Rotraut Pape

Producer

Rotraut Pape is producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Fantastic Voyages: Wunderbare Welten

2002 | Documentaire, Muziek

Duitsland 2002. Documentaire van Christoph Dreher. Met o.a. Gertrud Koch en Siegfried Zielinski.

In deze film worden de speciale effecten uit videoclips onder de loep genomen, die gebaseerd zijn op natuurkundige principes. De kijker krijgt een indruk wat er zoal met digitale beeldtechniek mogelijk is. Het scenario is van regisseur Dreher, de productie is van Rotraut Pape. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks quantum. In 2000 gedraaid door cameraman Horst Markgraf.

Fantastic Voyages: Space is the Place

2002 | Documentaire, Muziek

Duitsland 2002. Documentaire van Christopher Dreher. Met o.a. Diedrich Diederichsen en Kodwo Eshun.

Met poptheoretici Diedrich Diederichsen en Kodwo Eshun wordt gekeken naar de scifi en fantasy-aspecten van muziekvideo's. De titel van deze aflevering is ontleend aan de gelijknamige film uit 1974 van John Coney met Sun Ra uit 1974, die je het beste kunt beschouwen als een kennismaking met Ra's band Intergalactic Myth-Science Arkestra. In Dreher's film wordt de ruimte gezien als de metafoor voor het utopische oord na de bevrijding uit de slavernij en eveneens als de oorsprong ervan, terwijl de verbinding wordt onderhouden door een ruimteschip dat het Mothership genoemd wordt. Wie zich niet echt verdiept in deze film, dreigt het spoor bijster te raken. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks quantum. Voor geïnteresseerden niet te missen kost.

Fantastic Voyages: Short Stories

2002 | Documentaire

Duitsland 2002. Documentaire van Christopher Dreher.

De literatuurwetenschapper Josef Vogl analyseert een achttal spannende verhalen en laat zien hoe je ze met speciale effecten kunt manipuleren. Zo beschrijft een boek zichzelf, de vlek van een tomaat geeft aanleiding tot de wildste speculaties, een Ford Mustang maakt een horrortrip, enz. Heel surrealistisch. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks quantum. In 2000 gedraaid door cameraman Horst Markgraf.

Fantastic Voyages: Eine Kosmologie des Musikvideos

2002 | Documentaire, Muziek

Duitsland 2002. Documentaire van Christopher Dreher. Met o.a. Olaf Karnik, Blixa Bargeld, Nick Cave, Markus Popp en Jonathan Glazer.

De eerste documentaire van een zevental over de popmuziek. Deze film gaat over muziekvideo`s en het verschijnsel dat een tv- zender ze continu kan uitzenden. Dit gewaagde concept, waar geen hond in geloofde, werd het grote succes van MTV in 1981 en kreeg talloze navolgers. Mensen uit de business, w.o. regisseuse Sigismondi (Marilyn Manson), John Hillcoat (Nick Cave), Jonathan Glazer (Radiohead, Massive Attack, U.N.K.L.E.) lichten hun werk toe en verraden hun trucs. Verder komen popmusici, A & M managers, pluggers en platenbonzen aan het woord en leggen het belang van een music clip uit. Het scenario is van regisseur Dreher, de productie is van Rotraut Pape. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks quantum. In 2000 gedraaid door cameraman Horst Markgraf. Voor geïnteresseerden niet te missen kost.

Fantastic Voyages: Body Rock

2002 | Documentaire, Muziek

Duitsland 2002. Documentaire van Christopher Dreher. Met o.a. Kaja Silverman en Edward George.

De feministische filmdeskundige Kaja Silverman uit Amerika en de Britse popmusicus en kunstenaar Edward George geven commentaar op de dans op muziekvideo's en laten zien hoe een blank rockgroepje het zwaar te verduren krijgt van zwarte, ritmische rappers. Tevens aandacht voor de concepten van die video's die soms echt verbazingwekkend zijn. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks quantum. Voor geïnteresseerden niet te missen kost.

Fantastic Voyages: Befreite Bilder

2002 | Documentaire, Muziek, Animatie

Duitsland 2002. Documentaire van Christopher Dreher.

In deze aflevering wordt gekeken naar animatiefilmpjes, die als de voorlopers van muziekvideo's beschouwd mogen worden. Chris Drake, filmcriticus en maker van korte experimentele films, levert het commentaar bij de beelden. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks quantum. In 2000 gedraaid door cameraman Horst Markgraf.

Fantastic Voyages: Albträume

2002 | Documentaire

Duitsland 2002. Documentaire van Christopher Dreher. Met o.a. Slavoj Zizek en Heike-Melba Fendel.

In deze aflevering geven Heike-Melba Fendel, die cinematografie gestudeerd heeft, en Slavoj Zizek, die filosofie en psychologie gestudeerd heeft, hun commentaar op een zestal korte films, die afwisselend over spoken, monsters, dubbelgangers en vechtende cyborgen gaan. De situaties zijn uit de hand gelopen, lichamen zijn verminkt en machines maken amok. Daarna wordt er kritisch gekeken naar muziekvideo's. In de clip Come To Daddy zien we hoe kinderen, die allemaal het gezicht hebben van Rich D. James van Aphex Twin, op een bange oude vrouw afstormen, die met haar hondje ging wandelen. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks quantum.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rotraut Pape op televisie komt.

Reageer