Michail Gelovani

Acteur

Michail Gelovani is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Nezabivajemji 1919 god

1952 | Oorlogsfilm

SU 1952. Oorlogsfilm van Mikhail Chiaureli. Met o.a. I. Molchanov, Michail Gelovani, Boris Andreyev, M. Kovaleva en Yevgeni Samoilev.

In dit drama over de beslissende Bolsjevistische verdediging van Petrograd in 1919, kreeg Stalin een grotere historische rol toebedeeld dan Lenin. Het was een van Stalins favoriete films. Samen met onder andere DE VAL VAN BERLIJN (ook van Chiaureli) werd deze film door Chroestsjov, in zijn toespraak tijdens het Partij Congres in 1956, vanwege de geschiedenisvervalsing als een van de uitwassen van het Stalinisme genoemd. Engelse titels THE UNFORGETTABLE YEAR 1919 en UNFORGETTABLE 1919. Gelovani was de vaste Stalin-vertolker in dit soort films.

Padeniye Berlina

1949 | Oorlogsfilm

SU 1949. Oorlogsfilm van Mikhail Chiaureli. Met o.a. Michail Gelovani, Boris Andreyev, Oleg Froelich, Victor Stanitsin en V. Savelyov.

Deze tweedelige oorlogsfilm geeft min of meer een samenvatting van de geschiedenis van de Sovjet-deelname aan WO II. De monumentale `artistieke documentaire` met vele epische slagsc[KA2]enes wordt begeleid door de muziek van Shostakovich. Op het Partij Congres in 1956 werd de film als voorbeeld gesteld van de slechtste uitingen van het Stalinisme. Desalniettemin werd Chiaureli`s film hoger geschat dan de vergelijkbare STALINGRADSKAYA BITVA (De slag om Stalingrad, 1950). Technisch van hoog niveau. Met documentaire beelden. Deel I duurt 84m, deel II 82m. Gelovani was de vaste keus voor de rol van Jozef Stalin in dit soort films.

Lenin v 1918 godu

1939 | Biografie

SU 1939. Biografie van Michail Romm. Met o.a. Boris Sjtsjoekin, Michail Gelovani, Nikolai Tsjerkasov, Nikolai Bogolyubov en Nikolai Okhlopkov.

Het vervolg op LENIN V OKTYABRE, waarin de problemen worden gedramatiseerd die Lenin en de Bolsjewieken ondervonden in hun eerste en meest kritische jaar van politieke macht. Gemaakt onder controle en supervisie van Beria (hoofd staatpolitie) om Stalins historische rol in de film te verfraaien. Bij de hermontage in 1965 werden vele historisch onjuiste sequenties verwijderd. De Lenin-vertolker Sjtsjoekin overleed kort na het gereed komen van de film, terwijl een derde Lenin-film in voorbereiding was. Een van Romms beste films. Gelovani was de vaste Stalin-vertolker van zijn tijd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michail Gelovani op televisie komt.

Reageer