Keren Mor

Acteur

Keren Mor is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

11'09''01 - September 11

2002 | Drama, Documentaire

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Israël/Japan/Verenigde Staten/Ethiopië/Mexico/Iran 2002. Drama van Youssef Chahine, Alejandro González Iñárritu, Shohei Imamura, Claude Lelouch en Ken Loach. Met o.a. Maryam Karimi, Emmanuelle Laborit, Jérôme Horry, Nour El-Sherif en Ahmed Seif Eldine.

Elf regisseurs uit verschillende landen en culturen, onder wie Ken Loach, Sean Penn, Samira Makhmalbaf, Alejandro Gonzálex Iñárritu en Danis Tanovic, geven hun visie op de aanslagen in New York. Ze hadden volledige artistieke vrijheid; alleen de symbolische lengte van elke bijdrage stond vast: elf minuten, negen seconden en één frame (11''09''01). Niet alle bijdragen zijn even sterk, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Samen laten de elf filmpjes zien op hoeveel verschillende manieren filmmakers kunnen reageren en reflecteren op de wereld om hen heen.

Ha Hahamishia Hakamerit

1999 | Komedie

Israël 1999. Komedie van Eitan Zur. Met o.a. Keren Mor, Shai Avivi, Rami Neuberger, Menashi Moy en Dov Navon.

Een opeenvolging van sketches met grappige of filosofische ondertoon, gespeeld door vijf acteurs die telkens weer in een andere rol te zien zijn. Tijdens wereldkampioenschappen atlethiek vragen twee ploegleiders om de kleine Israëlitische deelnemer enkele meters voorsprong te geven. Een vader is fier dat zijn zoon eindelijk masturbeert tot hij ontdekt dat deze geilt op honkbalspelers. TV-presentatoren stellen een Hitchcock- film voor, maar vergeten stelselmatig namen. Een joodse dokter gaat winkelen bij een Arabische kruidenier. Twee volksvertegenwoordigers trachten president Clinton te overhalen een deuntje te spelen op de saxofoon. Een voetballer begint na te denken over de stompzinnigheid van zijn sport. Dit zijn enkele voorbeelden van de tientallen korte of langere sketches waarvan de humor ligt tussen geniaal, voorspelbaar en debiel. Het peil is zeer onevenwichtig en het is onbegrijpelijk dat deze zesdelige tv-reeks een belangrijke onderscheiding kreeg op het Festival van Montreux. De verschillende grappen en grollen werden bedacht door Asal Zipper, Modi Sar-Oa, Jo Eldroe, Ugi Well, Etgar Keret en Noam Storim. Exporttitels: THE CAMERIC FIVE, THE CAMERIC QUINTET en THE CHAMBER QUINTET.

Yom Yom

1998 | Komedie, Drama

Israël/Frankrijk 1998. Komedie van Amos Gitai. Met o.a. Moshe Ivgi, Hanna Maron, Juliano Merr, Dalit Kahan en Yussuf Abu-Warda.

Moshe (Ivgi) is het resultaat van liefde tussen een Israëlische joodse (Meron) en een Palestijn (Abu Warda). Symbolisch of niet, Moshe voelt zich er niet goed bij, hij is hypochondrisch en kan slecht relaties onderhouden. Regisseur Gitaï´s verhaal is tragisch, komisch, absurd en verscheurd; net als het leven in Israel. Dat Yom yom (Dag na dag) een hoopvolle allegorie is, blijkt uit de eindscène, waarin een personage hetzelfde vredeslied zingt als Rabin zong vlak voordat hij vermoord werd. De worsteling voor vrede gaat door.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keren Mor op televisie komt.

Reageer