Jack Messinger is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Escape: Human Cargo

1998 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1998. Thriller van Simon Wincer. Met o.a. Treat Williams, Stephen Lang, Sasson Gabai, Jack Adalist en Brandon Bone.

Deze tv-film met een scenario van William Mickelberry en Dan Vining naar het boek [KL]Flight from Dhahran[KLE] door John McDonald en Clyde Burleson is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het betreft een Amerikaanse bouwer uit Texas John McDonald (Williams), die naar Saoudi-Arabi[KA3]e is gegaan om er een grote zaak af te sluiten. Hij meent dat hij de slag van zijn leven heeft geslagen als hij een contract tekent met Sheik Fazza (Revach), een blinde projectontwikkelaar, die een wandelende kalender is, om geprefabriceerde huizen te gaan bouwen in de Saoedische stad Dhahran. Hij trekt zich niets aan van de waarschuwingen van de Amerikaanse overheid om zich niet naar Saoudi-Arabiƫ te begeven omdat het er gevaarlijk zou zijn voor buitenlanders, want hij wil persoonlijk aanwezig bij de verkooptransactie, en ontdekt dat hij op alle fronten door zijn partners wordt bedrogen. Als McDonald erop aandringt dat het contract wordt nageleefd, belandt hij al heel snel achter de tralies. Na enige tijd geeft men hem bewegingsvrijheid, maar hij krijgt zijn paspoort niet terug, waardoor hij zijn leven niet zeker is. Hij weet tenslotte Amerika weer te bereiken door zich als vracht te laten verschepen. Het spel is goed en de regie is strak. Het scenario toont aan dat in Saoudi-Arabiƫ vrouwe justitia stekeblind moet zijn zodat geen onderscheid kan maken tussen wat recht en wat krom is. Speelt rond 1979.

Dr. Yes: The Hyannis Affair

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Jack Nixon-Browne. Met o.a. Britt Ekland, Jack Messinger, Stephanie Grant, Patricia Moffatt en Suzanne Barker.

Vamp met geld Susannah (Ekland) heeft haar beste tijd gehad. Ze heeft toch een jonge arts uit Itali[KA3]e aan de haak kunnen slaan, Paolo (Messinger). Haar verwende dochter Louisa (Grant) is stinkend jaloers. Paolo wil zijn erkennig behalen, zodat hij zich kan vestigen in de V.S. en hij zijn bezitterige meesteres kan laten vallen. Susannah vreest alleen gelaten te worden en wantrouwt haar dochter. Verwarde, kronkelige suspense-film die tegen soap aanhangt met vleugjes erotiek uit de Playboy- stal.

Crimes of the Future

1970 | Horror, Experimenteel

Canada 1970. Horror van David Cronenberg. Met o.a. Ronald Mlodzik, Tania Zolty, Jon Lidolt, Jack Messinger en Paul Mulholland.

De film schetst een beeld van de nabije toekomst, waarin alle jonge vrouwen besmet zijn door een vreemde ziekte, veroorzaakt door een kosmetisch bijprodukt. Veel van de bizarre elementen uit de latere films van Cronenberg zijn reeds aanwezig in deze statische experimentele film.

Stereo

1969 | Horror, Experimenteel, Sciencefiction

Canada 1969. Horror van David Cronenberg. Met o.a. Ronald Mlodzik, Iain Ewing, Jack Messinger, Clara Mayer en Paul Mulholland.

Dit speelfilmdebuut van Cronenberg is naar zijn eigen zeggen het prototype voor SCANNERS. De film toont het perceptievermogen van telepathisch begaafden in tegenstelling tot dat van normale mensen, die slechts in 'mono' kunnen waarnemen. Te traag, te experimenteel en te avant-garde.