Monique Teisseire

Editor

Monique Teisseire is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Les parapluies de Cherbourg

1964 | Musical, Romantiek, Familiefilm, Drama

Frankrijk/Duitsland 1964. Musical van Jacques Demy. Met o.a. Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Marc Michel, Anne Vernon en Ellen Farner.

Geneviève (Deneuve) is verliefd op de eenvoudige garagehouder Guy (Castelnuovo). Maar de rijke Roland Cassard (Michel) heeft weer een oogje op Geneviève. Als Guy in dienst moet zal ze hem twee jaar niet zien. En blijkt ze zwanger. Musicalliefhebber Demy deed met zijn derde speelfilm een stijlvaste poging om het genre in Frankrijk nieuwe impulsen te geven. In zijn subtiel vormgegeven 'film en chanté' worden alle dialogen gezongen. Michel Legrand componeerde de score, inclusief de 'recitatieven'. Les parapluies de Cherbourg lanceerde de carrière van Deneuve, werd genomineerd voor vier Oscars en won de Gouden Palm.

Lola

1961 | Romantiek, Drama

Frankrijk/Italië 1961. Romantiek van Jacques Demy. Met o.a. Anouk Aimée, Marc Michel, Elina Labourdette, Jacques Harden en Margo Lion.

Een nachtclubzangeres in de havenstad Nantes wacht al jaren op de terugkeer van de zeeman van wie ze een kind heeft, al heeft ze intussen ook andere minnaars. Een jeugdvriend wordt verliefd op haar en zij bijna op hem. Maar op dat moment komt de rijkgeworden zeeman haar halen. Ook voor andere personages is het te vroeg of te laat voor de liefde. Deze stijlvolle, bitterzoete debuutfilm van Demy - onder artistieke begeleiding van Jean-Luc Godard - heeft al alle stilistische kenmerken van zijn latere oeuvre. De mooiste rol van Aimée. Het fraaie camerawerk is van Raoul Coutard. In 2000 is er een gerestaureerde versie gemaakt door Ciné-Tamaris.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monique Teisseire op televisie komt.

Reageer