Christos Tsangas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

I photographia

1987 | Komedie, Avonturenfilm

Griekenland/Frankrijk 1987. Komedie van Nikos Papatakis. Met o.a. Christos Tsangas, Aris Retsos, Zozo Zarpa, Despina Tomazani en Christos Valavanidis.

Ilyas Apostolou (Restos) verlaat in 1971 het Griekenland van de kolonels. Hij neemt een foto van een jonge vrouw mee, die hij toevallig op straat vindt. Als hij verre familie (Tsagas) in Frankrijk terug vindt, laat hij die de foto zien en zegt dat het zijn zuster is. Dit leugentje brengt hem veel avonturen. De film getuigt van grote originaliteit van een opmerkelijke cineast en is ook intens persoonlijk, soms overdreven in uitbarstingen en wreedheid. Hij is zijn onderwerp goed meester. De prachtige rolprent wordt ondersteund door schitterend spel. Het camerawerk is van Aris Stavron en Arnaud Desplechin en draagt bij aan de kwaliteit. Mono.

The Wall

1977 | Drama

Griekenland 1977. Drama van Stelios Pavlithis. Met o.a. Vassilis Diamantopoulos, Christos Tsangas en Andreas Papaspiros.

De film, die gebaseerd is op een kort verhaal van Jean-Paul Sartre, werd in negen dagen opgenomen.

Iphigenia

1976 | Drama

Griekenland 1976. Drama van Mihalis Kakogiannis. Met o.a. Irene Papas, Costa Kazakos, Costa Carras, Tatiana Papamoskou en Christos Tsangas.

Een bewerking van Euripides' klassieke tragedie over Agamemnon, die zijn dochter Iphigenia moet offeren. Pas dan kan hij met zijn vloot uitvaren om Troje te gaan belegeren, waar Helena, de koningin van Sparta, door Paris heen gevoerd is. Een tijdloos verhaal dat door Cacoyannis op zeer vakkundige, niet toneelmatige wijze in beeld is gebracht. De sterke acteerprestaties van alle spelers worden ondersteund door de meeslepende muziek van Mikis Theodorakis.