Hellmuth Costard

Regisseur, Acteur

Hellmuth Costard is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Vladimir Günstig - eine trojanische Affäre

2004 | Thriller

Duitsland 2004. Thriller van Hellmuth Costard. Met o.a. Hellmuth Costard, Noemi von Alemann, Vera Appelhans, Kyne Uhlig en Claudia von Alemann.

Toen regisseur Costard kwam te overlijden werd er op zijn gedigitaliseerde montagetafel een onvoltooide film gevonden, waarvoor hij het scenario had geschreven en de dubbele hoofdrol vervulde. Omroep WDR, die de film in opdracht had gegeven, heeft het werk voltooid en zie hier het resultaat. Ergens in het Roergebied werkt Hellmuth (Costard) aan een revolutionair project met zonne-energie. Commercieel lijkt het niets waard, want niemand is ge[KA3]interesseerd in de SunMachine, behalve Vladimir (nogmaals Costard), een ex-agent van de KGB. Ze worden vrienden en Vladimir probeert Hellmuth uit te leggen dat hij onzichtbare vijanden heeft, die geen belang hebben bij de ontwikkeling ervan. Op een bepaald moment komt Noemi (Van Alemann) naar het lab en vraagt of ze Hellmuth kan spreken. Vladimir is verbaasd, dat Hellmuth doet alsof hij haar voor het eerst ziet, want hij meent haar gisteren in Hellmuths gezelschap gezien te hebben, niet wetende dat zij een dubbelgangster (Appelhans) heeft. Vladimir ziet een auto voor het lab staan en komt erachter dat Noemi een afluisterapparaatje bij zich heeft. Noemi beweert bij hoog en bij laag onschuldig te zijn, en dat zij niemand anders is dan de dochter van een oude vriendin van Hellmuth, en dat ze erin geluisd is. Daarop weten de agenten, die in de auto meeluisterden, dat ze zijn ontmaskerd, en zij bestormen het gebouw, maar Vladimir geroutineerd als altijd, is hen voor. Hellmuth, die aanvankelijk geloofde dat Vladimir paranoïde was, geeft toe dat er enkele machtige partijen zijn, die het monopolie op de energiemarkt hebben en geen nieuwlichters dulden. De moraal van het verhaal is, dat dit inderdaad waar is: alternatieve energie zoals elektrolyse bestaat allang, maar de machtige aardolieconcerns en de automobielindustrie hebben er geen baat bij, kopen het patent op om vervolgens de ontwikkelingen in de kluis te houden. Het camerawerk is van Bernd Uppnmoor.

Aufstand der Dinge

1993 | Sciencefiction, Fantasy, Komedie

Duitsland 1993. Sciencefiction van Hellmuth Costard. Met o.a. Christoph Künzler, Vitus Zeplichal, Pepe Kristl, Thomas Reisinger en Gesine Cukrowski.

Twee mensachtige wezens uit de ruimte zijn 30.000 jaar geleden op aarde gestrand. Zij hebben de macht over alle voorwerpen, maar zijn niet in staat om naar hun thuisplaneet terug te keren, zolang de mensheid niet doeltreffend omgaat met zonne-energie.

Der Untergang des Goldenen Webstuhls

1992 | Drama, Fantasy

Duitsland 1992. Drama van Franz Winzentsen. Met o.a. Hellmuth Costard, Andreas Gülck, Elisabeth Schwartz, Victoria Trauttmansdorff en Fritz Lichtenhan.

Deze film betreft een fictief verhaal rond de allegorie van Hermann Kasack Der Webstuhl over een niet-bestaande natie waar het tapijtweven de economie beheerst. Costard, een wetenschappelijke doemdenker, onderzoekt de ramp die het landje trof, maar hij slaagt er niet in het mysterie te ontrafelen. De regisseur schreef zelf het scenario voor deze dromerige film met een happy-end. Camerawerk van Bernd Fiedler.

Echtzeit

1983 | Experimenteel

Duitsland 1983. Experimenteel van Hellmuth Costard. Met o.a. Georg Krämer, Ruth Bierich, Adolf Harnung, Reiner Weber en Erwin Quednau.

Een zonder scenario gemaakte montagefilm met als thema's de moderne computertechnologie en de plaats van de mens in een wereld die talloze invloeden op hem afzendt. Een gecompliceerde, maar fascinerende film, die tevens de fantasie prikkelt.

Der Kleine Godard an das Kuratorium junger deutscher Film

1978 | Komedie

Duitsland/Frankrijk 1978. Komedie van Hellmuth Costard. Met o.a. Hedda Costard, Jelena Kristl, Rainer Werner Fassbinder, Harry Baer en Elke Vogt.

Een verrukkelijke anti-film die bij de liefhebbers van de Nieuwe Duitse Film hooggenoteerd staat. Costard geeft een eerlijk, maar intellectueel-anarchistisch verslag van zijn pogingen subsidie te krijgen voor een nieuwe film, deze film dus; met een gastoptreden van Godard in gesprek met een Duitse subsidie-toewijzende ambtenaar dat duidelijk maakt waar in feite het meeste geld blijft steken.

Die Unterdrückung der Frau ist vor allem an dem Verhalten der Frauen selbst zu erkennen

1969 | Drama

Duitsland 1969. Drama van Hellmuth Costard.

Ook mannen kunnen feministische films maken, vooral als het een eigenwijs maar kwalitatief groot talent is als Costard die helaas te weinig diplomatie opbrengt om voldoende geld bij elkaar te flikflooien om meer van dit soort boeiende uitdagingen in beeld te brengen. De titel zegt alles al. De film is een voorloper van JEANNE DIELMAN van Chantal Akerman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hellmuth Costard op televisie komt.

Reageer