Sergej Gasarow

Acteur

Sergej Gasarow is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Schatten über Moskau

1991 | Drama, Historische film

Oostenrijk/SU/Duitsland 1991. Drama van Alexander Proschkin. Met o.a. Kostas Smoriginas, Irina Kuptschenko, Bogdan Stupka, Sergej Gasarow en Andrej Martinow.

Een landbouwkundig ingenieur (Smoriginas) ontwikkelt in de periode 1930-1940 een revolutionaire methode om de oogst drastisch te verhogen om op die manier de heersende hongersnood te bestrijden. Invloedrijke academici passen echter tegen het eind van dat decennium niet meer in Stalins politiek: hij wordt gearresteerd en komt in een goelag terecht waar hij in een naamloos graf ten ondergaat nadat hij administratief ter dood is veroordeeld. Zijn vooraanstaande positie is rap door een opportunistische boer (Stupka) ingenomen, die schaamteloos de resultaten van zijn wetenschappelijke arbeid heeft ingepikt en zich daarmee invloed verwerft binnen de communistische partij en zich nestelt in de nomenclatura. Zijn broer, een belangrijk natuurkundige komt pas vele jaren later achter de waarheid van zijn tragische noodlot. Een bittere, koele kroniek over het Stalinistische schrikbewind en het failliet van het Marxisme- Leninisme. In de (toenmalige) Sovjetunie uitgebracht als zesdelige miniserie, terwijl de Duits-Oostenrijkse versie van deze coproduktie sterk bekort is tot 150m, maar daardoor juist te genieten is.

Beleja Kosth

1989 | Misdaad

SU 1989. Misdaad van Ruben Geworkjanz en Georgij Keworkow. Met o.a. Alexandr Pankratow-Tschornyi, Anna Elbakjan, Leonard Sarkisjan en Sergej Gasarow.

Een geheim agent moet in opdracht van zijn baas, een kolonel, mysterieuze zaken - diamantensmokkel - onderzoeken in een Armeense vleesfabriek met verbindingen naar Japan en Engeland; de fabrieksdirekteur is oppermachtig. Een vermakelijke, satirische film over de georganiseerde misdaad en de burocratie in de de toenmalige Sovjetunie, die nogal kluchtig aandoet. Het scenario is van Leonid Sagalski en Semion Livchine. Achter de camera stond Youri Babachanian.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergej Gasarow op televisie komt.

Reageer