Melissa Kent: montage.
Er zijn 17 films gevonden.

Música

2024 | Romantische komedie

Verenigde Staten 2024. Romantische komedie van Rudy Mancuso. Met o.a. Rudy Mancuso, Camila Mendes, Francesca Reale, J. B. Smoove en Maria Mancuso.

Het leven van YouTube-ster Rudy Mancuso leek op een romkom, dus besloot hij er een van te maken. In zijn zelfbewuste, muzikale filmdebuut kan Rudy (gespeeld door Mancuso zelf) niet kiezen tussen twee vrouwen, die allebei een ander toekomstbeeld representeren: het Amerikaanse zakenleven en zijn Braziliaanse roots. Dus datet hij ze allebei. Mancuso geeft een verfrissende draai aan platgetreden romkom-clichés met slimme decorkeuzes en muzikale uitspattingen. Het rappe tempo en de ambitieuze stilistische keuzes zijn soms wat veel om te verwerken, maar het audiovisuele spektakel verbeeldt met verve de belevingswereld van Mancuso, die synesthesie heeft en daarom muziekcomposities hoort in alledaagse geluiden.

The Dirt

2019 | Biografie, Komedie, Drama

Verenigde Staten 2019. Biografie van Jeff Tremaine. Met o.a. Machine Gun Kelly, Douglas Booth, Daniel Webber, Iwan Rheon en David Costabile.

De autobiografie van de Amerikaanse rockband Mötley Crüe, getiteld The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band (2001), geldt als een van de beste muziekboeken aller tijden. Deze verfilming is daar helaas een slap aftreksel van: we zien hoe de bandleden elkaar in 1981 ontmoeten in LA, worden vervolgens bedolven onder een eindeloze parade aan naakte vrouwen, slecht acteerwerk en matige concertopnames, om uiteindelijk te eindigen met een paar emotionele momenten die volkomen onoprecht voelen. Geproduceerd door en voor Netflix.

American Pastoral

2016 | Drama

Verenigde Staten​/​​Hongkong SAR van China 2016. Drama van Ewan McGregor. Met o.a. Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning en Peter Riegert.

Een Britse acteur die zijn regiedebuut maakt met de verfilming van een monumentale Amerikaanse roman, waarin hij ook nog eens zelf de hoofdrol speelt - bravoure kan Ewan McGregor niet worden ontzegd. Helaas is American Pastoral, naar het boek van Philip Roth uit 1997, daarmee nog geen geslaagde film. Het verhaal, over een all-American echtpaar met een dochter die zich eind jaren zestig ontpopt tot radicale activist, wordt vlak en melodramatisch gebracht, met een flinke dosis Hollywoodclichés. Bovendien overtuigt McGregor niet als Joods-Amerikaanse sportheld - al is het maar vanwege zijn wisselvallige accent.

The Age of Adaline

2015 | Romantisch drama

Verenigde Staten 2015. Romantisch drama van Lee Toland Krieger. Met o.a. Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn en Kathy Baker.

Magisch-realistisch sprookje over Adaline (Lively), een vrouw die sinds een bizar ongeluk in 1937 nooit een dag ouder is geworden. Anno 2015 ziet ze er nog steeds als 29-jarige uit, wat alsmaar meer aan haar begint te vreten. Zeker als ze knappe miljonair Ellis (Huisman) ontmoet. Interessant uitgangspunt voor een existentieel epos, maar The Age of Adaline is vooral een mierzoet liefdesdrama dat nooit echt beklijft, inclusief irritant uitleggerige voice-over en teleurstellend slot. Wel goed spel van Ford (als Huismans vader) en Lively.

Captive

2015 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Mexico 2015. Thriller van Jerry Jameson. Met o.a. Kate Mara, David Oyelowo en Mimi Rogers.

'Ik weet niet of ik je kan vergeven... maar misschien kan God het wel.' Met soortgelijke diepgang moet de kijker het doen in Captive, een vaak wat onvaste thriller over brute misdadiger Brian en zijn gijzelaar Ashley. Beide hebben een roerige achtergrond en dat schept een band, zeker als ze ook nog eens gezamenlijk wegdromen bij een christelijk zelfhulpboek. Acteurs David Oyelowo en Kate Mara hebben de juiste chemie, maar de gruwelijke ware gebeurtenissen steken schril af tegen de wat al te knusse filmsfeer.

Make Your Move

2013 | Romantiek

Verenigde Staten​/​​Zuid-Korea 2013. Romantiek van Duane Adler. Met o.a. Derek Hough, Will Yun Lee, BoA en Izabella Miko.

Twee ambitieuze dansers proberen zichzelf naar de top te dansen en worden ondertussen dwarsgezeten door Romeo & Juliet-achtige rivaliteiten. Bovendien dreigt een van hen het land te worden uitgezet. Dancing with the Stars-persoonlijkheid Hough en de ook in Japan zeer populaire Zuid-Koreaanse zangeres-danseres BoA staan tegenover elkaar in een film met een wat vol scenario. Belangrijker is natuurlijk: voor de liefhebbers heeft de film leuke scènes met tapdancing, stevige drumnummers en choreografieën op bijvoorbeeld een bar. Voor sommigen mensen is dansen zoiets als ademen.

The Vow

2012 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Australië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 2012. Drama van Michael Sucsy. Met o.a. Rachel McAdams, Channing Tatum, Scott Speedman, Jessica Lange en Sam Neill.

Paige (McAdams) en Leo (Tatum) zijn gelukkig getrouwd, tegen de wens van haar ouders, die een ander, rijker vriendje geschikter vonden voor hun dochter. Dan slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een verkeersongeluk, zij is haar geheugen kwijt, kan zich Leo niet meer herinneren en is weer verliefd op de oude vlam (Speedman). Dus probeert Leo haar helemaal opnieuw voor zich te winnen. Op ware gebeurtenissen gebaseerd, tikje sentimenteel drama, maar wel met goed spel en voldoende chemie tussen de hoofdrolspelers om een Best Kiss-award bij MTV binnen te slepen.

Just Wright

2010 | Romantische komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 2010. Romantische komedie van Sanaa Hamri. Met o.a. Queen Latifah, Common, Paula Patton en James Pickens jr.

Het gaat niet zo goed met het liefdesleven van Leslie Wright (Latifah). Ze heeft weinig talent voor daten, trekt bijvoorbeeld niet de goede jurk aan. Haar vriendin Morgan is veel gehaaider, die heeft dan ook de knappe basketbalspeler Scott (Common) voor haar neus weggekaapt. Maar op een dag raakt Scott geblesseerd, maakt Morgan het uit en wordt Leslie ingehuurd als zijn fysiotherapeute. Best leuke romantische komedie, vooral dankzij de hoofdrolspeelster, die ook nog even een lans breekt voor meiden die niet graatmager willen zijn.

The Sisterhood of the Traveling Pants 2

2008 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 2008. Komedie van Sanaa Hamri. Met o.a. Amber Tamblyn, Blake Lively, Alexis Bledel, America Ferrera en Tom Wisdom.

Drie jaar nadat de meiden in The Sisterhood of the Traveling Pants plechtig verklaarden voor eeuwig vriendinnen te blijven, vliegen ze uit naar andere delen van de wereld. Ze zijn inmiddels jongvolwassen en hebben elk hun eigen problemen. Bij de een breekt een condoom tijdens een vrijpartij, een ander ontdekt dat haar vader jarenlang brieven van haar oma voor haar verborgen hield. Toch blijft het allemaal optimistisch van toon, vooral ook door de prettige hoofdrolspeelsters, de goed bezette bijrollen en mooie locaties.

Anywhere But Home

2008 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2008. Komedie van Seth Gordon. Met o.a. Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek en Jon Voight.

Tekortkomingen hebben we allemaal, maar de personages in Anywhere But Home maken het wel heel bont. Brad en Kate (Vince Vaughn en Reese Witherspoon) laten traditioneel met kerst hun familieleden in de steek om op een tropisch eiland vakantie te vieren. Dit jaar loopt het anders en brengen ze de feestdagen noodgedwongen door bij alle ouders en stiefouders – een merkwaardig allegaartje dwazen en agressievelingen. De harde grappen worden onderuitgehaald door de moralistische ondertoon: de egocentrische Brad en Kate moeten duidelijk een lesje leren.

A Raisin in the Sun

2008 | Drama

Verenigde Staten 2008. Drama van Kenny Leon. Met o.a. Sean Combs, Audra McDonald, Sanaa Lathan, Phylicia Rashad en Bill Nunn.

In Chicago in de jaren vijftig worstelen chauffeur Walter (Combs), Ruth (McDonald) en hun zoontje met bescheiden inkomsten en alledaags racisme. Lorraine Hansberry's bewonderde toneelstuk ging tijdens de Amerikaanse civil rights movement in 1959 op Broadway in première, en werd in 1961 uitstekend verfilmd met Sidney Poitier. In 2004 kwam het stuk terug in het theater met een cast die grotendeels ook in deze film te zien is. Theatraal van opzet, blijft dit sociale drama wat hangen in het verleden. Evengoed een Golden Globe-nominatie voor beste miniserie.

The Roman Spring of Mrs. Stone

2003 | Drama

Verenigde Staten 2003. Drama van Robert Allan Ackerman. Met o.a. Helen Mirren, Olivier Martinez, Anne Bancroft en Brian Dennehy.

Een oudere theaterster (Mirren), inmiddels over haar top, brengt nadat haar rijke man plotseling is overleden een tijd alleen door in Rome. Nou ja, alleen: een bevriende hertogin (Bancroft) koppelt haar aan diverse mannen, waarvan de jonge, mooie Paolo (Martinez) de meeste indruk maakt. De relatie tussen de gefortuneerde weduwe en de gigolo verloopt dramatisch. Melodramatische televisiefilm waarin Anne Bancroft voor de laatste keer te zien is, werd gebaseerd op een novelle van Tennessee Williams, die eerder was bewerkt met Vivien Leigh en Warren Beatty.

The Reagans

2003 | Biografie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2003. Biografie van Robert Allan Ackerman. Met o.a. Judy Davis, James Brolin, Zeljko Ivanek en Mary Beth Peil.

Het leven van de Amerikaanse voormalig president Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy wordt in beeld gebracht vanaf hun eerste ontmoeting tot en met hun termijn in het Witte Huis.

Crossroads

2002 | Komedie, Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 2002. Komedie van Tamra Davis. Met o.a. Britney Spears, Anson Mount, Zoe Saldana, Taryn Manning en Kim Cattrall.

Voordat ze zich ontpopte als verloederd feestbeest was Britney Spears immens populair: aardig om naar te kijken, zonnig in de omgang en volstrekt oppervlakkig. Haar frisse imago werd vertaald naar het witte doek, het resultaat was Crossroads. Daarin reizen drie meisjes na hun eindexamen vanuit Georgia naar Los Angeles waar een van hen auditie wil doen. Ze beleven wat avonturen, maar het blijft allemaal netjes, ondanks het feit dat een van hen zwanger is. Als studie in product placement interessant, cola en shampoo komen nadrukkelijk in beeld. Verder vooral bijzonder niemendallerig.

Crazy/Beautiful

2001 | Romantisch drama

Verenigde Staten 2001. Romantisch drama van John Stockwell. Met o.a. Kirsten Dunst, Jay Hernandez, Bruce Davison, Lucinda Jenney en Taryn Manning.

Carlos (Hernandez) komt uit een arm gezin, maar hij is ambitieus, serieus en sportief. Op high school ontmoet hij Nicole (Dunst), de dochter van een progressieve politicus (Davison). Nicole houdt van drank en feesten en is juist totaal niet serieus. De twee tegenpolen vallen dus als een blok voor elkaar. Maar hij krijgt moeite met haar losbandigheid, en zij vindt het vervelend dat hij zoveel tijd, aandacht en moeite in zijn toekomst steekt. Op de achtergrond maken de families zich zorgen. Interessant drama komt goed uit de verf door prima spel van Hernandez en vooral van Dunst.

The Virgin Suicides

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Sofia Coppola. Met o.a. Kirsten Dunst, Josh Hartnett, Hannah Hall, Kathleen Turner en James Woods.

Na haar eerste zelfmoordpoging wordt de jonge Cecilia Lisbon aangesproken door de dokter: 'Je bent niet eens oud genoeg om te weten hoe naar het leven wordt.' Waarop Cecilia zegt: 'Het is duidelijk, dokter, dat u nooit een dertienjarig meisje geweest bent.' Sofia Coppola is dat duidelijk wél geweest. Het is heel bijzonder dat zij met haar film (script en regie) de essentie van tienerschap tastbaar weet te maken: grote belangrijke gevoelens die onbegrepen blijven. Al aan het begin van deze prachtig dromerig geschoten film wordt verteld dat Cecilia zal slagen in haar zelfmoordpogingen en dat haar vier niet minder fascinerende zussen haar zullen volgen. Een buurjongen vertelt 25 jaar later hun verhaal.

The Rainmaker

1997 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1997. Drama van Francis Ford Coppola. Met o.a. Matt Damon, Danny DeVito, Claire Danes, Mickey Rourke en Jon Voight.

Francis Ford Coppola die een roman van John Grisham verfilmt? De wenkbrauwen werden wel even opgetrokken toen bekend werd dat de maker van Apocalypse Now en The Godfather een rechtbankthriller wilde maken. Maar Coppola gaf zijn eigen draai aan het genre, had de beschikking over een uitstekende cast en schetste een juridische wereld vol morele grijstinten, vanuit het perspectief van beginnend advocaat Rudy Baylor (Damon). Die neemt het in zijn jeugdige overmoed op tegen een verzekeringsmaatschappij die weigert de medische kosten van een leukemiepatiënt te betalen. Een van de betere Grisham-verfilmingen.