Piotr Sobolevski

Acteur

Piotr Sobolevski is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

S.V.D. (Soiuz Velikogo Dela)

1927 | Drama, Historische film

SU 1927. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Sergei Gerasimov, Andrei Kostrichkin, Piotr Sobolevski, Constantin Khokhlov en Sofia Magarill.

Een film over de opstand van de Decembristen in 1825 tegen de autocratische Tsaar. Hoofdpersoon is een internationale avonturier en valsspeler, die wist door te dringen tot het geheime genootschap van de Decembristen. Hij verried hen aan de politie. Het genootschap was toch al sterk verzwakt en het lag niet aan zijn verraad dat de opstand mislukte. Als dank werd hij vermoord door agenten van de regering, die hem niet vertrouwden. In 1974 vond men enkele kopiën terug; ze werden hersteld met hulp van de Duitse zender ZDF, die zich op dit terrein zeer verdienstelijk heeft gemaakt. S.V.D. staat voor Unie van de Grote Zaak. Scenario van Iouri Tynianov en Iouri Oksman. Camerawerk van Andreï Moskvin.

Chertovo koleso

1926 | Misdaad

SU 1926. Misdaad van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Piotr Sobolevski, Liudmila Semenova, Sergei Gerasimov, Sergei Martinson en Yanina Zheimo.

Een jonge matroos deserteert en sluit zich aan bij een dievenbende. Hij neemt, samen met zijn vriendin, deel aan een roofoverval, maar ze komen tot de conclusie dat het gangsterleven niets voor hen is. Ze keren terug naar de maatschappij van rechtschapen mensen en ze aanvaarden hun straf. Typisch produkt van de avant-garde studio Factory of Comic Actor uit de jaren 1920-30. Opvallend is het prachtige camerawerk van Andrei Moskvin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piotr Sobolevski op televisie komt.

Reageer