Georges Foundas

Acteur

Georges Foundas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Poliorka ou les moutons de Praxos

1963 | Oorlogsfilm

Griekenland 1963. Oorlogsfilm van Claude Bernard-Aubert. Met o.a. Georges Foundas en Titos Vandis.

Omdat één harer ruiters bij het naderen van hun dorpje neergeschoten is, bezet een patrouille de brug die de enige toegangsweg is. Zolang de schuldige zich niet heeft gemeld wordt iedereen die de brug nadert, neergeschoten. Om de vrouwen en kinderen te sparen voor een zekere hongersdood zullen de mannen één voor één de brug naderen in de hoop dat de vijand het onzinnige van de situatie zal inzien. Een beklemmende film.

Pote Tin Kyriaki

1960 | Romantiek, Komedie, Drama

Griekenland/Verenigde Staten 1960. Romantiek van Jules Dassin. Met o.a. Melina Mercouri, Jules Dassin, Georges Foundas, Titos Vandis en Mitsos Liguisos.

Deze allercharmantste idyllische geschiedenis speelt in Griekenland waar een schutterige intellectueel kennis krijgt aan de materieel ingestelde prostituée Mercouri en tracht haar enige culturele verfijning bij te brengen. Voortreffelijk amusement. Met de onvergetelijke titelsong won Manos Hadjidakis een Oscar; drie nominaties in andere categorieën. Scenario van regisseur Dassin. Camerawerk van Jacques Natteau.

Stella

1955 | Drama

Griekenland 1955. Drama van Mihalis Kakogiannis. Met o.a. Melina Mercouri, Georges Foundas, Alekos Alexandris, Sofia Vembo en Voula Zoumboulaki.

Een Atheense nachtclubartieste verkiest het ongebonden leven boven huwelijksaanzoeken van een rijke bourgeois en van een voetbalster, welke laatste haar tenslotte gekwetst vermoordt. Het debuut van Mercouri in het eerste internationale succes van Cacoyannis met een verfilmd toneelstuk dat door de neo- realistische aanpak zeer boeiend is geworden. De opgeklopte melodramatiek van sommige scènes wordt door het temperamentvolle acteren aannemelijk gemaakt. Soms is er bijna sprake van pure tragedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georges Foundas op televisie komt.

Reageer