo Malco.

Een combinatie van een horror-sickie en een thriller, waarin de titelfiguur het voornamelijk op jongedames gemunt heeft en daarbij op bijzonder bloederige wijze te werk gaat; de scène waarin een vrouw een gebroken fles in haar kruis geduwd krijgt gaat écht te ver. Kortom: een zeer onfrisse en bovendien slecht geconstrueerde film. Ook bekend als THE NEW YORK RIPPER.

Quella villa accanto al cimitero

1981 | Horror, Mysterie

Italië 1981. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Paolo Malco, Dagmar Lassander, Giovanni di Nava, Anna Pieroni en Silvia Colatina.

Een historicus installeert zich met zijn vrouw en zoontje in New Orleans, in wat een spookhuis blijkt te zijn, waarvan de vroegere bewoner de ledematen van de streekbewoners op zich heeft getransplanteerd om onsterfelijkheid te bereiken. Als bloeddorstig monster huist hij in de kelder. Alleen het paranormaal begaafde zoontje, die contact heeft met het spook van het dochtertje van het monster, zal overleven. Dit plagiaat van THE SHINING en AMITYVILLE HORROR is voor de regisseur van zombie- films vooral aanleiding voor uitvoerige slachtpartijen, waarvan de bloederigheid elke suggestieve, fantastische werking uitsluit. Vergeleken bij eerder werk is het zelfs in zijn onsmakelijkheid nogal amechtig. Ook bekend als THE HOUSE BY THE CEMETERY.

Luca, il contrabandiere

1981 | Misdaad

Italië 1981. Misdaad van Lucio Fulci. Met o.a. Fabio Testi, Marcel Bozzuffi, Ivana Monti, Guido Alberti en Ferdinando Murolo.

In Napels opereren de gebroeders Di Angelo en weten met hun snelle schepen heel wat sigaretten te smokkelen. Aan dit ietwat speelse leven komt een abrupt eind als een gangsterbaas van buitenaf poogt de macht in de onderwereld van Napels in handen te krijgen. De lijken zijn niet meer te tellen. Een harde gangsterfilm.

L' aldilà

1981 | Horror

Italië 1981. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Michele Mirabella, Al Cliver, Veronica Lazar, David Warbeck en Katherin McColl.

In Napels opereren de gebroeders Di Angelo en weten met hun snelle schepen heel wat sigaretten te smokkelen. Aan dit ietwat speelse leven komt een abrupt eind als een gangsterbaas van buitenaf poogt de macht in de onderwereld van Napels in handen te krijgen. De lijken zijn niet meer te tellen. Een harde gangsterfilm.

Il Gatto nero

1981 | Horror, Misdaad

Italië 1981. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Patrick Magee, Mimsy Farmer, David Warbeck, Al Cliver en Dagmar Lassander.

Een reeks moorden in een Engels dorpje lijkt het werk van een mysterieuze zwarte kat. Zeer vrije bewerking van een verhaal van Edgar Allan Poe door de ongekroonde koning van de Italiaanse horror sickies, die hier aanmerkelijk subtieler te werk gaat dan van hem verwacht mocht worden. Nochtans een tamelijk saaie film. Ook bekend als THE BLACK CAT.

Paura nella città dei morti viventi

1980 | Horror, Fantasy

Italië 1980. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Janet Agren, Christopher George, Giovanni Lombardi Radice, Catriona MacColl en Carlo De Mejo.

De onverklaarbare zelfmoord van een priester op een kerkhof wordt kilometers verderop gezien door een spiritistisch medium dat in coma raakt. Doodgewaand wordt ze bijna levend begraven. Een tweeduizend jaar oude vloek doet doden uit hun graf herrijzen. Deze Italiaanse, maar in de V.S. gesitueerde zoveelste zombie-film heeft af en toe een suggestieve spanning, maar zoekt het vooral in onsmakelijke en primitieve effecten: uitbraken van ingewanden, uitrukken van hersenen! In de rolbezetting tweede- generatie acteurs: De Mejo is de zoon van Alida Valli, Interlenghi de dochter van Antonella Lualdi. Het scenario is van Dardano Sacchetti en regisseur Fulci naar een verhaal van hen beiden, die hun inspiratie haalden bij H.P. Lovecraft. Het camerawerk is van Sergio Salvati. Geniet definitief cultstatus, maar vraag niet waarom. Mono. Ook bekend als CITY OF THE LIVING DEAD, LA PAURA, GATES OF HELL, TWILIGHT OF THE LIVING DEAD, THE FEAR, en FEAR IN THE CITY OF THE LIVING DEAD.

Zombi 2

1979 | Horror

Italië 1979. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Tisa Farrow, Ian McCullough, Richard Johnson, Al Cliver en Olga Karlatos.

Een zeilboot komt vanuit de Antillen in New York aan met een zombie aan boord. De dochter van de eigenaar gaat met een journalist naar het eiland waar de boot vandaan kwam, en ontdekt dat met voodoo-rituelen de doden uit hun graf herrijzen. Dit haastig gemaakt, Italiaans vervolg op DAWN OF THE DEAD heeft een overtuigende bloederigheid, maar is onsmakelijk waar de eerste film suggestief was.

L'Aldila

1979 | Horror

Verenigde Staten 1979. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Katherine McColl, David Warbeck, Sarah Keller, Antoine Saint John en Veronica Lazar.

Een jonge vrouw erft een spookachtig hotel in Louisiana. Zij weet niet dat het hotel destijds gebouwd werd op de Zeven Poorten van de Hel en dat zombies er op zoek zijn naar slachtoffers, bestemd voor de eeuwige verdoemenis.

Gli Ultimi Zombi

1979 | Horror

Italië 1979. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Ian Mcculloch, Al Cliver, Tisa Farrow en Richard Johnson.

Een jonge vrouw erft een spookachtig hotel in Louisiana. Zij weet niet dat het hotel destijds gebouwd werd op de Zeven Poorten van de Hel en dat zombies er op zoek zijn naar slachtoffers, bestemd voor de eeuwige verdoemenis.

The Psychic

1978 |

1978. Lucio Fulci. Met o.a. Marc Porel, Gianni Garko, Jennifer O'Neill en Gabriele Ferzetti.

Een jonge vrouw erft een spookachtig hotel in Louisiana. Zij weet niet dat het hotel destijds gebouwd werd op de Zeven Poorten van de Hel en dat zombies er op zoek zijn naar slachtoffers, bestemd voor de eeuwige verdoemenis.

Sella d'argento

1977 | Western

Italië 1977. Western van Lucio Fulci. Met o.a. Giuliano Gemma, Sven Valsecchi, Ettore Manni, Gianni De Luigi en Cinzia Monreale.

De laatste Gemma-western wijkt af van de anderen. Adriano Bolzoni schreef het scenario. Een jongen moet de moord op zijn vader met lede ogen aanzien. Als hij volwassen is geworden (Gemma) wil hij de moordenaar straffen. Het vreemde is dat hij nu de man is die zich over een jongen moet ontfermen. Fulci heeft geprobeerd meer diepgang in de film te brengen, de actie is daarom beperkt en de poging is dan ook niet helemaal geslaagd. Het eindresultaat is voor actiefans zeker niet bevredigend, al is het wel een met zorg gemaakt produkt met een goede rol voor Gemma. Westernfans die méér willen dan alleen actie zullen de film wel kunnen waarderen.

Sette note in nero

1976 | Thriller, Horror

Italië 1976. Thriller van Lucio Fulci. Met o.a. Jennifer O'Neill, Gabriele Ferzetti, Marc Porel, Gianni Garko en Evelyn Stewart.

Een telepathisch begaafde vrouw ontdekt in het landhuis van haar echtgenoot het skelet van diens vroegere geliefde. De man wordt gearresteerd, maar de vrouw weet zijn alibi op het moment van de moord te bewijzen. Dat onderzoek brengt haar op het spoor van een kunstdiefstal en nòg een moord. De echtgenoot blijkt met een paar medeplichtigen wel degelijk schuldig en metselt de heldin levend in. Deze warrige combinatie van horror en misdaad kreeg een sfeervolle en tamelijk sobere regie van Fulci - vóór zijn specialisatie in zombie-bloederige films, maar helaas is O'Neill de enige van de acteurs die haar best doet. Ook bekend als THE PSYCHIC.

I Quattro dell'apocalisse

1976 | Western

Italië 1976. Western van Lucio Fulci. Met o.a. Fabio Testi, Tomas Milian, Lynne Frederick en Michael J. Pollard.

Salt Flat is een westernstadje dat bewoond wordt door een boel gespuis. Er zijn ook nog wat eerlijke mensen te vinden en die nemen de wapens op. Het gebruikelijke geschiet, maar met een goede rolbezetting. De tijd voor de spaghetti-westerns was echter zo goed als voorbij.

Il cavalier Costante Nicosia demoniaco, ovvero: Dracula ...

1975 | Komedie, Horror

Italië 1975. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Lando Buzzanca, Rosanno Brazzi, Sylva Koscina en Moira Orfei.

Costante Nicosia (Buzzanca) is de eigenaar van een tandpastafabriek. Hij gaat naar Roemenië en is de gast van Graaf Dracula, die hem in een vampier verandert. Hij keert terug naar Italië en zijn burgermans leventje, maar heeft het moeilijk met het onderdrukken van zijn verlangen naar bloed. Uit eigenbelang zet hij dan een bloedbank op voor zijn werknemers en spoort ze aan tegen hoge beloning bloed te geven. Goede grappen en leuk om Buzzanca bezig te zien. Hetzelfde geldt voor Koscina die veel erotische charme uitstraalt. De regie van Fulci is echter beneden de maat.

Il Ritorno di Zanna Bianca

1974 | Western

Duitsland/Italië/Frankrijk 1974. Western van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Nero, Renato Castie, Virna Lisi, John Steiner en Harry Carey jr.

Het scenario van deze goede film werd door Fulci geschreven, samen met Alberto Silvestri en Roberto Gianviti, naar de karakters van Jack London. We zitten in Alaska, in de tijd van de goudkoorts, eind vorige eeuw. Bandieten willen hard werkende mensen van hun centjes ontdoen. Een trouwe hond speelt een grote rol. Goed verhaal en goed spel van de hoofdrolspelers.

Zanna bianca

1973 | Familiefilm, Avonturenfilm, Actiefilm

Spanje/Italië/Frankrijk 1973. Familiefilm van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Nero, Virna Lisi, Fernando Rey, John Steiner en Raymond Harmstorf.

Een zieke Indianenjongen die samen met een wolfshond is opgegroeid wordt naar een goudzoekersnederzetting gebracht, die beheerst wordt door een corrupte en wrede avonturier tegen wie de gemeenschap niets durft te beginnen. De film heeft met de roman [KL]White Fang[KLE] van Jack London alleen de titel gemeen en is een kleurrijk avontuur vol onwaarschijnlijkheden, ook in de internationale rolbezetting (Lisi als zwaar geschminkte missiezuster). De film lijkt zich op een publiek van kinderen te richten, maar aangezette harde en wrede scènes maken hem daarvoor weinig geschikt. Het scenario is van Peter Welbeck. Het camerawerk is van Enrico Menczer en Pablo Ripoli. Ook bekend als WHITE FANG en CROC-BLANC.

Non si sevizia un paperino

1972 | Horror, Thriller

Italië 1972. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Florinda Bolkan, Tomas Milian, Barbara Bouchet, Irene Papas en George Wilson.

Het Zuiditaliaanse bergdorp Accendurra wordt geteisterd door een reeks moorden op kleine jongetjes. Niet de plaatselijke `heks` blijkt de dader te zijn, maar een priester, die wil voorkomen dat de slachtoffertjes zondig zullen opgroeien. Tot het eind toe is de plot tamelijk onduidelijk, maar de film is sfeervol gefotografeerd en stukken beter dan alle zombiefilms die Fulci later zou maken (hoewel een duidelijke voorliefde voor bloederige details ook hier al aanwezig is). Ook bekend als DON'T TORTURE A DUCKLING.

All'onorvole piacciono le donne

1972 | Komedie, Erotiek

Italië/Frankrijk 1972. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Lionel Stander, Lando Buzzanca, Francis Blanche, Laura Antonelli en Anita Strindberg.

Een vette farce, die onhandig vermomd is als een satire op de Italiaanse clerus en bourgeoisie. Lucio Fulci regisseert met zijngebruikelijke storende nadrukkelijkheid, hoewel de competente en voor dit type film verrassend prestigieuze cast bij momenten aardig uit de hoek komt.

Una Lucertola con la pelle di donna

1971 | Horror, Drama, Thriller, Erotiek

Spanje/Frankrijk/Italië 1971. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Floria Bolkan, Stanley Baker, Jean Sorel, Leo Genn en Silvia Monti.

Een in haar huwelijk gefrustreerde bourgeoise laat haar fantasie op hol brengen door een seksueel vrijgevochten buurvrouw. Ze droomt dat ze deze vrouw vermoordt. Vervolgens wordt de buurvrouw inderdaad vermoord; het lijk wordt gevonden in dezelfde omstandigheden als in haar droom. Ze twijfelt aan haar geestvermogens; de familie probeert het schandaal in de doofpot te stoppen, terwijl de inspecteur écht in haar onschuld gelooft. De in 'swinging London' gesitueerde psychothriller haalt in de erotische fantasiescènes verlekkerd uit, maar laat uiteraard de burgermoraal tenslotte triomferen.

Una sull'altra

1969 | Misdaad

Frankrijk/Spanje/Italië 1969. Misdaad van Lucio Fulci. Met o.a. Jean Sorel, Marisa Mell, Alsa Martinelli, John Ireland en Faith Domergue.

Het hoofd van een chique privé-kliniek wordt verdacht van moord op zijn echtgenote op wie een hoge levensverzekering is afgesloten. In werkelijkheid is ze verdwenen. Ze heeft met de broer van de chirurg een komplot bedacht, maar niemand gelooft diens verhaal. Moord uit jaloezie door de verstoten minnaar brengt de waarheid aan het licht net voordat de chirurg geëxecuteerd zou worden. Een onwaarschijnlijk verhaal dat nog onoverzichtelijker wordt gemaakt door de kwasi-Amerikaanse situering. Het verwaarloost suspense voor het tonen van de aantrekkelijke rolbezetting in meer of minder pikante situaties. Nieuwsgierigheid hoe alle complicaties tot een einde kunnen komen houdt de aandacht ook vast. USA/GB-titel: ONE ON TOP OF THE OTHER.

Operation St. Peter's

1968 |

1968. Lucio Fulci. Met o.a. Lando Buzzanca, Jean-Claude Brialy en Edward G. Robinson.

Het hoofd van een chique privé-kliniek wordt verdacht van moord op zijn echtgenote op wie een hoge levensverzekering is afgesloten. In werkelijkheid is ze verdwenen. Ze heeft met de broer van de chirurg een komplot bedacht, maar niemand gelooft diens verhaal. Moord uit jaloezie door de verstoten minnaar brengt de waarheid aan het licht net voordat de chirurg geëxecuteerd zou worden. Een onwaarschijnlijk verhaal dat nog onoverzichtelijker wordt gemaakt door de kwasi-Amerikaanse situering. Het verwaarloost suspense voor het tonen van de aantrekkelijke rolbezetting in meer of minder pikante situaties. Nieuwsgierigheid hoe alle complicaties tot een einde kunnen komen houdt de aandacht ook vast. USA/GB-titel: ONE ON TOP OF THE OTHER.

Au diable les anges

1968 | Misdaad

Frankrijk/Italië/Duitsland 1968. Misdaad van Lucio Fulci. Met o.a. Jean-Claude Brialy, Lando Buzzanga, Edward G. Robinson, Heinz Rühmann en Pinuccio Ardia.

Alvorens Fulci zich ging specialiseren in vunzige horror maakte hij talloze westerns en policiers, waarvan deze de meest bezienswaardige is. Een vrij grote cast huppelt beschaamd rond in een verhaaltje over diefstal van een kunstwerk in een Romaanse kathedraal. De finale bevat fietsende nonnetjes, padvinders, een kardinaal in een sportwagen en mensen die in het water vallen. Naar alle waarschijnlijkheid geestig bedoeld, maar met Fulci weet je het natuurlijk nooit.

Operazione San Pietro

1967 | Komedie, Misdaad

Italië/Frankrijk/Duitsland 1967. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Heinz Rühmann, Edward G. Robinson, Jean-Claude Brialy, Lando Buzzanca en Uta Levka.

Napolitaanse dieven proberen tijdens de heilige week de Pieta uit de Sint Pieterskerk te stelen. Het lukt, maar een Amerikaanse gangster steelt haar weer van hen. Deze misdaadkomedie heeft het voordeel van de curieuze rolbezetting, maar de meeste aandacht gaat uit naar Buzzanca als de Napolitaan. Scenario van Ennio de Concini, Paul Hengge, Adriano Baracco en Roberto Gianviti. Camerawerk van Enrico Menczer en Alfio Contini.

Il lungo il corto il gatto

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Vanna Marchi.

Deze film gaat over twee butlers die voor een zeer rijke vrouw werken. De vrouw heeft een kat die ze als een prinses behandelt en ze laat de butlers de kat bedienen alsof het een mens is. Deze klemmen hun tanden op elkaar en forceren een glimlach als ze de kat in bijzijn van de vrouw moeten bedienen, maar diep in hun hart haten ze het beest. Op een dag sterft de vrouw: ze laat de villa na aan het jonge dienstmeisje en de butlers krijgen een enorme maandelijkse toelage op voorwaarde dat ze de verzorging van de kat op zich nemen. Helaas hadden de butlers de kat buiten de deur gezet zodra de vrouw dood was. Teneinde hun toelage volgens de bepaling in het testament te kunnen innen, stropen ze heel Rome af tijdens hun wanhopige zoektocht naar de kat. Een leuke, komische film.

Due gringos nel Texas

1967 | Western, Komedie

Italië 1967. Western van Mariano Girolami. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Lucio Fulci, Enio Girolami en Gloria Paul.

Een komische spaghetti-western met het olijke duo Franchi- Ingrassia (beter bekend als de twee mafiosi) en een sprekend paard. Girolami heeft veel beter echt Italiaans werk achtergelaten en de western was simpelweg zijn genre niet.

Come rubammo la bomba atomica

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Julie Menard.

Een rake klucht over de H-bom die om je te bescheuren is. Een Siciliaanse visser vist met zijn boot per ongeluk een H-bom op: al gauw proberen geheime agenten, het leger en regeringsfunctionarissen deze in handen te krijgen. Met behulp van chantage, zij hebben immers de vingers op de knop, slagen de visser en zijn maat er uiteindelijk in om als prinsen te leven, met veel vrouwen, een villa, een zwembad en een tuin.

Oh! Those Most Secret Agents

1966 |

1966. Lucio Fulci. Met o.a. Ingrid Schoeller, Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Een rake klucht over de H-bom die om je te bescheuren is. Een Siciliaanse visser vist met zijn boot per ongeluk een H-bom op: al gauw proberen geheime agenten, het leger en regeringsfunctionarissen deze in handen te krijgen. Met behulp van chantage, zij hebben immers de vingers op de knop, slagen de visser en zijn maat er uiteindelijk in om als prinsen te leven, met veel vrouwen, een villa, een zwembad en een tuin.

Le colt cantarono la morte e fu: tempo di massacro

1966 | Western

Italië 1966. Western van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Nero, George Hilton, Nino Castelnuovo, John McDouglas en Rina Franchetti.

Een man komt na jaren terug op de ouderlijke ranch en ontdekt dat deze met het hele stadje in handen is gevallen van een wrede bandiet. Zijn broer wil vertrekken om een gunstigere tijd voor de tegenaanval af te wachten, maar wordt door hem overgehaald om nu al de strijd aan te gaan. Het simpele overbekende scenario kreeg een voor de ontstaansperiode verbazend gewelddadige uitwerking, óók visueel door een reeks nadrukkelijke close-ups. Ook bekend als DJANGO, THE RUNNER en COLT CONCERT.

I due parà

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Linda Sini.

Een komedie over twee reizende kunstenaars van Siciliaanse oorsprong die naar de Verenigde Staten proberen te emigreren, maar op de een of andere manier in Zuid-Amerika terechtkomen, waar ze de leiders worden van een revolutie. Een uitgelaten satire, waarin de ene lachsalvo de andere opvolgt. De regie is echter zwak.

Come svaligiammo la Banca d'Italia

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Umberto D'Orsi, Julie Menard en Riccardo Garrone.

Twee onhandige dieven willen de Italiaanse Bank gaan beroven, maar hebben geen plan. Ze gaan naar hun oom, een succesvol kraker, leiden hem af en stelen een plan uit zijn kluis. Maar de uitvoering van dat plan gaat niet zo gladjes als de twee klunzige dieven hadden gedacht. Maf maar wel leuk.

Come inguaiammo l'esercito

1965 | Komedie, Drama

Italië 1965. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Alicia Brandt.

Platte soldatenklucht. Een slimme soldaat kan van alles en nog wat uitspoken in de kazerne omdat hij een sergeant chanteert met een vermeend onecht kind.

Operazione luna

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Lucio Fulci.

Platte soldatenklucht. Een slimme soldaat kan van alles en nog wat uitspoken in de kazerne omdat hij een sergeant chanteert met een vermeend onecht kind.

Los Mangantes

1964 | Komedie

Spanje/Italië 1964. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Antonella Lualdi, Walter Chiari, Pepe Calvo en Dominique Boschero.

Allerlei figuren verschijnen voor een rechter te Rome. Een zedenschets die lijdt onder de gebruikelijke middelmatigheid van de regisseur Lucio Fulci.

I due evasi di Sing Sing

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Oreste Lionello.

Twee onhandige kerels redden per ongeluk het leven van een maffia-kopstuk. Uit dankbaarheid introduceert hij hen in de bokswereld, waar Franco Franchi de onwillige bokser is. Er zijn heel wat scènes bij waar je hartelijk om kunt lachen.

022 operazione luna

1964 | Avonturenfilm, Komedie

Spanje/Italië 1964. Avonturenfilm van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Linda Sini, Maria Silva en Lino Banfi.

Twee dieven, Franchi en Ingrassia, worden gepakt bij een nachtelijke inbraak, maar tijdens hun rit naar de gevangenis worden ze verdoofd en ontvoerd door Russische agenten. Ze komen weer bij bewustzijn in een ruimtecapsule en als zij tenslotte landen in de Sovjetunie worden ze door de vrouwen van de oorspronkelijke cosmonauten aangezien voor hun echtgenoten, want er is een frappante gelijkenis. Zwakke regie, maar toch valt er hier en daar wel te lachen.

022 Agenti segretissimi

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Ingrid Schoeller, Carla Calò en Luca Sportelli.

Twee naïeve vrienden, Franco en Ciccio, worden na een reeks onvoorziene gebeurtenissen aangezien voor geheime agenten uit de hoogste regionen. Ze vallen in handen van de Amerikaanse contra-spionagedienst. Op het laatst spelen ze voor Russische en Chinese spionnen, tot ze zich weten te bevrijden uit het doolhof van persoonsverwisselingen en spionagenetten. Maar tegen die tijd zit iedereen achter hen aan om hen uit te schakelen. Een nogal seniele komedie, met soms leuke momenten. Lage produktiewaarde.

Uno strano tipo

1963 | Muziek, Komedie

Italië 1963. Muziek van Lucio Fulci. Met o.a. Adriano Celentano, Claudia Mori, Donatella Turri, Luigi Pavese en Carlo Campanini.

Zanger Adriano Celentano zal met zijn groep een concert geven in Amalfi. Maar algauw beginnen de moeilijkheden: eerst raakt hij verwikkeld in een kroeggevecht, dan blijkt een dubbelganger bij zijn bezoek aan Amalfi een spoor van ellende te hebben achtergelaten. Een flutverhaal, infantiele humor, maar wel veel liedjes.

Gli imbroglioni

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Walter Chiari, Antonella Lualdi, Raimondo Vianello, Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Een situatie-komedie die speelt in de rechtszaal, waar een industrialist, twee Sicilianen, een voetbaltrainer en een stel nonnen zich moeten verantwoorden voor hun openlijke en geheime zonden. Komische sketches, die als los zand aan elkaar hangen.

Le massaggiatrici

1962 | Komedie, Misdaad

Frankrijk/Italië 1962. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Sylva Koscina, Christina Gaioni, Valeria Fabrizi, Marisa Merlini en Philippe Noiret.

Een oude zakenman is minder respectabel dan hij zich voordoet: hij is een frequent bezoeker van huizen van plezier. Als hij net een zeer grote opdracht heeft gekregen, komt hij onder verdachte omstandigheden te sterven; zowel zijn loyale secretaris als zijn 'masseuses' raken verwikkeld in bizarre complicaties. In deze flauwe komedie worden misdaadelementen gecombineerd met halfhartige pikanterie, maar het wordt nooit leuk of spannend. De acteurs modderen maar wat aan.

Colpo gobbo all'Italiana

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Mario Carotenuto, Gino Bramieri en Andrea Checchi.

Zwakke klucht over een onoplettende bewaker die een diefstal ontdekt, nadat deze heeft plaatsgevonden. In plaats van er melding van te maken, probeert hij de dief te pakken en brengt het gestolen goed terug, voordat iemand er iets van weet.

Urlatori alla sbarra

1960 | Muziek, Romantiek

Italië 1960. Muziek van Lucio Fulci. Met o.a. Mario Carotenuto, Elke Sommer, Mina, Chet Baker en Adriano Celentano.

Kijkers die van jazz en popmuziek van rond 1960 houden, zullen alleen al uit nostalgische overwegingen in deze film geïnteresseerd zijn. Over een groep jongeren, die een muziekprogramma voor televisie proberen te maken, maar voortdurend vastlopen en veel kritiek krijgen van intolerante volwassenen en kranten, die hun songs niets anders dan gegil en geschreeuw noemen. Wat goede jazz van de overleden grootheid Chet Baker, en het is interessant om de jonge Mina en Calentano te zien, later populaire Italiaanse zangers. Laatstgenoemde werd later ook een populair acteur.

I ragazzi del juke box

1959 | Muziek, Familiefilm

Italië 1959. Muziek van Lucio Fulci. Met o.a. Tony Dallara, Betty Curtis en Adriano Celentano.

Een jeugdfilm uit de jaren 1950-1960 over de onenigheid tussen een platenbaas, die van mooie melodieën houdt, en zijn dochter, die een fervente aanhangster is van de nieuwste muziekrage, waarbij heel veel geschreeuwd wordt. Vol populaire Italiaanse liedjes uit die tijd.

I Ladri

1959 | Misdaad, Komedie

Italië 1959. Misdaad van Lucio Fulci. Met o.a. Totò, Giovanna Ralli, Armando Calvo, Giacomo Furia en Fred Buscaglione.

Een gangster wordt na het plegen van een overval uitgewezen van de V.S. naar Itali[KA3]e en zijn geld wordt in jampotten naar Napels gesmokkeld. Een havenarbeider ontdekt de verborgen buit en wil deze zelf behouden. Er blijkt nog een ander duister figuur achter de poet aan te zitten. Verder volgt een wakkere politiecommissaris (Totò) het hete spoor. Ondertussen zet de verbannen gangster nog een fikse kraak en zit hij achter zijn verscheepte buit aan. Een prima situatie-komedie.

Perversion Story

-1 | Thriller

Frankrijk. Thriller van Lucio Fulci.

Een gangster wordt na het plegen van een overval uitgewezen van de V.S. naar Itali[KA3]e en zijn geld wordt in jampotten naar Napels gesmokkeld. Een havenarbeider ontdekt de verborgen buit en wil deze zelf behouden. Er blijkt nog een ander duister figuur achter de poet aan te zitten. Verder volgt een wakkere politiecommissaris (Totò) het hete spoor. Ondertussen zet de verbannen gangster nog een fikse kraak en zit hij achter zijn verscheepte buit aan. Een prima situatie-komedie.