Gerardo Amato is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Per odio, per amore

1992 | Mysterie, Misdaad

Italië 1992. Mysterie van Nelo Risi. Met o.a. Serena Grandi, Laure Del Sol, Gerardo Amato en Vincenzo Crivello.

Spannend verhaal, gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis. Aida (Grandi), een jonge vrouw uit de Italiaanse provincie R[KA1]eggio nell` Emilia, volgt haar geliefde naar Sicili[KA3]e. Het paar trekt in bij Mara, nicht en minnares van Aida`s vriend. De beide dames kunnen het niet zo best met elkaar vinden, maar als vriendje verdwijnt gaan ze toch samen op onderzoek uit. Ze verdenken een jongeman, Andrea (Crivello). Om hem tot een bekentenis te dwingen gaan ze geen middel uit de weg (ook het bed niet). Prachtig spel van de beide actrices.

Senza scampo

1990 | Misdaad, Drama

Italië 1990. Misdaad van Paolo Poeti. Met o.a. Kim Rossi Stuart, Natasha Hovey, Maria Fiore, Gerardo Amato en Gianmarco Tognazzi.

Een jong stel houdt vakantie op een eiland en ontdekt een verlaten huis. Ze komen in contact met gangsters die een meisje vermoord hebben. De jongeman wordt van de moord verdacht, gearresteerd en tot levenslang veroordeeld. Een van de rechters gelooft in zijn alibi, maar ook hij wordt vermoord. De jongen ontsnapt en verbergt zich bij zijn vriend. Als er gevaar dreigt voor zijn ouders gaat hij, onder de naam van zijn vriend, als journalist terug naar het eiland om de waarheid te achterhalen.

Io Gilda

1989 | Erotiek

Italië 1989. Erotiek van Andrea Bianchi. Met o.a. Pamela Prati, Gerardo Amato, Grace Vernon, Valentine Demy en Alex Berger.

Een soft-pornofilm van Andrew White, die eigenlijk Andrea Bianchi heet. Het verhaal gaat over een psychopaat die helemaal gek wordt van de sensuele Pamela Prati in de rol van Gilda. Wie kan hem dat kwalijk nemen, als zij zo'n fantastisch lijf heeft? Hij ontvoert haar om zijn krankzinnige seksuele lusten te bevredigen, maar er raakt tevens een andere man bij de zaak betrokken. Deze film zou geïnspireerd zijn door de beroemde Amerikaanse rolprent GILDA met Rita Hayworth uit 1946, maar er bestaan absoluut geen overeenkomsten. De vrouwen zien er geweldig uit, maar er wordt maar povertjes geacteerd. In uitkleden zijn ze nog het beste.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië/Spanje/Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

I frati rossi

1988 | Horror, Mysterie, Erotiek

Italië 1988. Horror van Lucio Fulci en Joe Martucci. Met o.a. Chuck Valenti, Lara Wendel, Gerardo Amato, Malisa Lang en David Green.

De jonge echtgenote van een rijke eigenaar van een middeleeuws kasteel lijkt sprekend op het portret van een vrouw, die eeuwen geleden leefde. Zij raakt daar behoorlijk van in de war. Om haar heen niets dan geheimzinnigheid en macabere rituelen in onderaardse gangen en grotten vol mannen in rood met een kap over hun hoofd. Een occulte kracht zaait dood en verderf onder de slachtoffers, vanwege een oude vete. Gruwelijk gespeeld, veel zinloos naakt en geweld. Ook bekend als THE RED MONKS.

Caramelle da uno sconosciuto

1987 | Mysterie, Drama

Italië 1987. Mysterie van Franco Ferrini. Met o.a. Barbara De Rossi, Athina Cenci, Marina Suma, Mara Venier en Laura Betti.

Een mysterieuze moordenaar zoekt zijn slachtoffers onder Romeinse hoeren, zonder duidelijk motief. Een groep hoeren gaat uiteindelijk samenwerken met de politie teneinde de moordenaar in een val te lokken, niet zonder gevaar. Uitstekend spel van alle actrices, vooral van Suma en De Rossi.

Passione d'amore

1981 | Drama, Historische film, Experimenteel

Frankrijk/Italië 1981. Drama van Ettore Scola. Met o.a. Valeria D'Obici, Bernard Giraudeau, Jean-Louis Trintignant, Bernard Blier en Massimo Girotti.

Een jonge militair (Giraudeau) wordt in 1862 naar een garnizoen in een grensplaats overgeplaatst, waar de ongewoon lelijke en ziekelijke nicht (D'Obici) van zijn kolonel hem achtervolgt met een geobsedeerde verliefdheid. Haar hardnekkige passie slaat op hem over en leidt tot een tragedie. Een stijlvolle historische verpakking zet Scola's filmische pleidooi voor de eigenwaarde van minderheden voort, in dit geval discriminatie op esthetische gronden. Waar de roman van Tarchetti voedsel aan de verbeelding gaf, werken visualisering en spel - ondanks alle kwaliteiten - soms averechts. Deze intrigerende variant op BEAUTY AND THE BEAST kan niet helemaal overtuigen en behoort zeker niet tot Scola's beste werk. Scenario van regisseur Scola en Ruggero Maccari. Camerawerk van Claudio Ragona. Ook bekend als PASSION OF LOVE.

Zappatore

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Aldo Giuffrè en Gerardo Amato.

Een jonge boerenzoon wordt door de dochter van een industrieel gevolgd naar Amerika, waar ze zich samen vestigen en hij een fortuin vergaart. Trots op zijn succes en status verloochent hij zijn nederige afkomst, maar hij wordt met zijn geweten geconfronteerd als hij verneemt dat zijn moeder stervende is en zijn vader hem smeekt naar huis te komen. Goede regie, en Amato speelt geloofwaardig. Verdienstelijke bijrollen.

La Notte dell'alta marea

1977 | Drama, Erotiek

Canada/Italië 1977. Drama van Luigi Scattini. Met o.a. Anthony Steel, Annie Belle, Pam Grier, Giacomo Rossi Stuart en Hugo Pratt.

Een zestigjarige directeur van een belangrijk reclame-agentschap maakt zich zorgen over z'n seksuele potentie, te meer omdat hij hopeloos verliefd is op een jong, charmant model. Deze door Carlo Ponti om onduidelijke redenen in Canada geproduceerde kruising tussen TEN en YOUR TICKET IS NO LONGER VALID is minder belachelijk dan de synopsis doet vermoeden, maar anderzijds té tam om echt te kunnen boeien.