Stefano Caprioli

Componist

Stefano Caprioli is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Barnabo delle montagne

1994 | Drama

Italië 1994. Drama van Mario Brenta. Met o.a. Marco Pauletti, Duilio Fontana, Carlo Caserotti, Antonio Vecellio en Angelo Chiesura.

Soberheid en strengheid in een greep uit het leven van een boswachter anno 1919 in de Noorditaliaanse bergen. Barnabo (Pauletti) is aangesteld als bewaker van een afgelegen kruitfabriek. Hij neemt deel aan de zoektocht naar de smokkelaars die de dood van de baas van de fabriek op hun geweten hebben. Wanneer hij ze toevallig ontdekt, durft hij de confrontatie niet aan en vindt zijn metgezel de dood. Hij wordt ontslagen en gaat weer werken op de boerderij van een van zijn neven. Later, wanneer hij opnieuw is opgeroepen als boswachter, ziet hij de smokkelaars weer, en weer durft hij niet op te treden. De traagheid van de film doet geenszins afbreuk aan de intensiteit, die doet denken aan de films van Bresson. De sobere stijl, te midden van de immense schoonheid van de bergen, geeft dit innerlijke drama een tragische dimensie. Een film om te ontdekken.

Where the night begins

1991 | Thriller, Drama

Italië 1991. Thriller van Maurizio Zaccaro. Met o.a. Tom Gallop, Cara Wilder, Don Pearson, Kim Mai Guest en Blair Bybee.

Deze thriller is in het Engels en werd geschreven door de regisseur van BIX, Pupi Avati. De film verschilt weinig van de andere slechte, niet voor de Amerikaanse markt geschikte film, met dit verschil dat het in werkelijkheid een Italiaanse productie is die een jaar daarvoor in Iowa werd opgenomen door het team dat er toch al was voor de opnamen van BIX. Dit snelle tussendoortje is een saaie film met weinig actie waarin Gallop de rol speelt van een jongeman die terugkeert naar zijn geboortedorp na het overlijden van zijn vader van wie hij vervreemd is. Hij is vastbesloten om orde op zaken te stellen en geeft het huis aan de moeder van een meisje dat jaren geleden zelfmoord pleegde nadat ze zwanger was geraakt van zijn vader. De aanwijzingen en de onthulling van wat er werkelijk met het meisje is gebeurd, zijn verrassend, maar komen te laat in deze film die te snel en te slordig werd geproduceerd om de hele film uit te kunnen kijken zonder in slaap te sukkelen. Camerawerk van Pasquale Rachini. Italiaanse titel: DOVE COMINCIA LA NOTTE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stefano Caprioli op televisie komt.

Reageer