Barry Kroeger

Acteur

Barry Kroeger is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Yellowneck

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van John Hugh. Met o.a. Lin McCarthy, Stephen Courtleigh, Barry Kroeger, Harold Gordon en Bill Mason.

Een vreemde western, door Nat Linden naar een verhaal van Hugh geschreven. Vijf Yellownecks, de scheldnaam van de Zuidelijken tijdens de Burgeroorlog voor deserteurs, willen via Florida de kust bereiken en vandaar uit naar Cuba komen. De natuur en de Indianen vormen echter de gevaren die ze daarbij moeten trotseren. Voor een Amerikaanse western uit die tijd was dit een harde, soms wrede film, waarin de karakters van de mannen goed tot hun recht komen.

The Battles of Chief Pontiac

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Felix Feist. Met o.a. Lex Barker, Helen Westcott, Lon Chaney jr, Barry Kroeger en Roy Roberts.

Western rond de legendarische Indianenleider Pontiac. Feist iseen goede regisseur, Barker een capabel acteur maar het budget was wat aan de kleine kant. Barker was net klaar met zijn Tarzanserie. Het camerawerk is van Charles Van Enger, die in de jaren veertig talloze westerns deed voor Universal.

Fighting Man of the Plains

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Edwin L. Marin. Met o.a. Randolph Scott, Bill Williams, Victor Jory, Jane Nigh en Douglas Kennedy.

Vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog: Scott, eens lid van de bende van Quantrill, doodt een man waarvan hij denkt dat die zijn broer heeft vermoord. Dat was fout gedacht en Scott moet vluchten. Maar het lot kan vreemd zijn. Hij wordt sheriff van een stad in Kansas en weet daar de orde te herstellen; alles is dan vergeten en vergeven. Hij wordt geholpen door Jesse James, gespeeld door Dale Robertson die in deze zijn filmdebuut maakte. Nat Holt produceerde deze onderhoudende western die door Frank Gruber werd geschreven en door Fred Jackman Jr in beeld werd gebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barry Kroeger op televisie komt.

Reageer