Carlina Torta

Acteur

Carlina Torta is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fuori dal mondo

1999 | Drama

Italië 1999. Drama van Giuseppe Piccioni. Met o.a. Margherita Buy, Silvio Orlando, Carolina Freschi, Maria Christina Minerva en Sonia Gessner.

Op weg naar haar moeder loopt novice Caterina (Buy) door een park in Milaan. Een jogger (Abbati) stopt eventjes en drukt Caterina een pasgeboren baby in de handen. Caterina levert het jongetje af bij een ziekenhuis, waar men haar de sweater, waarin het kind gewikkeld zat, teruggeeft. Caterina wil de moeder van de vondeling opsporen en komt middels het kledingstuk terecht bij Ernesto (Orlando), een zwijgzame, maar niet onvriendelijke man die de baas is van een wasserette annex stomerij. Ernesto sluit niet uit dat het kind van hem en de dakloze Teresa (Freschi) is. Teresa is uit het lood geslagen omdat haar relatie met smeris Gabriele (Di Natale) op niets is uitgelopen. Op deze manier wordt het lot van een viertal mensen, waarvan de kijker maar moet uitmaken wie niet van deze wereld is, aan elkaar verbonden. Naast de sociale problematiek, de liefde en de naastenliefde, staan de opvattingen over de kerk en het geloof. Dankzij het kalme tempo komen de emoties en de personages behoorlijk uit de verf. Het spel van de hoofrollen is goed en geloofwaardig zonder dat men wegvalt in overdreven sentiment. Medehoofdrol Buy komt het sterkst over. Ook de bijrollen leveren fraaie prestaties. Het hartverwarmende scenario is van regisseur Piccioni, Gualtiero Rosella en Lucia Zei. Een mooie film. Het camerawerk is van Luca Bigazzi.

Ladri di saponette

1989 | Komedie

Italië 1989. Komedie van Maurizio Nichetti. Met o.a. Maurizio Nichetti, Caterina Sylos Labini, Federico Rizzo, Matteo Auguardi en Renato Scarpa.

Een spotternij met reclamespots die de kijkbuispopulatie van de V.S. overspoelen. Een gezin kijkt naar een zwart-wit film op de televisie, die steeds wordt onderbroken door commercials in kleur waarin een mooie meid centraal staat. Ze denken dat het een grap is. Een aardige satire waarin Nichetti toont dat de tv een grote reclameplaag geworden is. Meervoudig bekroond in de V.S. en Sovjetunie. Mauro Monti en de regisseur schreven het scenario. Mario Battistoni deed de fotografie.

Ho fatto splash

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Maurizio Nichetti. Met o.a. Maurizio Nichetti, Angela Finocchiaro, Luisa Morandini, Carlina Torta en Dante Mertini.

In zijn tweede film toont Nichetti dat hij weg weet met surrealistische humor. De film gaat over een jongen die de laatste twintig jaar niets anders gedaan heeft dan verveeld naar de televisie kijken. Hij gaat inwonen bij zijn nicht en haar vreemde vrienden en verzint een slagzin voor een frisdrank die een rage wordt. Nichetti is een van de zeer weinige Italiaanse regisseurs/acteurs die een onderhoudende film kunnen maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlina Torta op televisie komt.

Reageer