Boris Elkis

Componist

Boris Elkis is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

A Perfect Getaway

2009 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2009. Horror van David Twohy. Met o.a. Milla Jovovich, Timothy Olyphant, Steve Zahn, Kiele Sanchez en Marley Shelton.

Cliff (Zahn) en Cydney (Jovovich) zijn naar een mooi tropisch eiland afgereisd voor hun huwelijksreis. Tijdens een wandeltocht ontmoeten ze een ander stel. Gina is wat muizig, maar voormalig commando Nick (Olyphant) is een nare macho. Dan blijkt dat er op het eiland een stel seriemoordenaars actief is, een man en een vrouw. A Perfect Getaway is op z'n sterkst in het eerste uur, wanneer regisseur en schrijver Twohy de genrewetten naar behoren invult. Goed spel, ook van acteurs van wie je het niet zou verwachten.

The Godson

1998 | Komedie

Verenigde Staten 1998. Komedie van Bob Hoge. Met o.a. Rodney Dangerfield, Kevin McDonald, Dom DeLuise, Fabiana Udenio en Lou Ferrigno.

In hetzelfde jaar als Jane Austen's Mafia! en National Lampoon's The Don's Analyst persifleerde ook The Godson mafiafilms, in het bijzonder The Godfather. DeLuise speelt de Oddfather, Rod Dangerfield de Rodfather, beiden zitten ze in de 'disorganised crime'. De sukkelige gek Guppy Calzone (McDonald) moet hoofd van zijn familie worden, wordt naar de mafia universiteit gestuurd, en een mafia-oorlog breekt uit. Schrijver/ regisseur Bob Hoge probeert de meligheidsgraad van Mel Brooks te evenaren en het tempo van Airplane! en daarin slaagt hij. Maar McDonald, ooit briljant in Kids in the hall, zal zich schamen.

Misguided Angel

1998 | Thriller, Fantasy

Verenigde Staten/Zwitserland 1998. Thriller van Stefan Jaeger. Met o.a. Ken Beider, Jill Kneeland en Bruce Adel.

Jack (Beider) is een zwerver zonder doel in het leven. Hij is ervan overtuigd dat hij nooit meer van iemand zal houden en daarom heeft hij alle bruggen achter zich verbrand. Tot hij op een dag, ergens op een woeste afgelegen plek aan de kust, Jennifer (Kneeland) ontmoet, een wereldvreemde jonge vrouw die al heel haar leven in een vervallen huis woont met haar broer (Adel). Ze voelt instinctief het duistere geheim dat op Jack's ziel weegt. Tussen hen ontspint zich een wreed spel waarin de grenzen van werkelijkheid en fantasie meermaals overschreden worden. Toch moeten ze de confrontatie aangaan die ze allebei het meest vrezen: de liefde. Een romantische thriller die zich beweegt op het randje van de fantastiek. Het is een subtiel spel van metaforen, geconcentreerd rond het profane en de religie, goed en kwaad. Als je je opensteld voor de liefde ben je kwetsbaar. Jaeger schreef zelf dit scenario vol emotionele dubbelzinnigheid die niet steeds even toegankelijk of duidelijk is. Fotografie is van Stefan Runge.

Bugged

1996 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1996. Horror van Ronald K. Armstrong. Met o.a. Priscilla K. Basque, Ronald K. Armstrong, Jeff Lee, Derek C. Johnson en Billy Graham.

Na een mislukt experiment op zichzelf met Klemol C-83, een door hem uitgevonden serum om de intelligentie te vergroten, pleegt Dr. Carl Craig (Kilgore) zelfmoord. Twee chauffeurs krijgen de opdracht de restanten van de gevaarlijke stof weg te brengen, maar door een ongeval onderweg komen de bussen terecht bij een lading gif voor verdelging van ongedierte. Als de mensen van de bestrijdingsfirma (Armstrong en Lee) hiermee de kakkerlakken in het huis van schrijfster Divine Hill (Basque) te lijf gaan zijn de gevolgen uiterst gruwelijk. Een typisch Troma- product dat getuigt van slechte smaak en alles behalve subtiele humor. De acteerprestaties zijn beneden nul en de overgroeide, slimme kakkerlakken lachwekkend. Regisseur/acteur Armstrong schreef tevens het stripachtige scenario dat een kruising is tussen THE NIGHT OF THE LIVING DEAD en CRITTERS. Achter de camera stond S. Torriano Berry.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Elkis op televisie komt.

Reageer