Elsa Marpeau

Scenarist

Elsa Marpeau is scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Mystère à la Sorbonne

2018 | Misdaad, Drama

Frankrijk 2018. Misdaad van Léa Fazer. Met o.a. Mélanie Bernier, Pascal Elbé, Thierry Frémont, Guillaume Labbé en Nadine Marcovici.

Mystère à l'Élysée

2018 | Misdaad, Drama

Frankrijk 2018. Misdaad van Renaud Bertrand. Met o.a. Clémentine Célarié, Gilbert Melki, Gauthier Battoue, Alain Doutey en David Salles.

Le poids des mensonges

2017 |

Frankrijk 2017. Serge Meynard. Met o.a. Sara Martins, Thierry Godard, Anne Suarez, Michèle Moretti en Christian Rauth.

Luisa (Martins) heeft een relatie met Matthieu (Godard) en is stiefmoeder van de jonge Arthur, die een paar jaar eerder zijn moeder heeft verloren. Dan verdwijnt het jochie. Aardige televisiethriller, met een prima hoofdrol van Martins, rond een samengesteld gezin met meegesleepte geheimen is naar het einde best spannend, hoewel het scenario hier en daar rammelt. Naar een boek van de Amerikaanse Patricia MacDonald, wier werk al meerdere verfilmingen heeft opgeleverd. Regisseur Meynard bewerkte eerder haar Married to a Stranger.

Indiscrétions

2013 | Drama, Thriller

Frankrijk 2013. Drama van Josée Dayan. Met o.a. Muriel Robin, Christophe Bourseiller, Jérôme Kircher en Jean-Pierre Marielle.

Clémence is een ex-concertpianiste die pianolerares is geworden en lijdt aan depressies die haar waarneming soms vertekenen. Wanneer ze 's nachts gegil hoort, en de volgende dag blijkt dat haar favoriete leerlinge Mona (Sonia Dufeu) spoorloos is verdwenen, begint de werkelijkheid ernstig te schuiven. Ondanks regieveterane Dayan, hoofdrolspeelster Robin en bijrollen van Jean-Pierre Marielle en Julie Depardieu wil deze telethriller maar niet smeuïg worden. Scenario is van Elsa Marpeau (jaargang 1975), die enkele Série Noire-romans op haar naam en genreprijzen in haar kast heeft.

op televisie
4 uitzendingen

Mystère à la Sorbonne (2018) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 30 september
TV 5 Monde Europe
14:00 - 15:31
woensdag 25 september
TV 5 Monde Europe
18:38 - 20:13

Mystère à l'Élysée (2018) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 23 september
TV 5 Monde Europe
14:01 - 15:31
woensdag 18 september
TV 5 Monde Europe
18:40 - 20:09

Reageer