Karl Riedl

Editor

Karl Riedl is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Im Spinnwebhaus

2015 | Drama, Fantasy

Duitsland 2015. Drama van Mara Eibl-Eibesfeldt. Met o.a. Ben Litwinschuh, Ludwig Trepte, Lutz Simon Eilert, Helena Pieske en Sylvie Testud.

Bijzonder ongewone tv-productie, in fraai zwart-wit geschoten door Jürgen Jürges. Waarin de twaalfjarige Jonas de verantwoordelijkheid voor broertje Nick en zusje Miechen op zich neemt, wanneer hun zeer labiele moeder en alleenopvoedster Sabine (Sylvie Testud) in een psychiatrische kliniek verdwijnt. Een jonge eenzaat, Felix, sluit vriendschap met Jonas. Regiedebuut van Eibl-Eibesfeldt is prachtig geënsceneerd als een donker sprookje en oogt als een vergeten film uit een andere tijd. Geweldig naturel spel van de drie kinderen maakt het geheel zowel roerend als verontrustend. Gebaseerd op een Duitse casus.

Die Frau des Polizisten

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Philip Gröning. Met o.a. Alexandra Finder, David Zimmerschied en Pia Kleemann.

De vraag is: moet je bij een film over huiselijk geweld ook de kijker mishandelen? Kort door de bocht misschien, maar Philip Gröning doet in dit bijna drie uur durende drama over een gefrustreerde agent en zijn gezin van alles om je te ontmoedigen. De beproeving heeft wel effect. Dankzij een paar vertederende scènes tussen moeder en dochter ga je een beetje begrijpen wat de moeder moet voelen: dat er ondanks die ellendige momenten ook redenen zijn om de situatie te verdragen. Levert dat een sterke film op? Niet echt.

Buddha Mountain

2010 | Drama

China 2010. Drama van Li Yu. Met o.a. Sylvia Chang, Bao Zhenjiang, Fan Bingbing en Chen Bo-lin.

Met een kleine honderd reuzenpanda's, kan het pandacentrum in de Chinese stad Chengdu bogen op de grootste schare gefokte panda's ter wereld. Regisseur Li Yu kon dit heuglijke feit helaas niet kwijt in haar drama en hield het bij haar oorspronkelijke scenario over drie innig bevriende jongeren - twee jongens en een meisje - die in de lommerrijke stad een wijze levensles leren van hun rouwende hospita. Fan Bingbing, het meisje, werd rond de première van de film door de krant Beijing News ongevraagd uitgeroepen tot de mooiste vrouw van China.

Mang Jing

2003 | Misdaad, Drama, Film noir

Duitsland/Hongkong SAR van China/China 2003. Misdaad van Li Yang en Li Yang. Met o.a. Li Yixiang, Wang Baoqiang, An Jing, Bao Zhenjiang en Zhao Junzhi.

Geen papieren lantaarns of golvende korenvelden in Li Yang's Mang jing: zijn eersteling is een in het geheim geschoten aanklacht tegen mensonwaardige praktijken in de wereld van levensgevaarlijke en veelal illegale kolenmijnen in China. Twee mijnwerkers, Song en Tang (Li Yixiang en Wang Shuangbao), spekken hun marginale bestaan met het ensceneren van dodelijke ongelukken. Slachtoffers worden opgevoerd als familieleden zodat de mijnbaas zwijggeld betaalt om een onderzoek te voorkomen. Mang jing is felrealistisch, onderbelicht en minimalistisch, een krachtige film die oa de Zilveren Beer won in Berlijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karl Riedl op televisie komt.

Reageer