Bertrand Dussart is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Compagnons secrets

1996 | Drama, Oorlogsfilm, Mysterie

Bulgarije/Frankrijk 1996. Drama van Pierre Beuchot. Met o.a. Philippe Bizari, Bernard Verley, André Wilms, Nathalie Boutefeu en Stephanie Braunschweig.

Tijdens WO II sluit de zestien-jarige Arcole (Bizari) zich aan bij het verzet. Twee jaar later is hij onderluitenant bij het Franse leger. Hij werkt samen met de mysterieuze sergeant Crabe (Wilms). Kort voor het einde van de oorlog sneuvelt Crabe. Arcole neemt nota van de laatste wens van Crabe: hij moet diens vrouw en kind opzoeken en hen een fotoboek overhandigen. Er verlopen vele jaren alvorens de dan vijftig-jarige Arcole (nu gespeeld door Verley) hen kan vinden in een dorpje in de Limousin. Een erg literair uitgewerkte film die wel wat inzet vraagt van de kijker om te blijven volgen. Een deel van de film is voorzien van off- screen gesproken, poëtische, kommentaar. Een traag, maar indrukwekkend relaas van een zoektocht die meer weg heeft van een initiatie. Beuchot en Jérôme Prieur baseerden hun scenario op de roman Le compagnon secret van Daniel Anselme. Grotendeels opgenomen in Bulgarije door Stefan Ivanov en Maurice Perrimond.

Tsahal

1994 | Documentaire, Historische film

Israël/Frankrijk 1994. Documentaire van Claude Lanzmann. Met o.a. Arik Sharon, Ehud Barak, Avihu Bin-Nun, Amos Oz en David Grossman.

Laatste deel in Lanzmann`s trilogie (POURQUOI ISRAEL ? uit 1973 en SHOAH uit 1985). Tsahal is kort voor Tsava Haganah Leisra[KA3]el en betekent Isra[KA3]elische strijdkrachten. In zijn vijf uur durende documentaire en zijn specifieke stijl analyseert Lanzmann het bestaan van Isra[KA3]el dat zes oorlogen moest voeren (de onafhankelijkheidsoorlog in 1948, de oorlog in de Sina[KA3]i-woestijn van 1956, de Zesdaagse oorlog in 1967, de uitputtingsoorlog van 1968-70, de Jom Kippoer-oorlog van 1973 en de invasie in Libanon om de Palestijnen te verjagen die een staat in de Libanese staat hadden gevormd). Hij `bekijkt` het militaire apparaat door officieren en manschappen aan het woord te laten, waarbij hij [KA1]e[KA1]en merkwaardige uitzondering maakt: vrouwen wordt niets gevraagd, ondanks hun belangrijke rol. Critici w.o. schrijvers David Grossman, Amos Oz en mensenrechtenactivist Avigdor Feldman krijgen de gelegenheid om hun standpunten uiteen te zetten. Lanzmann verzamelde twee jaar lang heel minutieus zijn materiaal, laat soms zijn sprekers te lang aan het woord en soms is het te technisch voor een leek, maar al met al is het een uitstekend, zo niet het beste overzicht van Isra[KA3]els jongste, militaire geschiedenis. Een onlosmakelijke verbinding trouwens met zijn twee vorige films, die in hun totaliteit de overlevering vormen (en zijn) van de Holocaust en het hoe en waarom van de staat Israël. Wordt op het kleine scherm meestal in twee of drie gedeeltes uitgezonden.