Jules-Henri Marchant

Acteur

Jules-Henri Marchant is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Musique: Brel, rêver un impossible rêve

1989 | Muziek, Experimenteel, Biografie

België 1989. Muziek van Armand Delcampe. Met o.a. Jean Vailée, Jules-Henri Marchant, Suzanne Colin en Gérard Vivane.

Een omvangrijk project ter gelegenheid van het 7e Internationale Gitaarfestival van Luik. De bedoeling was Jacques Brel op grootse wijze te herdenken. Er doen 130 artiesten en een orkest met tachtig koorzangers mee. Brels liederen klinken in de vertolking van Jean Vallée, kolossaal, bombastisch, pretentieus, kortom, opgeblazen als een luchtballon. Brel zou nooit om een dergelijke monumentaal werk hebben gegeven, dat niet de eenvoud van de man weergeeft.

Le tribunal des sept

1987 | Misdaad

België 1987. Misdaad van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Roger Dutoit, Jules-Henri Marchant, Nicole Valberg, Paul Clairy en Robert Roanne.

Een routine-verfilming naar de gelijknamige roman van Paul Kinnet. Dit `tribunaal van zeven` is het enige (magere) idee van de film. Het steekt de ogen van alle kindermoordenaars en kinderverkrachters uit en werd opgericht na de dood van een meisje, dat verkracht en vastgebonden in een bos werd gevonden. Zonder diepgang en onevenwichtig acteerwerk.

Ernest Solvay et son oeuvre

1979 | Biografie

België 1979. Biografie van Jean Brismée. Met o.a. Michel de Warzée, Roger Dutoit, Renée Fonck, Liliane Becker en Jules-Henri Marchant.

Het leven en werk van deze avontuurlijke scheikundige, tevens liberaal, voor zijn tijd vooruitstrevend politikus, filosoof, groot mensenvriend en oprichter van de multinational en een industriële dynastie. Een tv-film, die met aardig wat financiële middelen werd vervaardigd, door een deskundige op wetenschappelijk gebied. Vandaar het nauwgezette en zorgvuldig geconstrueerde tijdsbeeld. In de begeleiding van de acteurs is het project minder geslaagd. Hoewel Warzée overtuigend is als Solvay, is Becker zoals altijd onverdraaglijk, en denkt Rensonnet dat hij op het toneel staat.

Les jumeaux millénaires

1973 | Oorlogsfilm, Romantiek

België 1973. Oorlogsfilm van Jean-Pierre Berckmans. Met o.a. Sophie Foucault, Sonia Schoonejans, Henri Serre en Jules-Henri Marchant.

Een meisje ontvlucht haar door oorlog en ellende geteisterde stad en ontdekt een ongerept landgoed, waar zij zich vermaakt, totdat een binnendringende jonge soldaat, die dodelijk gewond is, haar weer in de werkelijkheid terugbrengt. Een mooi en ambitieus onderwerp, maar de osmose tussen de (smerige) werkelijkheid en de dichterlijke wereld van het bovennatuurlijke komt nooit tot stand: de twee thema's worden kunstmatig op elkaar geplakt. Het scenario van Maud Frère zit bovendien slecht in elkaar en de dialogen, die geschreven zijn door een onbekend literair talent, ontstijgen nooit de banaliteit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jules-Henri Marchant op televisie komt.

Reageer