Harold Schneider: productie.
Er zijn 7 films gevonden.

The Two Jakes

1990 | Misdaad, Film noir, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Jack Nicholson. Met o.a. Jack Nicholson, Harvey Keitel, Meg Tilly, Madeleine Stowe en Eli Wallach.

Jake Gettis krijgt als privé-detective vooral echtscheidingszaken. Zijn voiceover vertelt ons dat deze zaken vaak in andersoortige zaken overgaan. In een moordzaak bijvoorbeeld, wanneer zijn cliënt iemand neerknalt. Zaken uit het verleden van detective Gettis dienen zich eveneens aan. Dat hoort ook zo, want The Two Jakes is het langverwachte vervolg op de moderne klassieker Chinatown (1975), waarin Nicholson ook de hoofdrol vertolkte. De film ademt midlife crisis, een post-WO II vermoeidheid die cameraman Zsigmond overbrengt door veel geel en rood licht te schieten, alsof het altijd ondergaande zon is. De kijker moet de vermoeidheid zelf lijfelijk ondergaan, want The Two Jakes is weliswaar knap en subtiel geschreven, maar is lang en kabbelt kalmpjes voort.

Someone to Watch Over Me

1987 | Thriller, Romantiek, Misdaad, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Thriller van Ridley Scott. Met o.a. Tom Berenger, Mimi Rogers, Lorraine Bracco, Jerry Orbach en John Rubinstein.

Tom Berenger speelt de New Yorkse agent Mike Keegan die de rijke en beeldschone Claire (Rogers), de ooggetuige van een moord, moet beschermen. Mike wordt verliefd op Claire, zijn echtgenote (Bracco) komt erachter en laat haar tanden zien. Terwijl dit trio zich onledig houdt met kleingeestige besognes, sluipt de moordenaar dichterbij. De dramatische ontwikkeling is traag, maar de apotheose is energiek en zoals we van Scott gewend zijn is het camerawerk dik voor mekaar. Titelsong van George en Ira Gershwin, uitgevoerd door Sting. Het scenario is van Howard Franklin (die later zelf ging regisseren, onder andere Larger Than Life).

Black Widow

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van Bob Rafelson. Met o.a. Debra Winger, Theresa Russell, Sami Frey, Dennis Hopper en Nicol Williamson.

Winger is een medewerkster van justitie die een verband vermoedt tussen de dood van enige rijke mannen. Ze gaat zelf op onderzoek en komt op het spoor van Russell die als de gelijknamige spin omgaat met rijke vrijgezellen. Behalve enige plotwendingen aan het eind en het acteerduel van Winger en Russell, is het een weinig opwindende film. Bekende sterren als Hopper en Williamson hebben korte rolletjes als slachtoffer van de zwarte weduwe. Camerawerk van Conrad Hall. Toepasselijke muziek van Michael Small.

WarGames

1983 | Sciencefiction, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van John Badham. Met o.a. Matthew Broderick, Dabney Coleman, John Wood, Ally Sheedy en Barry Corbin.

Model voor de rol van de hier nog zeer jonge Broderick stond de legendarische computerkraker Keven Mitnick, alias The Condor, die na een jarenlange klopjacht door de FBI in Californië in de nor belandde. Al wist de befaamde hacker nooit in te breken in het centrale computersysteem van het ministerie van Defensie en zo bijna de Derde Wereldoorlog te ontketenen, zoals in deze thriller het geval is. Ondanks het feit dat alle computertechnologie in de film inmiddels achterhaald is, blijft de film boeien. Dat komt door de frisse vertolkingen van Broderick (zijn tweede film) en Sheedy (filmdebuut), en door het plezier dat scenarioschrijvers Lawrence Lasker en Walter F. Parkes beleefden aan het uitvoerig beschrijven van het fenomeen hacken, een kunstje dat ze later nog eens overdeden voor de high tech-hackerfilm Sneakers (1992).

Goin' South

1978 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1978. Western van Jack Nicholson. Met o.a. Jack Nicholson, Mary Steenburgen, Christopher Lloyd, John Belushi en Veronica Cartwright.

Een vermakelijke western-komedie, waar niet iedereen van zal genieten, met Nicholson die zich redt uit een lynchpartij door met een oude vrijster te trouwen. Steenburgen is verfrissend apart in haar speelfilmdebuut. Belushi's teleurstellend kleine rolletje is grappig.

Days of Heaven

1978 | Drama, Experimenteel, Thriller

Verenigde Staten 1978. Drama van Terrence Malick. Met o.a. Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz en Robert Wilke.

Chicago 1916. Staalarbeider Bill vlucht, na een handgemeen met dodelijke afloop, met vriendin Abby en zusje Linda naar Noord-Texas. Wanneer de terminaal zieke boer bij wie hij werk vindt verliefd wordt op Abby, rijpt in Bills hoofd een cynisch plan. Vijf jaar na Badlands keerde kluizenaar-perfectionist Malick terug met deze liefdestragedie gezien door de ogen van een tienermeisje. En opnieuw heeft de combinatie van lyrisch-cinematografische stijl en elliptisch-bespiegelende verteltrant hypnotische kwaliteiten. Manz' voice-over is al even expressief als haar gelaat. Opgenomen in Canada. Regieprijs in Cannes, Oscar voor de fotografie.

Stay Hungry

1976 | Sportfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1976. Sportfilm van Bob Rafelson. Met o.a. Jeff Bridges, Sally Field, Arnold Schwarzenegger, R.G. Armstrong en Helena Kallianiotes.

Bridges die een fortuin bezit door een erfenis, verbaast iedereen door een trainingscentrum te openen voor bodybuilders. De plaatselijke bevolking is niet bepaald ingenomen met al dat brute geweld dat naar het dorpje trekt. Een op zijn minst vreemde mengeling van humor en drama, erg amateuristisch geacteerd door een formidabele cast, w.o. Schwarzenegger in een van zijn allereerste rollen. Hij en Field stelen moeiteloos de show in dit anarchistische pamflet, geschreven door Charles Gaines en Rafelson naar de roman van Gaines. Evenals de meeste films uit het begin van zijn carrière, is ook deze film van Rafelson niet naar ieders smaak. Wie de moeite neemt om het krankzinnige verhaal op de koop toe te nemen, zal zich zeker niet beklagen. Fotografie van Victor Kemper. Een cultfilm en een must voor bodybuilders.