Lola Cardona

Acteur

Lola Cardona is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Futuro imperfecto

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Nino Quevedo. Met o.a. Angel Alcázar, Nina Ferrer, Paula Molina en Lola Cardona.

De situatie van een groep jonge vrienden waarvan enkelen hun eerste baan trachten te vinden. Een welgemeende maar weinig overtuigende film.

El Sur

1983 | Drama

Spanje/Frankrijk 1983. Drama van Victor Erice. Met o.a. Omero Antonutti, Sonsoles Aranguren, Icíar Bollaín, Lola Cardona en Aurore Clément.

Een meisje, dat in het onherbergzame Noord-Spanje woont, herinnert zich de relatie met haar vader - een in elk opzicht tegendraadse dorpsarts die door zijn familie uit het Zuiden is verbannen. Zij besluit tenslotte zelf naar dat voor haar mythisch geworden Zuiden te vertrekken. Een delicate en op een onnadrukkelijke manier meeslepende tweede film van Erice - negen jaar na EL ESPIRITU DEL COLMENA. De regisseur kon geen afstand van zijn materiaal nemen, zodat de producent de montage niet aan hem wilde overlaten. Het resultaat is niettemin een nieuw meesterwerk, dat ver uitstijgt boven het tijdsbeeld van Spanje anno 1957.

Los Ojos vendados

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, Jose Luis Gomez, Xabier Elorriaga, André Falcon en Lola Cardona.

Een toneelregisseur woont een conferentie over politieke martelingen bij en wil daar een voorstelling van maken. Een getrouwde burgerlijke dame laat zich als hoofdrolspeelster engageren en komt vanuit de leegte van haar bestaan tot een verregaande identificatie met haar slachtofferrol, terwijl enkele politieke pressiegroepen de première proberen tegen te houden. Saura haalt de in principe boeiende elementen en gegevens eigenlijk te veel overhoop om echt toe te komen aan zijn feitelijke thema: de passieve houding tegenover martelingen. De repetitiescènes met de Grupo Actores del CET zijn indringend en authentiek getroffen.

Sábado en la playa

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Esteban Farré. Met o.a. Vicente Parra, Lola Cardona, Emilio Gutiérrez Caba en Blanca de Silos.

Een man wordt jaloers als hij zijn vrouw op het strand samen met een andere ziet. Een wat eentonige en misplaatste film die toch een paar pluspunten heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lola Cardona op televisie komt.

Reageer